Ruokapalvelut alisivun pääkuva

Navigaatiovalikko

Ruokapalvelut sisältö

Ruokapalvelut

Maistuva, laadukas ja terveellinen ruoka on kunnia-asiamme.

Liperin kunnan ruokapalvelut tuottaa laadukkaita, turvallisia, kasvatusta ja hoitoa tukevia ateriapalveluita päiväkodeille, kouluille, terveyskeskuksille, vanhainkodeille ja palvelutaloille. Ruokapalvelut vastaa myös TerkCafen kahviopalveluista Liperin terveyskeskuksella.

Lisäksi ruokapalvelut järjestää kokouskahvituksia ja kunnan ulkopuolisten asiakkaiden tilaamia tilaustarjoiluja.

Syömättä jäänyttä tarjoilukelpoista ruokaa lahjoitamme ruoka-aputoimintaan noin 40 kg / kuukausi.

Lähiruoka

Lähiruoka on meille Liperin ruokapalveluissa tärkeää. Vähintään 20 prosenttia käyttämistämme elintarvikkeista tulee oman maakunnan toimittajalta tai tuottajalta. Koulujen ja päiväkotien elintarvikkeista jopa 30 prosenttia tulee läheltä.

Esimerkiksi tuoreen leivän päätoimittaja on Pielispakari Nurmeksesta, kasvikset ja juurekset tulevat suurelta osin Jaakkolan tukusta Ylämyllyltä ja jauhelihakeittojemme jauheliha on luomunautaa Polvijärveltä.

Huomioimme lähituotannon ja luomun, kun suunnittelemme uusia reseptejä ja ruokalistoja. Ruokapalvelujen hankinnat on kilpailutettu Pohjois-Karjalan hankintatoimessa.

Yhteistyö oppilaiden kanssa

Keräämme oppilailta kirjallista palautetta kouluruoasta.

Asiakastyytyväisyyskyselyjen ja yhteisten tapaamisten kautta pyrimme yhteisymmärrykseen siitä, mitä on hyvä kouluruoka: se maistuu syöjälleen mutta on samalla kestävien periaatteiden mukaista, ravitsemuksellisesti oikeanlaista ja sekä taloudellisesti että toiminnallisesti hyvä toteuttaa. 

Oppilaiden toiveruokaviikkoja järjestämme vuosittain.

Yhteystiedot

Eija Tolvanen

Ruokapalvelupäällikkö
 040 563 8138
eija.tolvanen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute