Navigaatiovalikko

Kuntainfo sisältö

Liperin kunta

Lue täältä lisää Liperin kunnan historiasta, logosta ja sen käytöstä ja ystävyyskuntatoiminnastamme.

Löydät Liperin myös sosiaalisesta mediasta.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Elämäni eläkevuodet -valmennusta Liperin Yhteisötalolla

Elämäni eläkevuodet -valmennusta Liperin Yhteisötalolla

Huom! Ryhmän aloitus on siirtynyt: Elämäni eläkevuodet -valmennusryhmä aloittaa 24. tammikuuta 2022.

Valmennusryhmästä hyvinvointia eläkevuosiin

Eläkkeelle jääminen on merkittävä taitekohta elämässä. Tuttu päivärytmi, rutiinit ja työhön liittyvät sosiaaliset suhteet jäävät ja tilalle tulee uusi arki. Eläkkeelle siirtyminen tuo vapautta ja mahdollisuuden panostaa omaan hyvinvointiin ja itselle tärkeisiin asioihin.

Elämäni eläkevuodet -valmennusryhmissä jaetaan kokemuksia eläköitymisestä ja pohditaan, kuinka omaa hyvinvointia voisi uudessa elämänvaiheessa vahvistaa.

Tavoitteena on löytää liikkumisen ilo ja kipinä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen sekä saada keinoja omannäköisten eläkevuosien rakentamiseen. Koulutetun vertaisvalmentajaparin ohjaama ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa. Ryhmään osallistuminen on maksutonta.

Kirsti Luukkainen ja Anna-Kaisa Turunen kouluttautuivat Elämäni eläkevuodet -vertaisvalmentajiksi, koska kokivat, että Elämäni eläkevuodet -valmennusryhmälle on kova tarve. Molemmat ovat huomanneet, että moni jää yksin eläköitymisen aiheuttavien vaikeiden tunteiden kanssa.

- Eläkkeelle siirtyminen on iso elämänmuutos. Joillekin muutos on kauan odotettu ja kaivattu, mutta se voi siitä huolimatta herättää tyhjyyden ja merkityksettömyyden tunteita. Toiset taas joutuvat eläkkeelle esimerkiksi sairauden vuoksi, Kirsti kertoo.
- Valmennuksen tapaamiskerroilla osallistujat pääsevät keskustelemaan hyvinvointiin liittyvistä asioista. Tapaamiskerroilla tehdään myös itsenäisesti harjoituksia, jotka antavat eväitä mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen ja auttavat liikkumisen ilon löytämisessä, Anna-Kaisa lisää.

Kirsti ja Anna-Kaisa ohjaavat Elämäni eläkevuodet -valmennusryhmää Liperin Sydänyhdistyksessä. Kaikille avoin ja maksuton ryhmä alkaa maanantaina 24. tammikuuta 2022 klo 13 Yhteisötalolla, Opintie 1, Liperi.

Valmennuksen muut tapaamiskerrat sovitaan yhdessä ryhmäläisten kanssa. Yhden tapaamiskerran kesto on kaksi tuntia. Ryhmään otetaan maks. 10 osallistujaa.

Lisätietoja ryhmästä voi tiedustella Elämäni eläkevuodet -valmennuksen suunnittelijalta (Taru Tanskanen puh. 040 579 3729), joka ottaa myös ilmoittautumiset vastaan.

Lisätietoa

Valmennusryhmän järjestäjä: Liperin Sydänyhdistys ry

www.ikainstituutti.fi/elakevalmennus

Uutista päivitetty 25.11.2021, valmennusryhmän alkamisajankohta muutettu.

Usean ihmisen kädet yhdessä yhteistyön merkiksi

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute