Katselmukset pääkuva

Navigaatiovalikko

Katselmukset sisältö

Katselmukset

Rakennushankkeeseen kuuluu erilaisia katselmuksia.

Rakennusluvassa tai toimenpideluvassa määrätään, mitä katselmuksia rakennushankkeen aikana tulee tehdä. Katselmuksien tarkoituksena on todeta, että rakentaminen etenee myönnetyn luvan mukaisesti. Katselmukset tekee rakennustarkastuspäällikkö, rakennustarkastaja tai ympäristötarkastaja.

Katselmusvaiheeseen liittyvien dokumenttien, suunnitelmien ja ajan tasalla olevan tarkastusasiakirjan on oltava käytettävissä katselmuksella. Vastaavan työnjohtajan ja rakennushankkeeseen ryhtyvän tai hänen edustajansa on oltava läsnä katselmuksella.

Katselmuksen tilaaminen

Vastaava työnjohtaja tilaa katselmukset. Katselmus on pyydettävä riittävän ajoissa, jotta se voidaan suorittaa oikeassa työvaiheessa. Sopiva aika tilaamiselle on noin kaksi viikkoa ennen katselmusajankohtaa. 

Rakennekatselmus

Rakennekatselmuksen aika on silloin, kun rakenteet ovat valmiit ja edelleen näkyvissä.

Loppukatselmus

Rakennustyön viranomaisvalvonta päättyy loppukatselmukseen. Rakennusta ei saa ottaa käyttöön, ennen kuin se on hyväksytty loppukatselmuksessa. Ennen loppukatselmusta myös aiemmissa katselmuksissa mahdollisesti havaitut puutteet pitää olla korjattu.

Kaikista rakennusluvan alaisista töistä on annettava Verohallinnolle rakentamisilmoitus. Toimenpide- tai purkamisluvan alaisista töistä ei tarvitse ilmoittaa. Voit tehdä rakentamisilmoituksen
Verohallinnon verkkosivuilla. Rakennustarkastajan velvollisuus valvoa rakentamisilmoitusten antamista on poistunut 1.11.2019.

Jos haluat ottaa tilat käyttöön ennen loppukatselmusta, tiloissa voidaan pitää osittainen loppukatselmus eli käyttöönottokatselmus.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Liperin kirkonkylän maankaatopaikka avataan 2.5.2023

Liperin kirkonkylän maankaatopaikka avataan 2.5.2023

Maankaatopaikalle voit tuoda rakennustoiminnassa syntyvää ylijäämämaata ja puutarhajätettä.

Liperin kirkonkylän maankaatopaikka avataan tiistaina 2.5.2023. Maankaatopaikka sijaitsee Käsämäntien varressa paloasemaa vastapäätä.

Alueelle voi tuoda

  • kunnan alueella tapahtuvassa rakennustoiminnassa syntyvää puhdasta ylijäämämaata
  • oksia ja risuja ym. puutarhajätettä (ei kantoja)

Aukioloajat 2.5.–10.11.2023:

  • ma–to klo 8–15.45
  • la klo 9–14, vain ajalla 6.5.–27.5. ja 16.9.–28.10.

Lounastauko klo 11.00–11.30. Arkipyhinä alue on suljettu.

Jätteitä tuotaessa on ensin käytävä rakennustoimiston tukikohdassa (Selkärannantie 1), jossa maankaatopaikan hoitaja tarkastaa kuorman. Tämän jälkeen alueen hoitaja avaa alueen portin ja ohjaa kuorman oikeaan paikkaan. Jätteiden vastaanotosta ei peritä vuonna 2023 maksua.

Joutsenia lennossa.

Lisätietoja

Yhteystiedot

Jouni Martikainen

rakennustarkastuspäällikkö
 050 401 4536
jouni.martikainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Sari Kettunen

ympäristötarkastaja
 0400 428 653
sari.kettunen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute