Kuntalaisten tarinat pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Liikuntaneuvonta asiakastarina

Liikuntaneuvonnasta uutta virtaa arkeen

Ylämyllyläinen Noora Jalkanen löysi liikunnan ilon uudestaan Liperin kunnan liikuntaneuvonnan kautta.

Nainen kuntosalilla pitelemässä jumppakeppiä päänsä yläpuolella

 

Ylämyllyläinen Noora Jalkanen löysi tiensä Liperin kunnan liikuntaneuvontapalveluun oman lääkärinsä kautta. Noora otti yhteyttä lääkärin suosituksesta liikunnanohjaajaan ja sen myötä ensimmäisen askeleen kohti terveellisempää elämäntapaa.

Nuorempana Noora harrasti paljon liikuntaa, muun muassa tanssia ja yleisurheilua. Liikunta jäi vähemmälle ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen, mutta silloin hän yritti vielä pitää liikunnan mukana elämässä. Toisen ja kolmannen lapsen jälkeen liikunta jäi lähes kokonaan ja silloin alkoi myös terveys reistailemaan.

Aktiivisuus on noussut

Liikuntaneuvonta on nostanut Nooran aktiivisuutta huomattavasti ja liikunnan ilo on alkanut myös löytyä. Nykyisin Noora käy kuntosalilla ja vesijuoksemassa sekä tekee kotitreenejä. Hyötyliikuntaa hänelle tulee päivittäin pyöräilyn ja kävelyn muodossa.

- Joka päivä vien tytön päiväkotiin pyörällä tai kävellen.

- Vesijuoksemassa kävisin useammin, jos uimahalliin pääsy olisi helpompaa.

Oma terveys ja hyvinvointi motivoi liikkumaan

- Liikunnasta tulee hyvä olo, jaksan olla aktiivisempi lasten kanssa. Oma terveys myös huolettaa, ja se laittaa liikkumaan. Säännöllinen ruokailu on auttanut jaksamaan arjen kiireitä. Ei ole niin väsynyt olo, kun syö hyvin ja riittävästi!

Nämä olivat myös syitä, miksi Jalkanen hakeutui palveluun. Omien sanojensa mukaan hänen on vaikeampi lähteä liikkumaan yksin; kaverin kanssa lähteminen on helpompaa. Liikuntaneuvonnassa tärkeimpiä asioita on tsemppari, joka kannustaa ja puskee eteenpäin.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Liikuntaneuvonta sanana voi herättää ajatuksia, että palvelussa keskitytään pelkästään liikuntaan. Kunnan tarjoamassa liikuntaneuvonnassa otetaan kuitenkin huomioon kokonaisvaltainen hyvinvointi liikunnasta ravitsemukseen sekä uneen ja palautumiseen. Liikuntaneuvonnassa edetään aina asiakkaiden tavoitteiden mukaan pienin askelin ja asiakasta kuunnellen.  

Liikuntaneuvonnasta myös ravitsemusvinkkejä

Jalkanen on liikuntaneuvonnan myötä syönyt monipuolisemmin ja lisännyt kasviksia ruokavalioon. Veden juonti on myös lisääntynyt merkittävästi.

- Nykyisin suosin sydänmerkkituotteita ruokavaliossa ja annoskoot ovat pienempiä. Alkuun teki mieli roskaruokaa ja makeaa. Niitä olen pyrkinyt koko ajan vähentämään ja tekemään parempia valintoja.

Liikuntaneuvonnassa Jalkanen on saanut erilaisia ravitsemusvinkkejä sekä liikuntaan selkeitä ohjelmia niin kuntosalille kuin kotiinkin. Tämän myötä myös kotikuntoilu on lisääntynyt: kahvakuula heiluu kotona!

”En ole voinut pitkään aikaan näin hyvin.”

- Olen erittäin tyytyväinen palveluun ja koen, että siitä on ollut suuri apu. Suosittelen palvelua kaikille, jotka haluavat voida fyysisesti ja henkisesti paremmin.

Hän toivoi palvelulle enemmän näkyvyyttä, jotta entistä useampi löytäisi sen pariin.

- Kaikki eivät välttämättä tiedä näin hyvästä palvelusta. Pystyisikö toimintaa laajentamaan entisestään? Jalkanen pohtii.

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute