hallinto hankintailmoitukset pääkuva

Navigaatiovalikko

Hankintailmoitukset sisältö

Liperin kunnan hankintailmoitukset

Sivulla julkaistaan Liperin kunnan hankintakilpailutukset.

Pohjois-Karjalan hankintatoimen uudet päätökset ja tulevat hankinnat näet täältä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Koronasuositukset tiukentuvat Pohjois-Karjalassa

Koronasuositukset tiukentuvat Pohjois-Karjalassa

Siun sote suosittelee välttämään yksityistilaisuuksia. Kasvomaskin käyttöä suositellaan niin rokotetuille kuin rokottamattomillekin kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä.

Koronavirustartuntojen määrä Pohjois-Karjalassa on kääntynyt selvään nousuun ja sairaalakuormitus on kasvussa. Koronavirustilanne on maakunnassa leviämisalueen kynnyksellä ja menossa huonompaan suuntaan.

– On todennäköistä, että olemme leviämisalueiden joukossa jo ensi viikolla, arvioi Pohjois-Karjalan koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmän puheenjohtajana toimiva ylilääkäri Jukka Heikkinen Siun sotesta.

Alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä kokoontui 23.12.2021 arvioimaan tilannetta ja alueella voimassa olevien suositusten ja rajoitusten riittävyyttä.

Suosituksia tiukennetaan, ja alueen yrityksiä ja muita toimijoita kehotetaan varautumaan mahdolliseen leviämisalueen toimenpiteiden käyttöönottoon lähiviikkoina.

Suositukset ja rajoitukset Pohjois-Karjalassa

Kasvomaskin käyttöä suositellaan niin rokotetuille kuin rokottamattomillekin kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä joukkoliikenteessä. Maskin käyttöä suositellaan myös ulkotiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan.

Yksityistilaisuuksien järjestämistä ja niihin osallistumista suositellaan toistaiseksi välttämään. Itä-Suomen Aluehallintovirasto on 21.12.2021 kieltänyt yli 50 hengen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Yleisötilaisuuksissa kokoontumisrajoitusten vaihtoehtona on koronapassi.

Alueella ovat voimassa etätyösuositus sekä suositus ravintoloille ottaa koronapassi käyttöön. Kaikissa tapahtumissa on noudatettava yleisiä hygieniakäytäntöjä, kuten varattava yleisölle mahdollisuus riittävien etäisyyksien ylläpitämiseen ja käsien puhdistamiseen sekä huolehtia tilojen siisteydestä.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Tartuntamäärä kaksinkertaistunut toissaviikosta

Pohjois-Karjalassa todettiin viikolla 50 yhteensä 101 koronavirustartuntaa, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 45. Pohjoiskarjalaisilla tartuntoja todettiin 95. Kuluvalla viikolla torstaiaamuun mennessä tartuntoja on todettu jo 60 ja karanteenissa oli 172 henkilöä.

Koronatartunnoista 40 % todettiin rokottamattomilla henkilöillä ja kolme prosenttia yhden rokoteannoksen saaneilla. 49 % tartunnoista todettiin 2–3 rokotusannosta saaneilla henkilöillä. Rokottamattomien tai vasta yhden rokotuksen saaneiden keskuudessa ilmaantuvuus, eli tartuntojen määrä 100 000 asukasta kohden, on 198,95, kun rokotetuilla ilmaantuvuus on 74,9.

Tartuntoja todettiin viikolla 50 kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa Heinävettä, Ilomantsia ja Juukaa lukuun ottamatta. Tartuntoja todettiin eniten aikuisväestöllä ja 20 prosenttia tartunnan saaneista oli yli 60-vuotiaita. Tartuntojen alkuperä saatiin selville 89 % tapauksista. Ulkomailta saatuja tartuntoja oli kaksi.

Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran 30.12.2021 klo 12.

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja pöydällä pinossa

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute