Navigaatiovalikko

Kuntainfo sisältö

Liperin kunta

Lue täältä lisää Liperin kunnan historiasta, logosta ja sen käytöstä ja ystävyyskuntatoiminnastamme.

Löydät Liperin myös sosiaalisesta mediasta.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Vaikuta Saimaan lauttapaikkojen palvelutasoon

Vaikuta Saimaan lauttapaikkojen palvelutasoon

Varsinais-Suomen ELY-keskus pyytää lausuntoja lauttapalvelujen palvelutasosta.

Nykyinen maantielauttaliikenteen palvelutasomääritelmä on Tiehallinnon laatima ja peräisin vuodelta 2004. Lähes kaikki Järvi-Suomen lauttaliikennepalveluiden sopimukset ovat katkolla 1.1.2020 alkaen ja liikennepalvelut kilpailutetaan kevään 2019 aikana. Tulevissa kilpailutuksessa keskeisenä lisäyksenä hankintakriteereihin on käyttövarmuuden ja halutun palvelutason ohella ympäristövaikutusten huomiointi. Aikataululliseen lauttaliikenteeseen siirtyminen on tehokas keino parantaa lauttojen käyttöastetta ja vähentää liikenteen ympäristökuormaa.

Pohjois-Karjalan osalta lauttaliikennettä hallinnoiva ELY-keskus harkitsee, että Liperin Arvinsalmessa siirryttäisiin 1.1.2020 alkaen aikataulun mukaiseen liikenteeseen kello 05.00–23.00 siten, että vuoroväli olisi 20 minuuttia. Muina aikoina ei olisi aikataulua, vaan lautta liikennöisi tarvittaessa.  Nykytilanteessa maantielautta liikennöi ilman aikataulua 24/7 pois lukien kuljettajien lepotauot.

Lausunto pyydetään antamaan vastaamalla lausuntopalvelu.fi:ssä julkaistuun lausuntopyyntöön 15.8.2019 mennessä. Lausunnon jättäminen vaatiin kirjautumisen.

Lue maakuntaliiton kanta asiaan.

 

Uutista päivitetty 3.6.2019, lausuntojen vastausaikaa jatkettu 15.8. saakka.

Lossi kesäisessä järvimaisemassa.

Lisätietoja:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute