Yritysten tarinat pääkuva

Navigaatiovalikko

Yritykset

angle-left Liperin Yrittäjät ry tarina

Saumatonta yhteistyötä

Parturi-kampaamo Hiuslinjan yrittäjä Satu Hirvonen arvostaa yrittäjien ja Liperin kunnan avoimia ja mutkattomia välejä.

Liperin kirkonkylällä sijaitsevan parturi-kampaamo Hiuslinjan omistaja Satu Hirvonen on ollut yrityksensä puikoissa jo 26 vuoden ajan. Yrittäjäyhdistys Liperin Yrittäjät ry:n toiminnassa Hirvonen on ollut mukana reilut kymmenen vuotta.

– Puheenjohtajana on nyt menossa viides vuosi, Hirvonen lisää.

Jäseniä Liperin Yrittäjillä on hieman yli kaksisataa.

Toimintaa ja verkostoja

Yhdistys on erittäin aktiivinen ja järjestää ympäri vuoden toimintaa niin kuntalaisille kuin jäsenilleen.

– Olemme mukana tapahtumien järjestämisessä, joko mahdollistajana tai järjestäjänä. Yhdessä yritysten kanssa järjestämme vuosittain Uuden Vuoden ilotulituksen Pärnävaaralla, sekä osallistumme muun muassa Liperin vapun ja Koko perheen talvitapahtuman järjestämiseen, Hirvonen kertoo.

Jäsenilleen Liperin Yrittäjät järjestää myös erilaisia tapahtumia, retkiä ja koulutustilaisuuksia. Yhdistyksen jäsenyys tarjoaa tilaisuuksissa mahdollisuuden tutustua toisiin yrittäjiin ja verkostoitua, sillä kukaan ei pärjää yksin.

Liperin Yrittäjät ry on myös vahvasti mukana kouluyhteistyössä. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi yhteistyötä koulujen yrittäjäkasvatuksessa.

– Tänä syksynä on myös tulossa toisen kerran Duunisuunnistus yrittäjän päivänä 5. syyskuuta, Hirvonen valottaa.

Liperin Yrittäjät onkin palkittu aktiivisuudestaan yrittäjäyhdistysten vuoden paikallisyhdistyspalkinnolla vuosina 2005, 2014, 2016 ja 2017.

– Viime vuonna olimme viiden parhaan joukossa omassa sarjassamme, Hirvonen täydentää.

Keskustelukanavat auki

Yrittäjät järjestävät yhteistyössä Lipertekin kanssa säännöllisesti aamukahvit jonkin ajankohtaisen teeman ympärille. Tilaisuus tarjoaa mahdollisuuden kuulla ajankohtaisista asioita ja keskustella kasvotusten. Kommunkaatio toimii Hirvosen mukaan hyvin myös yrittäjien ja Liperin kunnan välillä.

– Liperin kunnan kanssa meillä on aktiivista yhteistyötä. Tapaamme säännöllisesti kunnanjohtajan kanssa ja käymme meille tärkeitä asioita läpi. Lisäksi meillä on kunnanhallituksen kanssa yhteinen tapaaminen kahdesti vuodessa, Hirvonen kertoo.
Hirvonen ja Liperin Yrittäjien varapuheenjohtaja Harri Mäenpää ovat mukana myös Liperin kuntasuunnitteluryhmässä.

– Koen, että meillä on avoimet, kuuntelevat ja huomioonottavat välit, Hirvonen kiittelee.

– Yhteistyö on välitöntä, eikä ole mitään, mitä ei voisi sanoa tai käsitellä. Ennen kaikkea tärkeintä on arvostus puolin ja toisin, hän täydentää.

Panostusta paikalliseen

Hirvonen toteaa, että hän on saanut yrittäjyytensä aikana hyvin tukea silloin, kun sille on ollut tarve. Samalla hän on seurannut, kuinka paljon esimerkiksi Liperin elinkeinoelämä on muuttunut yli kahdenkymmenen vuoden aikana. Hirvonen haluaakin kannustaa kuntalaisia vetämään rohkeasti kotiinpäin.

– Käyttäkää paikallisia palveluita, että eurot ja palvelut jäisivät paikkakunnalle. Liperin kolmessa taajamassa on omat haasteensa, mutta sen voi nähdä myös vahvuutena, että meillä on kolme erilaista taajamaa, hän korostaa.

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute