Navigaatiovalikko

Viranhaltijapäätökset sisältö

Viranhaltijapäätökset

Liperin kunnan viranhaltijoiden tekemät muutoksenhakukelpoiset päätökset ovat luettavissa Dynasty-asianhallintajärjestelmässä.

Dynastyssa voit selata kunkin viranhaltijan tekemiä päätöksiä.

Palvelussa on myös laaja haku, jolla voit hakea päätöksiä tietyllä päivämäärällä, asiasanalla tai millä hyvänsä sanalla.

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Perusopetuksen tiedote koronapandemiaan liittyen

Perusopetuksen tiedote koronapandemiaan liittyen

Liperin kunnassa opetus-, iltapäivä- sekä kerhotoiminta järjestetään 10.1.2022 alkaen lähiopetuksena. Toiminta koulussa pyritään järjestämään niin, että tarpeettomia fyysisiä kontakteja vältetään.

Tämä tiedote perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) suositukseen opetuksen järjestäjille 22.12.2021. Suositukset on uusittu heikentyneen epidemiatilanteen ja tartuntatautilain väliaikaisten säännösten voimassaolon jatkamisen vuoksi.

Tämä ohjeistus korvaa 15.10.2021 Liperin kunnassa annetut ohjeet.

Liperin kunnassa opetus-, iltapäivä- sekä kerhotoiminta järjestetään 10.1.2022 alkaen lähiopetuksena.

Tartuntatautilain väliaikaiset säännökset toimenpiteistä COVID19-epidemian ehkäisemiseksi ovat voimassa 30.06.2022 asti. Tartuntatautilain § 58 c velvoittaa opetuksen järjestäjiä.

Toimintaohjeet perusopetuksessa

  • Kouluun ei pidä tulla, jos on sairastumiseen viittavia oireita, joita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky.
  • Kun huoltaja toteaa, että lapsella on infektio-oireita, lapsen ei tulisi mennä kouluun. Tällaisissa tilanteissa toimitaan THL:n ja Siun soten ohjeiden mukaisesti.
  • Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa vuotaa ulos mennessä, mutta oireilu loppuu sisätiloissa, hän voi Siun soten suosituksen mukaan mennä kouluun, kunhan hänen yleistilansa on muuten normaali eikä infektio-oireita ole.
  • Jos lapsi sairastuu kesken koulupäivän, hänet ohjataan erilliseen tilaan odottamaan hakemista kotiin aikuisen valvonnassa.

Katso myös:

Riskiryhmään kuuluvat

Vaikea koronavirustauti on lapsilla harvinainen. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on määrittänyt vaikean koronavirustaudin riskiryhmät.

Riskiryhmään kuuluvien 5 vuotta täyttäneiden lasten rokotussuojasta tulee huolehtia kansallisen ohjeistuksen mukaisesti. Siun sote tiedottaa kouluikäisten lasten rokottamisesta huoltajia Wilman välityksellä. Rokotukset alkavat Siun soten alueella viikolla 2.

Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista - THL

Huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii ja aivastaa.

  • Pese kädet kouluun tullessa, ennen ruokailua, aina ulkoa sisälle tultaessa, aivastamisen ja yskimisen jälkeen sekä aina, kun kädet ovat likaiset.
  • Jos käsien pesu ei ole mahdollista, voit käyttää käsihuuhdetta.
  • Aivasta ja yski kertakäyttönenäliinaan tai kyynärtaipeeseen.

Yhteiskäytössä olevien työvälineiden, kuten näppäimistöjen, tablettien, soittimien tai askartelutarvikkeiden puhdistamista suositellaan säännöllisesti.

Fyysisten kontaktien välttäminen

Toiminta koulussa pyritään järjestämään niin, että tarpeettomia fyysisiä kontakteja vältetään. Tätä toteutetaan muun muassa seuraavin tavoin:

  • Opetusryhmiä ei sekoiteta, jos se on mahdollista.
  • Luokkien välistä yhteistoimintaa rajoitetaan.
  • Ruokasalin käyttöä porrastetaan niin paljon, kun se on mahdollista.
  • Ruokailu järjestetään oman luokan tai ryhmän kesken.
  • Isoja yhteistilaisuuksia ei järjestetä, jos hygienia- ja väljyystekijöitä ei voida huomioida.
  • Vanhempainillat järjestetään etäyhteydellä, jos hygienia- ja väljyystekijöitä ei voida huomioida.
  • Yleisötilaisuuksissa noudatetaan aluehallintoviraston määräyksiä.
  • Työ- ja henkilöstökokoukset suositellaan pidettäväksi etäyhteydellä.

Muiden kuin henkilökunnan ja välttämättömiä työtehtäviä suorittavien henkilöiden oleskelua koulun tiloissa tulee välttää. Opiskeluhuollon ja terveydenhuollon henkilöstö, kuten kouluterveydenhoitaja, kuraattori ja psykologi sekä puhe- ja fysioterapeutit ja kuntouttavan toiminnan henkilöstö voivat tulla koulun tiloihin hoitamaan tehtäviään.

Oppimiskeskustelut ja muut huoltajien tapaamiset pidetään etäyhteydellä tai tapaamisessa käytetään maskeja.

Eri yksiköissä tai ryhmissä kiertämistä rajoitetaan mahdollisuuksia mukaan. Jos työskentely useassa yksikössä tai ryhmässä on välttämätöntä, aikuiset käyttävät visiiriä tai maskia.

Retkiä ja vierailuja voidaan järjestää oman ryhmän tai luokan kesken ja yleisiä hygieniaohjeita noudattaen.

Jos koulussa todetaan koronavirustartunta

Siun sote vastaa altistumisten selvittämisestä, altistuneiden jäljittämisestä ja altistuneiden asettamisesta tartuntatautilain nojalla karanteeniin. Koronavirustartunnan saaneen on oltava pois koulusta tartuntatautilääkärin antamien ohjeiden mukaisesti.

Perusopetukseen on laadittu suunnitelma mahdolliseen oppilaan/henkilökunnan korona-altistumiseen tai koronatartuntaan varautumiseen. Kouluruokailu järjestetään koronakaranteeniin asetetuille oppilaille opetushallituksen ohjeiden mukaisesti.

Kasvomaskien käyttö

Kansallinen maskisuositus ei koske opetustoimea, mutta alueellinen viranomainen voi antaa omia täydentäviä suosituksia.

  • Kasvomaskien käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja joukkoliikenteessä. Kasvomaskin käyttöä suositellaan myös ulkotiloissa, jossa oleskelee tai liikkuu ihmisiä. Suositus koskee niin rokottamattomia kuin rokotettujakin.
  • Maskia suositellaan käytettäväksi kaikissa koulukuljetuksissa yli 12-vuotiaille. Maskien hankinnasta ja jakelusta kuljetusoppilaille vastaa koulu.
  • Maskia suositellaan käytettävän henkilöstön kokouksissa ja huoltajien tapaamisissa tai muissa työkokouksissa.
  • Maskin tai visiirin käyttöä suositellaan työntekijöille, jotka työskentelevät useissa yksiköissä tai ryhmissä.
  • Maskin käytöstä koulussa yli 12-vuotiaille noudatetaan alueellista ohjeistusta, jos sellainen annetaan
  • Koulun tiloissa maskeja on saatavilla luokissa ja henkilöstön tiloissa.

Matkustaminen

Ulkomaille matkustaessa suositellaan noudattamaan Valtioneuvoston ja THL:n ohjeita.

Koronapandemiatilanteeseen liittyvät ohjeistukset päivittyvät tilanteen mukaisesti. Valtioneuvosto, Opetus- ja Kulttuuriministeriö, Opetushallitus, aluehallintovirastot sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos päivittävät ohjeistuksiaan tarvittaessa ja linjauksiin saattaa tulla muutoksia lukuvuoden aikana.

Ajankohtaiset koronaohjeet löytyvät Terveyden ja hyvinvointilaitoksen, Opetus- ja kulttuuriministeriön, Opetushallituksen sekä Siun soten verkkosivuilta.

Katso myös:

Älypuhelin ja koulutarvikkeita puisella pöydällä

Lisätietoja:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute