Navigaatiovalikko

Jalkautuva nuorisotyö, sisältö

Jalkautuva nuorisotyö Liperissä

Liperin kunnan nuorisotyö, vapaaehtoiset ja muut toimijat jalkautuvat yhdessä kohtaamaan nuoria.

Jalkautuva nuorisotyö on nuorten vapaa-ajan ympäristössä tehtävää nuorisotyötä. Tavoitteena on kohdata nuoria, kartoittaa nuorten arjessa olevia ilmiöitä ja hyödyntää saatua tietoa nuorten hyvinvoinnin vahvistamiseksi.

Jalkautuva nuorisotyö toteutetaan yhdessä muiden toimijoiden ja vapaaehtoisten kanssa. Toiminnan vastuutahona toimii kunnan nuorisotyö, ja jalkautumisissa on aina mukana nuorisotyön ammattilainen.

Toiminnan ytimessä on nuorten kohtaaminen nuorille ominaisissa ympäristöissä.

Nuoret voivat ottaa myös itse yhteyttä jalkautuvaan tiimiin ja kutsua heitä tapaamaan ja vaihtamaan kuulumisia.

Jalkautuva nuorisotyö on alkanut uutena nuorisotyön muotona Liperissä keväällä 2023. Toimintaan on koulutettu vapaaehtoisia ja aiheesta kiinnostuneita eri alojen ammattilaisia.

Tule mukaan vapaaehtoiseksi

Liperin kunnan jalkautuvaan nuorisotyöhön koulutetaan nyt uusia halukkaita vapaaehtoisia. Nuorten kohtaamiskoulutus järjestetään torstaina 8.2.2024 klo 17–19 Ylämyllyn koulun Patteriston yksikössä (Laavupolku 2) (huomaa muuttunut ajankohta!)

Koulutuksen vetävät Walkers-autokoordinaattori Tuomo Kantele Aseman Lapset ry:stä sekä Jenna Korhonen ja Miia Nivala Liperin kunnan nuorisotyöstä. Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki 18 vuotta täyttäneet asiasta kiinnostuneet. Koulutus on avoin kaikille, eikä osallistuminen vaadi ohjaus- tai sosiaali- ja terveysalan tutkintoa. Osallistuminen ei sido jalkautuvan nuorisotyön vapaaehtoistoimintaan osallistumiseen.

Ilmoittaudu viimeistään 6.2.2024: https://link.webropolsurveys.com/S/D9F611B4D683102A

Mikäli koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, ota yhteyttä, niin pyrimme järjestämään mahdollisuuden osallistua toisena ajankohtana!

Lisätietoja antavat Miia Nivala ja Jenna Korhonen (katso yhteystiedot sivun alalaidasta).

Kunnan henkilöstön työaikakokeilu

Liperin kunnan henkilöstöllä on jatkossa mahdollisuus vaihtaa kolme tuntia työaikaa jalkautuvaan nuorisotyöhön. Jalkautuminen tapahtuu ennalta sovittuina jalkautuvan nuorisotyön iltoina tai iltapäivinä.

Työajan vaihtaminen tehdään kokeiluna ajalla 23.10.2023– 30.4.2024, jonka jälkeen kokonaisuus arvioidaan ja sen mahdollista jatkoa tarkastellaan.

Kiinnostuitko tulemaan mukaan? Ota yhteyttä koulunuorisotyöntekijään tai etsivään nuorisotyöntekijään!

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Poikkeuksia Paloaukean alueella katuvalaistuksessa elokuvan kuvausten vuoksi

Poikkeuksia Paloaukean alueella katuvalaistuksessa elokuvan kuvausten vuoksi

Paloaukean museon alueella kuvataan elokuvaa 28.2.–1.3. ja 4.–6.3.2024. Kuvausten aikataulujen vuoksi osa katuvaloista on pois päältä lähialueilla.

Elokuvatuotantoyhtiö Bufo Oy on tiedottanut Liperin kuntaa Paloaukean museon alueella (Laavupolku 15) tapahtuvista kuvauksista. Alueella kuvataan elokuvaa 28.2.–1.3. ja 4.–6.3.2024.

Kuvaukset tapahtuvat ilta- ja yöaikaan ja tästä syystä osa katuvaloista on pois päältä kuvausalueen lähialueilla. Bufo Oy käyttää kuvausten valaisua varten nostinta, joka on tien sivussa Tykistötien ja Sissipolun risteyksen kohdilla.

Pahoittelemme kuvauksista mahdollisesti aiheutuvaa haittaa ja pyydämme alueella liikkuvia huomioimaan poikkeusjärjestelyt.

Oranssi työmaan varoitusvalo

Lisätietoja:

Yhteystiedot

Miia Nivala

Koulunuorisotyöntekijä
 040 670 6521
miia.nivala@edu.liperi.fi
Laavupolku 2, 80400 Ylämylly

Henkilökuva

Jenna Korhonen

Etsivä nuorisotyöntekijä
 050 407 0636
jenna.korhonen@edu.liperi.fi
Jäkäläpolku 2 A 1, 80400 Ylämylly

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute