Navigaatiovalikko

Kunnan kirjaamo sisältö

Kunnan kirjaamo

Kirjaamo on kunnan hallinnossa keskeinen paikka.

Siellä kirjataan kuntaan tulevat asiakirjat saapuneiksi, jonka jälkeen ne lähtevät käsittelyyn kunnan hallinnossa.

Kirjaamo toimittaa asiakirjan käsiteltäväksi sille viranhaltijalle tai toimielimelle, jolle kyseinen asia kuuluu. Kirjaamo kertoo tarvittaessa, missä vaiheessa asioiden käsittely on.

Kirjaamo vastaa myös Liperin kunnan virallisen ilmoitustaulun hoitamisesta. Liperin kunnan virallinen ilmoitustaulu sijaitsee kunnanvirastolla, osoitteessa Varolantie 3 sekä Liperin kunnan verkkosivuilla

Liperin kunnan kirjaamo
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 09.00–15.00.
Varolantie 3, 83100 Liperi
kirjaamo@liperi.fi

Aineistojen tutkimuskäyttö

Liperin kunnan päätearkistoaineistot ovat tutkijoiden käytettävissä ja tutkimusluvat pyydetään Liperin kunnan kirjaamosta.

Tutkimusluvan arkistoaineistojen käyttöön myöntää tiedonhallintasuunnittelija ja tutkimusluvan yhteydessä annetaan tutkijalle asiakirjojen salassapitosäännökset (Julkisuuslaki 621/1999 24 §). Tutkimuslupaa hakiessaan tutkija sitoutuu salassapitosäännösten noudattamiseen.

Tutkimuslupapyyntö lähetetään sähköpostitse kirjaamo@liperi.fi, suojatulla sähköpostilla tai postitse osoitteella Liperin kunta/Kirjaamo, Varolantie 3, 80100 Liperi

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Varhaiskasvatuksen tiedote toiminnasta 14.5.2020 alkaen

Varhaiskasvatuksen tiedote toiminnasta 14.5.2020 alkaen

Esioppilaat palaavat lähiopetukseen 14. toukokuuta alkaen. Myös pienempien lasten osalta paluu päiväkotiin ja perhepäivähoitoon on suositeltavaa.

Varhaiskasvatuksessa toimintaa on ollut koko poikkeustilan ajan esiopetuksessa, päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa.

Paluu lähemmäs normaalioloja alkaa 14. toukokuuta, jolloin esioppilaat palaavat lähiopetukseen. Pienempien lasten osalta paluu päiväkotiin ja perhepäivähoitoon on suositeltavaa.

Osalla lapsista poissaolo on kestänyt pitkään ja aloittaminen voi vaatia ”pehmeää laskua”. Olkaa yhteydessä henkilökuntaan, jos paluu mietityttää. Tehdään siitä yhdessä lapsille mahdollisimman helppoa!

Pyydämme ilmoittamaan lasten läsnä- tai poissaolosta niin tarkasti kuin mahdollista, jotta osaamme varata tarpeellisen määrän henkilökuntaa, tilata ateriat ja varautua esioppilaiden osalta varautua kuljetuksiin.

Noudatamme seuraavia Opetushallituksen ohjeita

Minimoimme kaikkien ulkopuolisten henkilöiden liikkumisen varhaiskasvatuksen tiloissa ja alueilla.

Jokainen päiväkoti ja esiopetusyksikkö on miettinyt, miten lasten tuonti ja lähtötilanteet hoidetaan niin, että kontaktien määrä saadaan mahdollisimman vähäiseksi. Pidämme huolta turvavälistä, pesemme kädet tai käytämme käsihuuhdetta, kun tulemme sisätiloihin.

Jokainen yksikkö ohjeistaa vielä erikseen vanhempia.

Toimimme entistä enemmän pienryhmissä koko päivän ajan.

Ruokailussa huomioimme hygienian ja henkilöstö jakaa annokset lapsille. Lapset eivät saa itse ottaa ruokaa tai käsitellä toisten astioita ja ruokailuvälineitä. Ruokailussa huolehdimme riittävistä etäisyyksistä lasten välillä.

Toiminnassa minimoimme kontaktien määrää järjestämällä toimintaa mahdollisimman paljon ulkotiloissa ja ulkoilemalla päivän aikana.

Hygienian tehostamisesta huolimatta huolehdimme, että lapsi saa tarvitsemansa aikuisen läheisyyden, turvan ja vuorovaikutuksen mahdollisimman samalla tavalla kuin ennenkin.

Muita ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä varhaiskasvatuksessa

  • Lievästikään sairaan lapsen ei pidä tulla varhaiskasvatukseen.
  • Jos lapsi sairastuu varhaiskasvatuksessa olon aikana, oireinen lapsi siirretään välittömästi erilliseen tilaan odottamaan vanhempaa aikuisen valvonnassa. Aikuinen välttää lähikontaktia sairastuneeseen säilyttäen riittävän etäisyyden. Oireisten tulee olla yhteydessä omaan terveysasemaansa ja hakeutua sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti koronavirustestiin.
  • Käsihygieniasta huolehditaan edelleen tehostetusti. Hyvä käsihygienia varmistetaan jokaisen lapsen kohdalla erityisesti erilaisissa siirtymissä ja ruokailun yhteydessä.
  • Lapsia ohjataan yskimään hihaan ja käyttämään nenäliinaa vain yhden kerran.
  • Suosittelemme, että lapsilla olisi varhaiskasvatuksessa oloaikana erilliset vaatteet kuin kotona. Aamulla laitetaan puhtaat vaatteet varhaiskasvatukseen ja kotiin tullessa ne vaihdetaan kotivaatteisiin.
  • Toistaiseksi omia unileluja tai muita omia leluja ei tuoda varhaiskasvatukseen.

 

Kolme lasta leikkimässä iloisina keinussa

Lisätietoja antaa:

Yhteystiedot

Minna Saarelainen

Asianhallintasihteeri
 040 630 0763
minna.saarelainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute