Kulttuuri lapset ja nuoret pääkuva

Navigaatiovalikko

Lapset ja nuoret, sisältö

Kulttuuria lapsille ja nuorille

Toteutamme Liperin kunnassa lasten ja nuorten kulttuuritapahtumia ja kulttuurikasvatusta ennen kaikkea yhteistyössä varhaiskasvatuksen ja koulujen kanssa. Liperin kulttuurikasvatussuunnitelma on hyväksytty perusopetuksen opetussuunnitelmaan. Kulttuurikasvatussuunnitelma koskee kaikkia varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen piirissä olevia lapsia ja nuoria. Sen tavoitteena on sekä tukea kulttuurin keinoin lasten ja nuorten kasvua että taata kaikille lapsille mahdollisuus kokea erilaisia kulttuuritapahtumia.

Kulttuurikasvatussuunnitelman mukaisten kulttuuritilaisuuksien järjestämisestä vastaavat omalta osaltaan varhaiskasvatus ja perusopetus ja osa tapahtumista toteutetaan Pohjois-Karjalan lastenkulttuuriverkoston, Kulttuurin virran kautta.

Kulttuurin virta

Kulttuurin virta on Pohjois-Karjalan lastenkulttuuriverkosto, johon Liperikin kuuluu. Liperin oma Kulttuurin virta tarjoaa tasa-arvoisesti ja tavoitteellisesti kulttuurisia kohtaamisia ja elämyksiä kaikille liperiläisille varhaiskasvatuksen piirissä oleville lapsille ja peruskoulun 1. – 9. luokkien oppilaille. Lapset ja nuoret tutustuvat taiteen ja kulttuurin osa-alueisiin kuten musiikkiin, kirjallisuuteen, sanataiteeseen, kuvataiteeseen, muotoiluun, mediaan, historiaan ja kulttuurihistoriaan.

Koulujen loma-ajat

Teemme tiivistä yhteistyötä nuorisotyön kanssa.

Yhteistyössä järjestämme esimerkiksi toimintaa lapsille ja nuorille koulujen loma-aikoina.

Kulttuuriharrastusten pariin löydät tästä.

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Kulttuuripalvelujen KUHA-toimijahaku on avoinna 31.5.2022 asti

Kulttuuripalvelujen KUHA-toimijahaku on avoinna 31.5.2022 asti

Hae mukaan toteuttamaan kulttuuripalveluja asumispalveluiden ja laitoshoidon piirissä oleville vanhuksille.

Liperin kulttuuripalveluiden KUHA 2022 -toimijahaku on avattu. Haemme hankkeeseen mukaan kulttuuritoimijoita, jotka voivat tarjota kulttuuripalveluita Liperissä asumispalveluiden ja laitoshoidon piirissä oleville vanhuksille vuoden 2022 aikana.

Palvelut voivat olla kulttuurin ja taiteen keinoin toteutettuja vierailuja, toiminnallisia tuokioita, työpajoja tai muutoin yhdessä vanhusten kanssa järjestettyjä arjen sisältöjä ja aktiviteetteja.

Lähetä ehdotuksesi 31.5.2022 mennessä verkkolomakkeella: https://link.webropolsurveys.com/S/B0625DED39861120

Jos haluat ilmoittaa useampia erilaisia esityksiä tai ohjelmakokonaisuuksia, tee niistä jokaisesta oma ilmoitus.

Voit lähettää ehdotuksesi myös sähköpostilla: riitta.linkola@edu.liperi.fiIlmoita seuraavat tiedot:

  1. Kulttuuripalvelun nimi
  2. Yhdistyksen, ryhmän tai esiintyjän nimi
  3. Kuvaa tapahtumaa lyhyesti
  4. Tapahtuman kesto
  5. Tapahtuman toteuttamiseen liittyviä ehtoja (esim. tarvittavan tilan koko, pimennysmahdollisuus, osallistujien / yleisön enimmäismäärä)
  6. Muut mahdolliset toteuttamiseen vaikuttavat tekijät (esim. vuodenaika, viikonpäivä)
  7. Tapahtuman hinta
  8. Yhteystiedot: yhteyshenkilön nimi, puhelin, sähköposti ja osoite

Lopullinen valinta toteutettavista kulttuuripalveluista tehdään kesäkuun aikana vanhuspalveluyksiköissä yhdessä vanhusten kanssa.

Hankkeen taustaa

Vuonna 2015 Liperin ikäihmisten neuvosto sai haltuunsa Rauha Ylösen testamenttivaroja. Varat päätettiin ohjata Liperin ikäihmisten neuvoston kautta ikäihmisten kulttuuriseen virkistystoimintaan niin, että osa varoista käytetään vanhusten asumispalveluiden piirissä oleville vanhuksille ja osa muuhun ikäihmisten virkistystoimintaan.

Testamenttivarojen turvin olemme voineet tarjota musiikkia, teatteria, tarinoita ja monenlaista muuta virkistystoimintaa vuosien varrella. Palveluasumisen yksiköistä mukana ovat olleet Neliapila, Konttilanhovi, Penttilänpiha, Sarastus, Iltarusko ja Jyrin hoivakoti.

Jokaisen palveluasumisen yksikön kulttuuripalveluihin voidaan osoittaa 300 euroa vuonna 2022. Summa voidaan käyttää joko yhteen esitykseen tai tilata useampia esityksiä yksikön omien toiveiden mukaisesti.

 

Nuotteja.

Lisätietoja antaa

Yhteystiedot

Riitta Linkola

Vapaa-aikaohjaaja
 0400 585 539
riitta.linkola@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute