Navigaatiovalikko

Ystävyyskunnat sisältö

Ystävyyskunnat

Liperin kunnalla on kuusi ystävyyskuntaa.

Ystävyyskuntasuhteiden solmiminen on kuntien vanhin kansainvälisen toiminnan muoto. Ystävyyskuntasuhteita on solmittu kansojen yhteyksien ylläpitämiseksi ja vahvistamiseksi. Tavoitteena on edistää ja tukea ystävyyssuhteiden luomista kouluihin, yhdistyksiin, järjestöihin ja poliittisiin puolueisiin. 

Liperillä on kuusi ystävyyskuntaa: ruotsalainen Orsa, virolainen Saku, norjalainen Rendalen, tanskalainen Aalborg, saksalainen Büchen ja Venäjällä, Karjalan tasavallassa Äänisjärven piirihallintoon kuuluva Soutjärven vepsäläiskylä. 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Lapsiystävällinen Liperi -sivusto on avattu

Lapsiystävällinen Liperi -sivusto on avattu

Lapsen oikeuksien viikon aikana Lapsiystävällinen kunta -työ ja lapsen oikeudet ovat esillä Liperin luottamuselinten kokouksissa, kouluissa, varhaiskasvatuksessa, vapaa-aikapalveluissa, yrittäjien keskuudessa ja viestinnässä. Myös perheitä haastetaan tutustumaan lapsen oikeuksiin.

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 15.–21.11.2021 ja sen kunniaksi Liperin verkkosivuille on avattu 15.11.2021 Lapsiystävällinen Liperi -sivusto. Lapsen oikeuksien viikon aikana Lapsiystävällinen kunta -työ ja lapsen oikeudet ovat esillä Liperin luottamuselinten kokouksissa, kouluissa, varhaiskasvatuksessa, vapaa-aikapalveluissa, yrittäjien keskuudessa ja viestinnässä. Myös perheitä haastetaan tutustumaan lapsen oikeuksiin.

Liperin kunta on hakenut ja päässyt mukaan Unicefin Lapsiystävällinen kunta -malliin. Toimintamalli asettaa lapset ja nuoret tärkeään rooliin Liperin kunnan kaikessa toiminnassa. Verkkosivuille www.liperi.fi/lapsiystavallinen-liperi on koottu tietoa Lapsiystävällisen kunnan mallin toteuttamisesta ja lasten oikeuksista niin kuntalaisten kuin päättäjien käyttöön.

Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen saaminen edellyttää, että toimintamalli on käytössä kaikilla Liperin kunnan palvelualoilla ja hallinnossa ja työ lasten sekä nuorten hyväksi on jatkuvaa ja suunnitelmallista.

Tunnustusta voi hakea Unicefilta, jos työ on edennyt mallin kriteerien pohjalta tehdyn toimintasuunnitelman mukaan. Tunnustuksen saamisen jälkeen kunta pyrkii säilyttämään tunnustuksen ja työskentelemään kulloinkin asetettavien tavoitteiden saavuttamiseksi.

Erilaisia piirrettyjä lapsia hyppimässä ja tanssimassa

Lisätietoja:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute