Viinijärven koulu pääkuva

Navigaatiovalikko

Viinijärven koulu sisältö

Viinijärven koulu

Viinijärven koulu on Majakka-koulu.

Viinijärven koulu sijaitsee Joensuusta noin 30 kilometriä Kuopion suuntaan sujuvien liikenneyhteyksien varrella. Koulussa on oppilaita noin 170 ja henkilökuntaa noin 20.

Samassa rakennuksessa on myös koululaisten iltapäivätoimintaa, esikoulu, päiväkoti ja kirjasto.

Koulussa oppilaat ja heidän opiskelupolkunsa huomioidaan yksilöllisesti, ja koulu kehittää tätä jatkuvasti.

Opiskelu Viinijärven koulussa on joustavaa. Joustava esi- ja alkuopetus mahdollistaa sen, että oppilaat voivat edetä vuosiluokkiin sitomattomasti.

Esi- ja alkuopetuksessa ja kielten opetuksessa on kehitetty yhteisopettajuuden mallia, eli luokat toimivat yhdessä erilaisilla joustavilla ryhmittelyillä. Matematiikkaa opitaan toiminnallisen matematiikan (Varga-Nemeney) oppien mukaisesti. 

Iltapäivisin järjestetään koulun omaa kerhotoimintaa sekä liikuntaseurojen ja seutuopiston harrastustoimintaa.

Viinijärven koulu on mukana opetushallituksen kehittämiskoulujen Majakka-verkostossa, ja koulu on myös Liikkuva koulu. Lähiympäristössä on upeat mahdollisuudet monenlaiseen liikuntaan: hiekkatekonurmikenttä ja talvisin kaukalo ja hiihtoladut ovat aivan koulun vieressä. Koulussa on välkkäritoimintaa ja välituntivälinelainaamo Lainu. Oppilaat saavat käyttää oppitunneilla Jopo-polkupyöriä, joita on koululla 24 kappaletta.

Viinijärven koulu on kyläkoulumainen taajamakoulu, jossa koko yhteisön hyvinvointi on tärkeintä. Pienet, oppilaankokoiset ristiriidat sovitellaan Viinijärvellä VERSO-toiminnassa. Koululla on koulutettu verso-ohjaajia tätä toimintaa varten.

Koulun toimintakulttuuriin kuuluu hyvän huomaaminen, vahvuuksien löytäminen ja positiivinen pedagogiikka.

Viinijärven koulun hankesuunnittelu uudisrakennusosasta ja saneerauksesta on käynnistynyt v. 2023.

Kirkkotie 4
83400 Viinijärvi

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Viinijärven koulun suunnittelussa etsitään vaihtoehtoisia toteuttamistapoja

Viinijärven koulun suunnittelussa etsitään vaihtoehtoisia toteuttamistapoja

Suunnittelussa hyödynnetään jo tehtyjä piirustuksia ja selvityksiä. Hanketyöryhmän seuraava kokous pyritään pitämään vielä kesäkuussa.

Liperin kunnanhallitus päätti kokouksessaan 22.4.2024 palauttaa Viinijärven koulun suunnittelun uudelleen valmisteluun valtuuston asettaman määrärahavarauksen saavuttamiseksi. Valtuusto hyväksyi kokouksessaan 18.12.2023 hankkeelle 8,2 M€ määrärahan, joka suunnitelmien mukaan oli ylittymässä 2,3 miljoonalla eurolla.

Viinijärvelle tarvitaan yksisarjainen alakoulu, päiväkodin tilat viidelle lapsiryhmälle sekä kirjasto. Tiloihin on alustavasti suunniteltu myös nuorisotilat ja kuntosali. Suunnittelutyö on jatkunut yhteistyössä suunnittelutoimisto Pauli Nuutisen kanssa.

Suunnittelussa etsitään nyt kouluhankkeen vaihtoehtoisia toteuttamisen tapoja, jotta kustannuksia saadaan hillittyä. Suunnittelussa hyödynnetään jo tehtyjä piirustuksia ja selvityksiä. Käyttäjien, oppilaiden, kuntalaisten kanssa pidettyjen työpajojen aineistot ovat edelleen käyttökelpoisia ja hyödynnettävissä uudelleen suunnittelussa.

Hanketyöryhmä jatkaa toimintaansa ja seuraava kokous pyritään pitämään vielä kesäkuussa.

Tavoitteena on ratkaista alkusyksystä malli, josta laaditaan päivitetyt ehdotussuunnitelmat vuoden 2025 alkuun mennessä. Suunnittelussa arvioidaan uudelleen kirjaston ja Taitola-rakennuksen käyttöä. Urakkakilpailutukset toteutetaan keväällä 2025 ja tavoitteena on aloittaa purku ja rakentaminen touko-kesäkuussa 2025.

Yleiskuva Viinijärven koulun julkisivusta, edustalla kiipeilyteline

Lisätietoja sähköpostilla:

Yhteystiedot

Katja Ruotsalainen

Koulunjohtaja
 040 555 4876
katja.ruotsalainen@edu.liperi.fi
Kirkkotie 4, 83400 Viinijärvi

Maija Kuronen

Koulusihteeri
 0400 350 224
maija.kuronen@edu.liperi.fi
Kirkkotie 4, 83400 Viinijärvi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute