Hankkeet ja kehittäminen alisivun pääkuva

Navigaatiovalikko

Hankkeet sisältö

Hankkeet ja kehittäminen

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti muun muassa erilaisten hankkeiden kautta.

Poprasus

Poprasus-hanke tutkii yhdessä ruokapalvelun ja koulujen opetustoimen kanssa, miten kasvisruoan houkuttelevuutta voidaan lisätä kouluruokailussa. Otamme oppilaat mukaan kouluruokailun kehittämiseen tekemällä heille tyytyväisyyskyselyjä ja rakentamalla yhdessä ruokalistoja ja reseptiikkaa. Samalla oppilaat perehtyvät eri oppiaineissa kestäviin elintapoihin. Poprasus-hankkeen on käynnistänyt Suomen ympäristökeskus.

Yhteistyö oppilaiden kanssa

Keräämme kirjallista palautetta kouluruoasta joka toinen vuosi sekä ruokapalveluiden omana toimintana että Poprasus-hankkeen kautta. 

Asiakastyytyväisyyskyselyjen ja yhteisten tapaamisten kautta pyrimme yhteisymmärrykseen siitä, mitä on hyvä kouluruoka: se maistuu syöjälleen mutta on samalla kestävien periaatteiden mukaista, ravitsemuksellisesti oikeanlaista ja sekä taloudellisesti että toiminnallisesti hyvä toteuttaa. 

Oppilaiden toiveruokaviikkoja järjestämme vuosittain.

Kouluruokadiplomit

Ammattikeittiöosaajat ry on myöntänyt 8.12.2017 kouluruokadiplomit uudestaan Viinijärven koulun, Liperin koulukeskuksen ja Ylämyllyn Jyrin ruokalan kouluruokailuille. Diplomit ovat vuodelta 2013.

Myös päiväkotiruokailuissa täyttyvät Makuaakkoset-diplomin kriteerit.

Lähiruoka

Lähiruoka on meille Liperin ruokapalveluissa tärkeää. Vähintään 20 prosenttia käyttämistämme elintarvikkeista tulee oman maakunnan toimittajalta tai tuottajalta. Koulujen ja päiväkotien elintarvikkeista jopa 30 prosenttia tulee läheltä. Esimerkiksi tuoreen leivän päätoimittaja on Pielispakari Nurmeksesta, kasvikset ja juurekset tulevat suurelta osin Jaakkolan tukusta Ylämyllyltä ja jauhelihakeittojemme jauheliha on luomunautaa Polvijärveltä.

Huomioimme lähituotannon ja luomun, kun suunnittelemme uusia reseptejä ja ruokalistoja. Ruokapalvelujen hankinnat on kilpailutettu Pohjois-Karjalan hankintatoimessa. Liperin kunnan ruokapalvelupäällikkö toimii elintarvikekilpailutusten asiantuntijaryhmässä.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Keskuskeittiöiltä lähes 18 tuhatta annosta aterioita koteihin

Keskuskeittiöiltä lähes 18 tuhatta annosta aterioita koteihin

Ruokapalveluiden henkilöstö kiittää kouluja ja vanhempia hyvin toimineesta yhteistyöstä aterioiden tilausten ja noutojen suhteen!

Liperin kunnassa järjestettiin etäopetuksen aikana mahdollisuus tilata aterioita kotiin keskuskeittiöiltä. Aterioita valmistettiin perusopetuksen oppilaille sekä niille lapsille, jotka olivat kotona varhaiskasvatuksesta ja esiopetuksesta.

Aterioiden valmistus ja jakelu käynnistyi 25. maaliskuuta ja päättyi 13. toukokuuta. Huhtikuun aikana Liperin, Ylämyllyn ja Viinijärven keskuskeittiöillä pakattiin yhteensä yli 10 000 annosta.

Kaiken kaikkiaan maalis-toukokuun aikana keittiöillä valmistettiin ja pakattiin 17 706 ateriaa.

Ruokapalveluiden henkilöstö kiittää kouluja ja vanhempia hyvin toimineesta yhteistyöstä aterioiden tilausten ja noutojen suhteen!

Annokset tilastoina:

TUOTANTOKEITTIÖ        MAALISKUU           KPL
Ylämyllyn keskuskeittiö    lounas pakatut    1798
Koulukeskuksen keittiö    lounas pakatut     438
Viinijärven keskuskeittiö    lounas pakatut    276
KAIKKI PAKATUT                                              2512

TUOTANTOKEITTIÖ        HUHTIKUU             KPL
Ylämyllyn keskuskeittiö    lounas pakatut     7642
Koulukeskuksen keittiö    lounas pakatut     1893
Viinijärven keskuskeittiö    lounas pakatut    1413
KAIKKI PAKATUT                                               10948

TUOTANTOKEITTIÖ        TOUKOKUU            KPL
Ylämyllyn keskuskeittiö    lounas pakatut       2982
Koulukeskuksen keittiö    lounas pakatut       733
Viinijärven keskuskeittiö    lounas pakatut      531
KAIKKI PAKATUT                                               4246

TUOTANTOKEITTIÖ        KAIKKI PAKATUT     KPL
Ylämyllyn keskuskeittiö    lounas pakatut     12422
Koulukeskuksen keittiö    lounas pakatut      3064
Viinijärven keskuskeittiö    lounas pakatut    2220
KAIKKI PAKATUT                                               17706

 

Ruokapalvelutyöntekijä annostelemassa ruokaa lautaselle linjastolta.

Yhteystiedot

Maarit Määttä

Ruokapalvelupäällikkö
 040 563 8138
maarit.maatta@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute