Navigaatiovalikko

Kunnan kirjaamo sisältö

Kunnan kirjaamo

Kirjaamo on kunnan hallinnossa keskeinen paikka.

Siellä kirjataan kuntaan tulevat asiakirjat saapuneiksi, jonka jälkeen ne lähtevät käsittelyyn kunnan hallinnossa.

Kirjaamo toimittaa asiakirjan käsiteltäväksi sille viranhaltijalle tai toimielimelle, jolle kyseinen asia kuuluu. Kirjaamo kertoo tarvittaessa, missä vaiheessa asioiden käsittely on.

Kirjaamo vastaa myös Liperin kunnan virallisen ilmoitustaulun hoitamisesta. Liperin kunnan virallinen ilmoitustaulu sijaitsee kunnanvirastolla, osoitteessa Varolantie 3 sekä Liperin kunnan verkkosivuilla

Liperin kunnan kirjaamo
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 09.00–15.00.
Varolantie 3, 83100 Liperi
kirjaamo@liperi.fi

Aineistojen tutkimuskäyttö

Liperin kunnan päätearkistoaineistot ovat tutkijoiden käytettävissä ja tutkimusluvat pyydetään Liperin kunnan kirjaamosta.

Tutkimusluvan arkistoaineistojen käyttöön myöntää tiedonhallintasuunnittelija ja tutkimusluvan yhteydessä annetaan tutkijalle asiakirjojen salassapitosäännökset (Julkisuuslaki 621/1999 24 §). Tutkimuslupaa hakiessaan tutkija sitoutuu salassapitosäännösten noudattamiseen.

Tutkimuslupapyyntö lähetetään sähköpostitse kirjaamo@liperi.fi, suojatulla sähköpostilla tai postitse osoitteella Liperin kunta/Kirjaamo, Varolantie 3, 80100 Liperi

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left UNICEFin ja Liperin kunnan välinen yhteistyö käynnistyy 2021

UNICEFin ja Liperin kunnan välinen yhteistyö käynnistyy 2021

Liperin kunta on valittu mukaan UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malliin. Yhteistyö UNICEFin kanssa alkaa kunnan Lapsiystävällinen kunta -koordinaattorin ja -koordinaatioryhmän koulutuksella.

Liperin kunta on valittu mukaan UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malliin.

UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malli on väline, jonka avulla kunnassa voidaan varmistaa, että lapsen oikeudet toteutuvat mahdollisimman hyvin jokaisen lapsen arjessa.

Malli auttaa kuntia tekemään lasten kannalta oikeita ratkaisuja niin kunnan hallinnossa kuin lasten arjen palveluissa. Malli on tutkitusti vaikuttava väline kunnille lapsen oikeuksien edistämiseen. Malli on myös linjassa kansallisen lapsistrategiatyön kanssa.

Lapsiystävällinen kunta -malli perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja UNICEFin kansainväliseen Child Friendly Cities -malliin. Suomessa mallia on toteutettu vuodesta 2012 lähtien.

Yhteistyö UNICEFin kanssa alkaa kunnan Lapsiystävällinen kunta -koordinaattorin ja -koordinaatioryhmän koulutuksella. Koulutuksen jälkeen työ käynnistyy kunnan tekemällä nykytilan kartoituksella. Siinä kunta arvioi, miten hyvin lapsiystävällisyys nykyään kunnassa toteutuu.

- Suuri osa Suomessa asuvien lasten ja nuorten arkeen vaikuttavista päätöksistä tehdään kunnissa. Lapsiystävällinen kunta -malli auttaa varmistamaan, että kunta tekee lasten kannalta hyviä päätöksiä, sanoo lapsiystävällisen hallinnon erityisasiantuntija Sanna Koskinen Suomen UNICEFilta.

Kartoitukseen osallistuu myös kunnan lapsia ja nuoria. Arvioinnissa ovat tukena UNICEFin kehittämät, lapsen oikeuksien sopimukseen perustuvat materiaalit ja indikaattorit.

Liperissä Lapsiystävällinen kunta -koordinaattorina toimii Liperin kunnan koulunuorisotyöntekijä Miia Nivala. Koordinaattorin tehtävä tulee olemaan osa Nivalan työnkuvaa.

- Toiveeni on, että tavoitamme mahdollisimman monen liperiläisen lapsen, nuoren ja perheen, Miia Nivala kertoo.

- Haastan myös kuntapäättäjät pohtimaan asioita lapsiystävällisen kunnan näkökulmasta.

 

Liperin kunnan logo harmaalla pohjalla

Lisätietoja:

Yhteystiedot

Minna Saarelainen

Asianhallintasihteeri
 040 630 0763
minna.saarelainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute