Joukkoliikenne

Navigaatiovalikko

Joukkoliikenne sisältö

Joukkoliikenne Liperissä

Linja-autot, koululaisliikenne, junat ja taksit palvelevat Liperissä.

Linja-autoliikenne

Liperin kunta on osa Joensuun seudun joukkoliikennettä (JOJO), joka toimii Joensuun, Kontiolahden ja Liperin alueilla. 

Liikenteessä on käytössä Waltti-lippu- ja maksujärjestelmä, joiden hinnoitteluun voin tutustua Joensuun seudunliikenteen nettisivuilla. Hinnoittelu perustuu vyöhykkeisiin. Liperin osalta Ylämylly ja Kirkonkylä kuuluvat B-vyöhykkeeseen ja Viinijärvi C-vyöhykkeeseen.

Joensuun seudun joukkoliikenteessä on voimassa maskisuositus.

Tiesithän, että JOJO:n koululaisliikenne on kaikille avointa?

Honkalampi – Ylämyllyn koulun Patteriston yksikön – Jyrin/Paloaukean yksikön välillä liikennöi uusi linja 129. Linja on kaikkien kuntalaisten käytössä lipun ostamalla. Myös Vaiviossa aloittaa uusi reittiliikenteen bussi 131, jota kuka tahansa kuntalainen voi hyödyntää.

Muut liikennöijät

Liperin alueella kulkee myös ELY-keskuksen liikennettä. ELY-liikennettä on Outokumpu–Joensuu ja Rääkkylä–Liperi–Joensuu -liikenne.

Joensuun seudulla ELY-liikenteessä otetaan käyttöön JOJO-Waltti-liput Joensuun, Kontiolahden ja Liperin alueilla.

Matkahuollon sivuilta voi valtakunnallisesti hakea koko maan linja-auto aikatauluja ja reittitietoja. Liperistä voi muun muassa matkustaa kaukoliikenteen vuoroilla Heinävedelle ja Varkauteen.

Matkahuollon Reitit ja Liput -sovellus toimii puhelimessa ja siitä voi ostaa liput koko matkalle samalla kertaa: https://www.matkahuolto.fi/matkustajat/reitit-ja-liput-mobiilisovellus

Pohjois-Karjalan maakuntaliiton POJO-palvelusta voit hakea tietoja koko maakunnan joukkoliikenteestä! Palvelusta löytyy tiedot muun muassa Joensuun seudun JOJO-liikenteestä, Matkahuollon maakunnan sisäisistä reiteistä sekä kuntien järjestämästä asiointi- ja palveluliikenteestä.

Palvelusta löytyy tietoa myös lentokenttäkuljetuksista ja yksityisten ylläpitämistä kimppakyytiryhmistä sekä lista taksin välityspalvelukeskuksista.

Junaliikenne

Liperistä voit matkustaa junalla Liperin Viinijärven asemalta (Asema-alue, 83400 Viinijärvi) tai Joensuun asemalta (Itäranta 12, 80100 Joensuu). Viinijärven asema sijaitsee Joensuu–Pieksämäki-ratayhteyden välillä.

Lentoliikenne

Lähin lentoasema on Joensuun lentoasema, joka sijaitsee Joensuun ja Liperin rajalla (Lentoasemantie 30, 80140 Joensuu).

Lentoliikenteen tiedotteet ja aikataulut löydät Finavian Joensuun lentoaseman ja Finnarin verkkosivuilta.

Taksiliikenne

Taksi Itä-Suomen taksivälityksen puhelinnumero on 0601 10100. 

Kelan korvaamat taksimatkat tilataan Pohjois-Karjalan alueella numerosta 0200 200 55.

Lisätiedot

Lisätietoja Liperin joukkoliikenteen sopimuksista voit tiedustella kunnan talousjohtajalta.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Joukkoliikenteen Waltti lippu- ja maksujärjestelmän uudistaminen on käynnistynyt

Joukkoliikenteen Waltti lippu- ja maksujärjestelmän uudistaminen on käynnistynyt

Joensuun seudun joukkoliikenne JOJO tiedottaa maksujärjestelmän uudistamisesta. Alkuvaiheessa esille tulleet toimimattomuudet on saatu korjattua paikallisliikenteen sekä Joensuu-Hammaslahti/Liperi -liikenteiden osalta.

Waltti lippu- ja maksujärjestelmän siirtyminen vaihettain tunnistepohjaiseen järjestelmään on alkanut kausilippujen osalta 14.6.

Ensimmäisenä on muutos tehty Carelicumin palvelupisteessä, jossa uudet liput tehdään automaattisesti tunnistepohjaiseen järjestelmään. Jatkossa kausilipputuotteiden päivityksiä tunnistepohjaisiksi tehdään myös järjestelmän taustassa pienissä erissä. Muutos tapahtuu siis taustalla, eikä aiheuta toimenpiteitä matkustajalle.

Alkuvaiheessa esille tulleet toimimattomuudet on saatu korjattua paikallisliikenteen sekä Joensuu-Hammaslahti/Liperi -liikenteiden osalta.

Kontiolahden suunnan osalta (linjat 202-204T) ajoneuvolaitteiden järjestelmien päivittämistä tehdään parhaillaan. Tunnistepohjaiset kortit eivät tällä hetkellä toimi ajoneuvolaitteilla, mutta niillä voi kyllä tulla kyytiin.

Verkkokaupasta ostetut tuotteet eivät myöskään aktivoidu kortille tällä hetkellä, mutta kyytiin pääsee verkkokaupan kuittia näyttämällä.

Korjaukset pyritään saamaan valmiiksi perjantain 18.6. aikana. Tarvittaessa korjaustoimenpiteitä jatketaan heti maanantaina.

JOJO pahoittelee asiakkaille aiheutunutta haittaa.

 

Joensuun seudun joukkoliikenteen teemakuva, jossa eri kuntiin liittyviä ikoneita

Yhteystiedot

Pellervo Hämäläinen

Talousjohtaja
 050 464 6663
pellervo.hamalainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute