Kulttuuritapahtumat pääkuva

Navigaatiovalikko

Kulttuuritapahtumat, sisältö

Kulttuuritapahtumat Liperissä

Maksuttomat päiväkinot

Päiväkinot on Liperin kunnan ja Punaisen Ristin Liperin osaston yhteistyössä tarjoama sarja maksuttomia elokuvia. Esitykset Penttilä-salissa (Koulukuja 1, Liperi). Kahvitarjoilu 30 minuuttia ennen elokuvan alkamista, hinta 3,50 euroa (sis. kahvin ja kahvileivän).

Ke 13.3.2024 klo 11 Viimeinen keisari

Elokuva kertoo Kiinan viimeisen keisarin elämäntarinan upeasti kuvitettuna. Pu Yin elämä alkoi kuin satu tuhansine palvelijoineen ja loistavin rituaalein. Hän nousi valtaistuimelle kolmevuotiaana ja tuli hallitsemaan satoja miljoonia kiinalaisia. Hänet oli kuitenkin kasvatettu hallitsemaan ikivanhojen traditioiden mukaan, eikä kukaan ollut valmistanut häntä kohtaamaan muuttuvaa maailmaa: kun Kiina ajautui 1900-luvulla väkivaltaisiin muutoksiin ja sisällissota johti keisarikunnan tuhoon, päätyi hän puutarhuriksi pekingiläiseen puistoon. Viimeinen keisari tarjoaa katsauksen Kiinan historiaan ja keisarinvaltaan. Se käsittelee valtaa, identiteettiä ja yksilön sopeutumista muuttuviin olosuhteisiin. Elokuvan visuaalisuus ja lavastus luovat vaikuttavan kuvan keisarillisen Kiinan maailmasta.

Pe 12.4.2024 klo 13 Harold Fryn toiveikas taival

Elokuva perustuu Rachel Joycen vuonna 2012 julkaistuun samannimiseen romaaniin ja se kertoo elämässään monin tavoin epäonnistuneesta eläkeläismiehestä, Harold Frysta. Haroldin avioliitto on ollut yhtä puhumatonta piinaa vaimonsa kanssa. Pariskunnan elämä on pelkkää saman toistoa ilman yllätyksiä ja elämä kulkee hiljalleen kohti katkeraa loppuaan. Eräänä päivänä Harold saa entiseltä työkaveriltaan Queenielta kirjeen, jossa nainen paljastaa sairastavansa terminaalivaiheen syöpää. Harold saa idean lähteä tuhannen kilometrin marssille kohti saattokotia, jossa Queenie viettää viimeisiä hetkiään.

Ke 15.5.2024 klo 11 Tár (2022)

Elokuva on kuvaus mielen ja vallan rakenteista, jotka murtuvat yhtä aikaa. Kate Blanchett esittää Lydia Tária, kapellimestaria, joka saavutettuaan kaikki alan tärkeimmät palkinnot ja tunnustukset on päässyt unelmiensa asemaan johtamaan Berliinin sinfoniaorkesteria. Uransa terävimmällä huipulla olevan supertähden maailma kuitenkin murenee, kun hänen suojattinsa tekee itsemurhan ja jättää jälkeensä raskaita syytöksiä. Tár on häikäisevä kuvaus vallasta, himosta ja taiteesta. Lydia Tár on palvottu nero, joka joutuu maallisten viettiensä ja halujensa uhriksi. Hän on musiikillinen jumala, jonka ylevyyden takaa paljastuu narsisti ja kontrollifriikki. Blanchett luo Tárista yhtä aikaa välitettävän ja empatiaa synnyttävän sekä halveksittavan ja närkästystä herättävän hahmon.

Joensuun kaupunginteatteri: Nahoissaan

Penttilä-salissa, Koulukuja 1, Liperi,  torstaina 29.2. klo 18.00. Liput 15 €, lippujen ennakkovaraus: Riitta Linkola 0400 585 539 tai riitta.linkola@edu.liperi.fi

Nahoissaan on Joensuun kaupunginteatterin Markku Maasillan näyttelijänuran välitilinpäätös ja unelmien täyttymys. Lähes 50-vuotisella urallaan Maasilta on näytellyt useissa esityksissä ja vielä useammissa rooleissa.

Mitä Maasilta on oppinut toisten nahoissa, ja mitkä roolit ovat jääneet haaveiksi? Millaista on olla markkuna Markun nahoissa? Muuttuuko ihminen, ja mihin suuntaan? Kuinka monta kertaa ihminen voi luoda nahkansa?

Nahoissaan on lämminhenkinen, mielikuvituksellinen ja yllätyksellinen yhdenmiehen show, jossa henkilökohtainen kohtaa teatteritaiteen. Esityksessä nähdään tulkintoja Markun unelmarooleista, klassikkonäytelmien kuninkaita ja kerjäläisiä, ja kuullaan markkumaisia juttuja.

Markun sanoin:

Nahoissaan ihminen tuntee ne valinnat, mitä omassa elämässään tekee, mutta ymmärtääksemme toisiamme, meidän täytyy asettua välillä heidänkin nahkoihinsa.

Kun viimein  luovumme maallisista nahoistamme, toivottavasti maailma on parempi paikka, kun se oli silloin, kun ensimmäisiin nahkoihimme synnyimme. Siinä on elämälle tarkoitusta.”

 

Teatteri Mukamas: Hiirulainen ja Suuri seikkailu

Penttilä-salissa, Koulukuja 1, Liperi lauantaina 2.3. klo 15.00. Vapaa pääsy!
Hiirulainen on ystäviensä kanssa retkellä. Yhtäkkiä kumi puhkeaa pyörästä ja matkanteko vallan pysähtyy. Tästä alkaa Hiirulaisen Suuri seikkailu. Miten ystävykset ratkaisevat pulman? Onnistuvatko he paikkaamaan renkaan? Ja mitä sillä välin tapahtuu?

Koko perheen riemukas esitys yhdistelee sirkusta, tanssia ja nukketeatteria.

Hiirulainen ja Suuri seikkailu on osa Teatteri Mukamaksen suosittua sarjaa Hiirulaisen tarinoista.

Ikäsuositus: koko perheelle
Esityksen kesto: n. 35 min

 

Lastenelokuva: Lemmikkien salainen elämä

K7, kesto  1h 23 min
Penttilä-salissa, Koulukuja 1, Liperi tiistaina 5.3. klo 13. Vapaa pääsy!
Tiedätkö, mitä lemmikit puuhaavat päivisin, kun ne jäävät yksin kotiin? 

 

Maarianvaaran teatteri: Pähkinäsaari 1323 - rajakarnevaali

Penttilä-salissa, Koulukuja 1, Liperi, maanantaina 18.3. klo 19.00. Liput 20 € / 18 €
Pähkinäsaaren rauha solmimisesta on tänä vuonna kulunut 701 vuotta. Tämän myyttisen rajan on sanottu jakaneen Suomen itäiseen ja läntiseen kulttuuripiirin.
Maarianvaaran teatteri lähtee tutkimusmatkalle kohti Pähkinäsaaren arvoitusta. Kiertueteatterikonkarit Timoi Munne ja Henry Räsänen sekä harmonikan virtuoosi Janne Vänskä sukeltavat jännittävälle ja kutkuttavan hauskalle aikamatkalle Suomen historiaan. He kysyvät, asuuko Suomessa kaksi kansaa, jotka ajattelevat, keskustelevat, rakentavat, työskentelevät, ruokailevat tai rakastavat eri tavoin?
Tule selvittämään kummanko maan kansalainen olet vai virtaako suonissasi sekä itäinen että läntinen veri?

LiperiOpas

LiperiOpas julkaistaan joka toinen vuosi toukokuussa ja se sisältää julkaisuvuoden kesän tapahtumakalenterin. Välivuoden aikana julkaistaan tapahtumakalenteriosio.

Liperin kunta on mukana myös maakunnallisessa sähköisessä tapahtumakalenterissa, joka on nähtävillä osoitteessa https://tapahtumat.pohjois-karjala.fi/. Maakunnallisessa tapahtumakalenterissa seurat, järjestöt, yhdistykset, yrittäjät ja muut toimijat voivat julkaista maksutta tapahtumiaan. Lue lisää maakunnallisen tapahtumakalenterin käytöstä.

LiperiOpasta on saatavissa muun muassa Liperin kunnanvirastolta, Varolantie 3, Liperi. Painettuja kappaleita jaellaan lisäksi eri toimipisteisiin Liperin kunnan alueella. 

Voit myös lukea opasta sähköisesti alla olevasta linkistä:

Liperiläisiä kulttuuritapahtumia

Yhteystiedot

Riitta Linkola

kulttuuri-vapaa-aikaohjaaja
 0400 585 539
riitta.linkola@edu.liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute