Navigaatiovalikko

Kaksivuotinen esiopetuskokeilu Liperissä, sisältö

Kaksivuotinen esiopetuskokeilu Liperissä

Kaksivuotinen esiopetuskokeilu on käynnistynyt Liperin kunnassa elokuussa 2021. Näiltä sivuilta löydät lisää tietoa kokeiluryhmistä ja muusta kaksivuotisen esiopetuskokeilun käytännön toteutuksesta.

Kaksivuotinen esiopetuskokeilu

Liperi on mukana Opetus- ja kulttuuriministeriö toteuttamassa kaksi vuotisessa esiopetuskokeilussa. Kokeilu kestää elokuun 2021 alusta toukokuun 2024 loppuun.

Kokeiluun osallistuvat vuosina 2016 tai 2017 syntyneet lapset. Opetus- ja kulttuuriministeriö on valinnut kokeilua toteuttavat esiopetuspaikat ja määritellyt kokeilun piiriin kuuluvat vuonna 2016 ja 2017 syntyneet lapset. Huoltajien hakemusten perusteella kunta on myöntänyt paikat kokeiluryhmiin.

Opetushallitus on laatinut opetussuunnitelman perusteet kaksivuotisen esiopetuksen kokeiluun. Kuntakohtainen opetussuunnitelma on laadittu ja se on käsitelty hyvinvointilautakunnan 10.6.2021 kokouksessa.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun tutkimukseen toivotaan vastauksia vanhemmilta

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun tutkimukseen toivotaan vastauksia vanhemmilta

On tärkeää kuulla sekä kokeilu- että verrokkiryhmän vanhempien kokemuksia lapsen päivähoidosta.

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun tutkimukseen toivotaan vastauksia liperiläisten eskarilaisten vanhemmilta.

Liperiläiset esiopetusyksiköt ovat mukana vuosina 2021-2024 toteutettavassa kaksivuotisen esiopetuksen kokeilun tutkimuksessa. Osa ryhmistä on kokeiluryhmiä ja osa verrokkiryhmiä. Tutkimuksessa selvitetään pidemmän esiopetuksen vaikutuksia lasten oppimisvalmiuksien kehittymiseen sekä huoltajien yleisiä kokemuksia päivähoidosta.

On tärkeää kuulla sekä kokeilu- että verrokkiryhmän vanhempien kokemuksia lapsen päivähoidosta. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Vastaajilla on oikeus keskeyttää osallistumisensa milloin tahansa syytä ilmoittamatta.

Vastaajien tietosuojasta huolehditaan säilyttämällä aineisto turvallisessa tietoympäristössä, erottamalla suorat tunnistetiedot muusta aineistosta ja julkaisemalla tulokset muodossa, joka ei mahdollista yksittäisten henkilöiden tunnistamista.

Tutkimusryhmä vastaa mielellään tutkimushankkeeseen liittyviin kysymyksiin. Yhteyttä voi ottaa sähköpostitse eskarikokeilu@helsinki.fi.

Lapset kedolla poimimassa kukkia.

Yhteystiedot

Tiina Korhonen

Varhaiskasvatuksen johtaja
 040 766 0940
tiina.korhonen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Henkilökuva.

Katja Penttinen

Palvelusuunnittelija
 0400 428 397
katja.penttinen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute