Korona pääkuva

Navigaatiovalikko

korona yhteystietolaatikko

Yhteystietoja ja hyödyllisiä linkkejä

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Soita aina ensin Päivystysapu 116 117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi.

Yleistä tietoa

Valtakunnallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta puh. 0295 535 535.

Avoinna arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Tukea ja apua

Sosiaalipäivystys puh. 013 330 9002

Psykiatrian tehostettu avohoito puh. 013 330 2132

Valtakunnallinen kriisipuhelin puh. 09 2525 0111

Liperin seurakunnan yhteystietoja

Taipaleen ortodoksinen seurakunta

Seniorineuvonta Ankkuri puh. 013 330 2890 palvelee ikäihmisiä arjen pulmissa esimerkiksi turva- ja ateriapalveluihin liittyvissä asioissa.

Pohjois-Karjalan kansalais- ja yhdistystoiminnan sivusto Jelli kerää tietoa eri kuntien, järjestöjen ja yhdistysten tarjoamasta korona-avusta.

Linkkejä

Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19 (thl.fi)

Ulkoministeriön matkustustiedotteet

National telephone service 0295 535 535 to give advice on coronavirus

Coronavirus information in different languages

Koronavirus sisältö

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta

Kokoamme tälle sivulle koronavirukseen liittyvää yleistä tietoa kunnan ja muiden viranomaistahojen palveluiden järjestämisestä. Tätä sivua on päivitetty 30.7.2020.

Liperin kunnan palveluissa on muutoksia koronaviruspandemian takia. Kunnanviraston tilat ovat aulaa lukuun ottamatta suljettuina 2. elokuuta saakka koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Aulassa on edelleen nähtävissä kunnan virallinen ilmoitustaulu sekä kaava-aineistot.

Asiointia varten varaa aika suoraan henkilölle puhelimella tai sähköpostilla.

Myös Liperin Kelan palvelupiste kunnanvirastolla on suljettu 2. elokuuta 2020 asti. Liperiä lähin Kelan piste on Joensuussa, Koulukatu 24.

Kunnanviraston palvelupiste, asiakaspalvelu, kirjaamo ja hyvinvointipalveluiden tilat aukeavat jälleen 3. elokuuta alkaen ja ovat avoinna arkisin klo 915

Liperin kunnan palvelupisteen palvelunumero on 050 476 8363.

Kunnan palvelunumerosta voi kysyä Ikäihmisten asiointiapua heinäkuun loppuun saakka.

Siun soten numerot löydät tältä sivulta joko vasemmalta valikon alta (selainnäkymä) tai tämän tekstikentän yläpuolelta (mobiilinäkymä). Tiedotteet pdf-muodossa löydät alasvetovalikosta alempaa tältä sivulta.

Poikkeusolot päättyivät

Valmiuslain mukaisten toimivaltuuksien käytöstä luovutaan – poikkeusolot päättyvät tiistaina 16. kesäkuuta. Hallitus totesi, että tautitilanne ja erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollon riittävyys ja tehohoidon kapasiteetti samoin kuin väestön suojaaminen eivät enää tässä epidemiologisessa tilanteessa tarvitse tuekseen valmiuslain toimivaltuuksilla tehtäviä toimia.

Asiointiapu

Liperin kunta järjestää 25.3.2020 alkaen keskitetysti asiointiapua kaupassa ja apteekissa käyntiin liperiläisille yli 70-vuotiaille ikäihmisille.

Asiointiapu päättyy 31. heinäkuuta 2020.

Asiakas, joka tarvitsee asiointiapua soittaa Liperin kunnan palvelunumeroon 050 476 8363 (klo 9-15) ja antaa nimensä, osoitteensa ja puhelinnumeronsa.

Kunnan yhteyshenkilö ottaa yhteyttä vapaaehtoiseen (katsoo asiakkaan osoitteen mukaan lähimmän vapaaehtoisen) ja ilmoittaa asiointiapua tarvitsevan asiakkaan yhteystiedot vapaaehtoiselle. Vapaaehtoinen ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja sopii käytännön kauppa-asioinnista suoraan hänen kanssaan puhelimitse.

Vapaaehtoiset auttajat eivät käsittele asiakkaan rahaa tai pankkikorttia.

Liperiläisten S- ja K-kauppojen ja apteekkien kanssa on sovittu muun muassa tiliasiakkuuskäytännöistä. Toimintatavoista annetaan ohjeet auttamaan ilmoittautuneille vapaaehtoisille.

Vapaa-aikapalvelut

 • Liprakan uimahalli aukeaa poikkeuksellisesti 3. elokuuta 2020 kesän huoltokatkon takia.
 • 16. maaliskuuta 2020 mennessä ostettujen Liprakan sarjalippujen erääntymispäivää siirretään automaattisesti 138 päivällä eteenpäin! Katso hyvinvointilautakunnan 11.6.2020 päätös tästä. Liprakan lippujen ja sarjakorttien lipunmyynti kunnanviraston palvelupisteellä alkaa 3. elokuuta.
 • Liprakan uimahallissa asiakasmäärää on aluksi rajoitettu, myöskään saunatilat eivät ole käytössä. Katso laajempi tiedote Liprakan avaamisesta tästä.
 • Kuntosaleista yleisövuoroja on Jyrin ja Viinijärven kuntosaleilla. Katso tarkemmat ajat kuntosalien omalta sivulta.
 • Myös liikuntasalien harjoitusvuorot käynnistyvät 1. kesäkuuta 2020 alkaen. Katso liikuntasalien vuorot tästä.
 • Ulkoliikuntapaikat, kuten pelikentät pysyvät avoinna, mutta suosittelemme, ettei niissä kokoonnuta pelaamaan isolla porukalla.
 • Kirjastot avautuvat asiakkaille 1. kesäkuuta alkaen. Varausten noutopäivät ja eräpäivät ovat siirtyneet eteenpäin. Katso ajantasaiset tiedot Vaara-kirjastojen verkkosivulta tai Facebook-sivulta. Kirjastojen tiedot löydät myös Liperin kunnan sivulta vapaa-ajan alta kohdasta Kirjastot.

Työllisyyspalvelut

 • Kuntouttava työtoiminta käynnistyy 1. kesäkuuta alkaen ja myös työpajatoiminta käynnistyy uudelleen. Kuntouttavaan työtoimintaan pääset ottamalla yhteyttä TE-palveluihin, omaan sosiaalityöntekijään tai työllisyyspalvelujen Reetta Partaseen.
 • Kesätyöasioihin liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä työllisyyskoordinaattori Minna Ikoseen, minna.ikonen@liperi.fi, 050 326 1634.
 • Voit olla yhteydessä työllisyyspalveluiden henkilöstöön puhelimitse päivystysnumeroon 050 528 3554 (arkisin klo 915) tai sähköpostilla duunitalo@liperi.fi. Sivulla Palvelut työnhakijalle on yhteydenottolomake, jolla voit myös lähettää viestiä työllisyyspalveluille!

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen hyvityksestä on hyvinvointilautakunnan päätös. Valmiuslain mukaiset toimet jatkuvat 13. toukokuuta asti, joten hyvityksen periaatteita voidaan soveltaa myös toukokuussa.

Ilmoitattehan kaikista lasten varhaiskasvatukseen vaikuttavista muutoksista välittömästä perhepäivähoitajalle tai lapsen ryhmään.

Pyydämme ilmoittamaan lasten läsnä- tai poissaolosta niin tarkasti kuin mahdollista, jotta osaamme varata tarpeellisen määrän henkilökuntaa, tilata ateriat ja varautua esioppilaiden osalta varautua kuljetuksiin.

Perusopetus

 • Oppilaalla on oikeus oppimisen tukeen ja oppilashuoltoon myös poikkeustilanteen aikana. Mahdollisissa tuen järjestämiseen liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä omaan luokanopettajaan/luokanvalvojaan tai erityisopettajaan.
 • Hyvinvointipedagogi Niina Kiiski aloittaa maanantaista 30. maaliskuuta alkaen chat-palvelun opetuksen verkkosivulla osoitteessa www.liperi.fi/opetus. Chat-ikkuna aukeaa automaattisesti sivulle tullessa, kun päivystäjä on aktiivinen. Chat on tarkoitettu 1.–9.-luokkalaisille ja heidän huoltajilleen. Chatissa voi keskustella korona-huoliin, koulunkäyntiin ja arjen sujumiseen liittyvistä kysymyksistä.

Ikäihmiset

Siun soten seniorineuvonta Ankkurista saat neuvontaa, tietoa ja ohjausta ikäihmisten palveluista, jotka tukevat kotona asumista. Näitä palveluja ovat esimerkiksi erilaiset tukipalvelut kuten turvapuhelin- ja ateriapalvelut tai kotihoidon hoiva- ja hoitopalvelut. Ankkurista saat tietoa myös järjestöjen ja yksityisten palveluista sekä apua taloudellisiin kysymyksiin ja etuisuuksiin liittyvissä asioissa.

Seniorineuvonta Ankkurin numero 013 330 2890 palvelee ikäihmisiä ja heidän läheisiään joka arkipäivä kello 8–16.

Ohjeita ikäihmisille:

 • Vältä väkijoukkoja ja julkisia paikkoja.
 • Hanki itsellesi asiointiapua esimerkiksi läheisiltä tai omasta kotikunnastasi.
 • Voit valtuuttaa toisen henkilön hakemaan reseptilääkkeesi puolestasi. Tunnistaudu palveluun osoitteessa suomi.fi/valtuudet.
 • Jos asiointi esimerkiksi kaupassa tai apteekissa on välttämätöntä, tee se silloin, kun muita ihmisiä on vähän liikkeellä. Pidä vähintään metri etäisyyttä muihin ihmisiin.
 • Älä vieraile kenenkään luona ja rajoita vierailuja myös omaan kotiisi, jos ne eivät liity välttämättömiin palveluihin.
 • Pidä yhteyttä läheisiin puhelimitse tai sähköisesti!
 • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Oma käsipyyhe, mahdollisesti kertakäyttöpyyhkeet vieraille.
 • Ulkoilua voi ja kannattaa harrastaa, mutta pidä etäisyys muihin ihmisiin.
 • Kuntoa kannattaa ylläpitää myös sisällä kotijumppaohjeiden avulla.
 • Älä epäröi pyytää arjessa selviytymiseen, vaikka pärjäisitkin yksin!

Turvaa ja apua

Joensuun turvakoti

 • Väisälänkatu 4, 80170 Joensuu
 • Yhteydenotot ympäri vuorokauden, p. 013 330 6008 tai turvakoti@siunsote.fi.

Varhaisen tuen sosiaalityö, Liperi

 • Ajanvaraus ja neuvonta, p. 013 330 5164
 • Jos numero ei vastaa, työntekijä soittaa sinulle takaisin.
 • Sosiaalityötekijä, p. 013 330 5177

Liperin lastensuojelu

 • Lastensuojeluilmoitukset ja konsultointi, p. 013 330 5143.
 • Arkipäivisin klo 8.3015.00. Muina aikoina yhteydenotot sosiaalipäivystyksen asiakaslinjan numeroon 013 330 9002.

Honkalampi-säätiön Perheperustaisen kuntoutuksen kehittämiskeskus

Siun soten Onks tää normaalia -chat palvelee alle 29-vuotiaita nuoria osoitteessa https://normaali.fi/siunsote/

Sekaisin-chat tarjoaa myös keskusteluapua nuorille osoitteessa https://sekasin247.fi/

Lomituspalvelut

Lomituspalveluissa kannattaa suosia mahdollisuuksien mukaan edelleen sähköistä asiointia: https://www.mela.fi/asiointipalvelut/ tai sopia puhelimitse tapaamisesta klo 9–15 välillä p. 040 167 9100 lomatoimistoon. Tähän numeroon voit myös lähettää sijaisapua koskevat liitteet.

Lipertek Oy

Lipertek neuvoo yrittäjiä koronaan liittyvissä kysymyksissä. Sivulle myös kootaan linkkipankkia yrittäjille hyödyllisistä palveluista poikkeustilanteessa.

Business Joensuun verkkosivuilla  on avoinna yksinyrittäjien yrittäjätukihaku koronaviruksen aiheuttamiin yrityksen taloudellisiin vaikeuksiin. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja avustuksen viimeinen hakupäivä on 31.8.2020.

Liperin vuokratalot

Kiinteistö Oy Liperin vuokratalojen ja Liperin vanhustentaloyhdistyksen asukaskokoukset on peruttu kaikissa taajamissa. Seuraa ajankohtaisia tiedotteita vuokratalojen verkkosivuilta.

Joukkoliikenne

Joensuun seudun joukkoliikenne JOJO koostaa sivuilleen ajantasaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista joukkoliikenteeseen.

Siun sote

Siun sote vastaa terveydenhuollosta Liperin kunnan alueella. Jaamme Siun soten tiedotteita myös kunnan kanavissa, mutta suosittelemme seuraamaan myös suoraan Siun soten omia kanavia.

Liperin terveysasema, p. 013 330 2251, ma–pe klo 8–16. Tämän hetken ohjeistuksena on, että terveysasemalle tulee aina olla yhteydessä ensin puhelimitse, olipa asioinnin syy mikä hyvänsä.

Kela

Myös Kelan sivuilla on erillinen osio koronatilanteesta.

Kela pyytää asiakkaitaan hoitamaan Kela-asiansa verkossa, jos se vain on mahdollista. Palvelupisteissä asiointia kannattaa välttää, jos asiointi muita palvelukanavia käyttämällä on mahdollista.

Niiden asiakkaiden, jotka eivät käytä verkkoasiointia, kannattaa lähettää hakemukset ja liitteet Kelaan postitse. Hakemuslomakkeita voi tulostaa Kelan verkkosivuilta. Jos verkkoasiointi tai paperihakemusten postittaminen ei ole mahdollista, asiakas voi soittaa puhelinpalveluun tai varata soittoajan.

Kela on valmistautunut tilanteeseen, jossa palvelupisteitä suljetaan koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi. Tällöin palvelupisteissä työskentelevät palveluasiantuntijat siirtyvät palvelemaan asiakkaita puhelimitse ja verkossa.

Kotihoito-ohjeet hengitystieoireisille

Jos sinulla on lieviä hengitystieinfektion oireita, kuten nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta, lepää ja sairasta rauhassa kotona. Pysyttele kotona, kunnes oireet loppuvat ja takana on yksi oireeton päivä.

Hengitystieoireita potevien ei pidä hakeutua hoitoon terveysasemille tai yhteispäivystykseen ennen soittamista. Älä käy kunnan palvelupisteellä tai toimipaikoissa, tai mene hammashoitoon, fysioterapeutin vastaanotolle tai muuhun kiireettömään hoitoon, jos sairastat infektiotautia.

 • Kotihoito-ohjeet hengitystieoireisille Terveyskylän verkkosivuilla.
 • Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.
 • Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.
 • Pese kätesi säännöllisesti vedellä ja saippualla. Voit myös käyttää lisäksi alkoholipohjaisia käsihuuhteita.

Omaolo-palvelu

Omaolo-palvelusta löytyy nyt koronavirustaudin (COVID-19) kansallinen oirearviokysely. Kysely on toteutettu yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Kustannus Oy Duodecimin kanssa. Sen sisällön päivittämisestä vastaa Kustannus Oy Duodecim, ja tietoja päivitetään aina tilanteen muuttuessa.

 

Asiakirja- ja mediatiedostot

Kansiot
 • thumbnail
  Juuri nyt käyttäjältä

  {title}

 • Uutisen lisäys (ylläpito)

  angle-left Ikäihmisten asiointiapu Liperissä päättyy toistaiseksi

  Ikäihmisten asiointiapu Liperissä päättyy toistaiseksi

  Liperin kunta järjesti keväällä ja kesällä korona-ajan asiointiapua yli 70-vuotiaille asukkaille. Asiointiapu päättyy 31. heinäkuuta 2020.

  Korona-ajan asiointiapu yli 70-vuotiaille kuntalaisille päättyy tällä erää kysynnän vähennyttyä ja epidemiatilanteen rauhoituttua. Mikäli tilanne muuttuu ja asiointipalvelua tarvitaan jälleen, tiedotamme sen järjestelyistä erikseen myöhemmin. Toistaiseksi asiointiavun järjestäminen päättyy heinäkuun 2020 loppuun.

  Kiitämme lämpimästi kaikkia mukana olleita vapaaehtoisia!

  Iäkkäämpi nainen syömässä iloisena jäätelöä

  Yhteystiedot

  Pellervo Hämäläinen

  Talousjohtaja
   050 464 6663
  pellervo.hamalainen@liperi.fi
  Varolantie 3, 83100 Liperi

  Riitta Lappalainen

  Hyvinvointijohtaja
   040 834 7185
  riitta.lappalainen@liperi.fi
  Keskustie 3, 83100 Liperi

  Terttu Sarkkinen

  Hallintopäällikkö
   040 761 1055
  terttu.sarkkinen@liperi.fi
  Varolantie 3, 83100 Liperi

  Hannele Mikkanen

  Kunnanjohtaja
   0400 139 989
  hannele.mikkanen@liperi.fi
  Varolantie 3, 83100 Liperi

  SOME painikkeet

  Sivu arviointi ja palaute