Varhaiskasvatus Liperissä pääkuva

Navigaatiovalikko

Elisa Chat - Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus Liperissä sisältö

Varhaiskasvatus Liperissä

Varhaiskasvatuksen vastaavien yhteystiedot löydät tämän sivun alalaidasta. Jos sinulla herää kysymyksiä varhaiskasvatuksen järjestämisestä, voit ottaa yhteyttä palvelusuunnittelija Katja Penttiseen, p. 040 042 8397 soittamalla tai tekstiviestillä!

Lapset ovat omanlaisiaan yksilöitä ja sellaisenaan arvokkaita. Varhaiskasvatuksessamme lapset saavat yksilöllistä tukea, tuntevat kuuluvansa ryhmään, ovat tasa-arvoisia keskenään ja saavat äänensä kuuluviin, kun heitä koskevaa toimintaa suunnitellaan. Meille tärkeitä ovat myös terveelliset ja kestävät elämäntavat.

Varhaiskasvatuksessa noudatamme seuraavia periaatteita:

  • Ihmissuhteet ovat pysyviä, sisarukset saavat olla yhdessä ja eri-ikäiset lapset oppivat toisiltaan.
  • Kaikki lapset ovat erilaisia, ja otamme heidät vastaan sellaisina kuin he ovat. Suunnittelemme yksilöllisesti, millaista tukea kukin lapsi tarvitsee.
  • Puhumme lapsille kannustavasti ja teemme heidän vahvuutensa näkyviksi.
  • Annamme lasten rakentaa itse omaa oppimistaan ja otamme heidät mukaan toiminnan suunnitteluun.
  • Teknologia on arjessa mukana ja tukee oppimista.
  • Välitämme toisistamme ja kohtaamme toisemme aidosti. Teemme paljon yhdessä. Arjessa on iloa ja lämpöä.
  • Liikunta tukee oppimista, ja varhaiskasvatus sisältää ohjattua liikuntaa viikoittain. Liikunnan ilo ja riemu tulevat tutuiksi pienestä pitäen.
  • Lapset oppivat leikkiessään. Aikuiset ohjaavat lapsia ja huolehtivat, että tarjolla on monipuoliset leikin puitteet ja välineet.

Maksuton 5-vuotiaiden varhaiskasvatus

Maksutonta varhaiskasvatusta vuonna 2018 syntyneille tarjotaan 20 tuntia viikossa tai 80 tuntia kuukaudessa. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve on laajempi kuin 80 h kuukaudessa, perheet maksavat varattuihin lisätunteihin perustuvan maksun. Maksuttoman varhaiskasvatuksen tavoitteena on:

  • selvittää, miten maksuttomuus vaikuttaa 5-vuotiaiden lasten varhaiskasvatuksen osallistumisasteeseen
  • selvittää kokeilun vaikutusta perheen nuorempien lasten varhaiskasvatuksen osallistumisasteeseen
  • selvittää maksuttoman varhaiskasvatuksen kustannusvaikutuksia
  • edistää vanhempien työllistymistä
  • selvittää 5-vuotiaiden varhaiskasvatuksen toteutustapaa ja pedagogiikan kehittämistarpeita erityisesti suhteessa nykyiseen esiopetukseen
  • varhaiskasvatuksen palveluohjauksen kehittäminen

Maksuton varhaiskasvatus 0-4-vuotiaille

  • maksutonta on joko 20 tuntia viikossa tai 80 tuntia kuukaudessa, jos muuta varhaiskasvatuspalvelua ei käytetä
  • huoltajien kanssa sovitaan joko osaviikkoisesta tai osa-aikaisesta varhaiskasvatuksesta sekä kiinteistä päivistä ja kellonajoista
 

Liperin varhaiskasvatus upoke

Varhaiskasvatus Liperissä katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Uusia altistumismahdollisuuksia Liperin koululla ja Ylämyllyn koulun Patteriston yksikössä

Uusia altistumismahdollisuuksia Liperin koululla ja Ylämyllyn koulun Patteriston yksikössä

Alle 12-vuotiaat ja kaikki rokottamattomat lapset tulee viedä koronatestiin lievissäkin oireissa mahdollisimman pian. Ohje koskee myös niitä perheitä, joissa vanhemmilla perheenjäsenillä on molemmat koronarokotteet.

Siun sote tiedotti kunnan perusopetusta 17.11.2021, että Liperin koulussa sekä Ylämyllyn koulun Patteriston yksikössä on voinut altistua koronavirukselle torstaina 11.11.2021.

Siun sote tulee asettamaan lähialtistuneet molemmista kouluista viralliseen tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Heidän tulee jäädä koulusta ja myös harrastuksista pois. Lisäksi muutamien luokkien oppilaita molemmista kouluista on asetettu oireseurantaan.

Muut oppilaat voivat jatkaa koulunkäyntiä normaalisti.

Siun soten tartunnanjäljitys on yhteydessä kaikkiin karanteeniin asetettavien oppilaiden huoltajiin joko soittamalla tai tekstiviestillä.

Kaikkia altistuneita kehotetaan seuraamaan oireitaan 14 vuorokauden ajan ja hakeutumaan viipymättä testiin, jos lieviäkin oireita ilmenee. Koronaviruksen aiheuttaman taudin oireita voivat olla päänsärky, haju- tai makuaistin häiriöt, nuha tai nenän tukkoisuus, yskä, hengenahdistus, voimattomuus tai väsymys, lihaskivut, kurkkukipu tai kurkun karheus, kuume, pahoinvointi, oksentelu ja ripuli.

Oireisena näytteenottoajan voi varata itse suoraan Omaolon kautta tai päivystysavusta, p. 116117.

Lisätietoja löytyy Siun soten verkkosivuilta:

https://www.siunsote.fi/ohjeita-tartunnan-saaneelle-ja-altistuneelle

Lapset koronatestiin lievissäkin oireissa

Siun sote on 17.11.2021 julkaisut tiedotteen koronavirustartuntojen määrän kasvavan nopeasti Joensuun asiointi- ja työssäkäyntialueella. Tartuntoja todetaan paljon etenkin rokottamattomilla ja alle 12-vuotiailla koululaisilla sekä päiväkoti-ikäisillä lapsilla.

Koulu- ja päiväkotialtistumisia on todettu lähes päivittäin, ja muun muassa harrastusryhmien kautta tartunnat ovat levinneet edelleen laajemmalle. Perhepiirissä tartuntoja ovat saaneet myös jo rokotetut henkilöt.

Tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi Joensuussa, Liperissä ja Kontiolahdella tiukennetaan ohjeita koronatestiin hakeutumisesta ja oireisena kouluun, hoitoon tai harrastuksiin menemisestä:

  • Alle 12-vuotiaat ja kaikki rokottamattomat lapset tulee viedä koronatestiin lievissäkin oireissa mahdollisimman pian. Ohje koskee myös niitä perheitä, joissa vanhemmilla perheenjäsenillä on molemmat koronarokotteet.
  • Hoitoon, kouluun, töihin tai harrastuksiin ei pidä mennä oireisena. Oireisena pysytään kotona ja hakeudutaan koronatestiin.
  • Kasvomaskien käyttö on suositeltavaa tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Etenkin rokottamattomien on syytä käyttää maskia matalalla kynnyksellä.

Tartunnanjäljitys ruuhkautunut

Siun soten tartunnanjäljitys on ruuhkautunut koronavirustartuntojen kasvun takia. Myös yhteispäivystyksen puhelinpalvelu on kuormittunut koulu- ja päiväkotialtistumisiin liittyvistä tiedusteluista.

Jos omasta koulusta, harrastusryhmästä tai lähipiiristä tulee tieto korona-altistumisesta ja mahdollisesta karanteenista, tulee odottaa rauhassa Siun soten tartunnanjäljityksen yhteydenottoa ja toimia koulun, päiväkodin tai harrastusryhmän välittämien ohjeiden mukaisesti. Ohjeet löytyvät myös Siun soten verkkosivuilta: www.siunsote.fi/ohjeita-tartunnan-saaneelle-ja-altistuneelle

Positiivisen koronatestituloksen saaneille ei tällä hetkellä pystytä soittamaan saman päivän aikana ja yhteydenotto karanteeniin määrättäville altistuneille voi tulla jopa kolmen–neljän päivän viiveellä. Positiivinen koronatestitulos ilmoitetaan tekstiviestillä tai sen voi tarkistaa verkossa Omakannasta. Omakannasta vanhemmat näkevät myös alle 10-vuotiaiden lastensa tiedot.

Tartunnanjäljityksen ruuhkautumisen takia keskitytään jäljityksessä jatkossa suuren tartuntariskin tilanteisiin ja tilaisuuksiin THL:n ohjeistuksen mukaisesti. Näitä tilanteita ovat muun muassa samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten altistumiset, sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt sekä paikat, joissa asutaan yhteismajoituksessa. Muille ilmoitetaan mahdollisesta altistumisesta entistä enemmän esimerkiksi koulujen tai harrastusryhmien kautta.

Lisätietoja löytyy Siun soten verkkosivuilta:

https://www.siunsote.fi/-/koronavirusepidemia-kiihtyy-joensuun-seudulla-lapset-koronatestiin-lievissakin-oireissa?redirect=%2F

Kertakäyttöisiä kasvomaskeja pöydällä pinossa

Lisätietoja:

Yhteystiedot

Tiina Korhonen

Varhaiskasvatuksen johtaja
 040 766 0940
tiina.korhonen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Annina Hirvonen

Päiväkodin johtaja
 040 740 1878
annina.hirvonen@edu.liperi.fi
Koulukuja 1, 83100 Liperi

Sanna Partanen

Päiväkodin johtaja
 040 766 0950
sanna.partanen@edu.liperi.fi
Ylämyllyntie 52, 80400 Ylämylly

Henkilökuva

Taina Kuivalainen

Päiväkodin johtaja
 050 410 7639
taina.kuivalainen@edu.liperi.fi
Viljatie 1, 80400 Ylämylly

Henkilökuva.

Jenni Nissinen

Päiväkodin johtaja
 050 308 6216
jenni.nissinen@edu.liperi.fi
Patteristontie 12 d, 80400 Ylämylly

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute