Varhaiskasvatus Liperissä pääkuva

Navigaatiovalikko

Elisa Chat - Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus Liperissä sisältö

Varhaiskasvatus Liperissä

Varhaiskasvatuksen vastaavien yhteystiedot löydät tämän sivun alalaidasta. Jos sinulla herää kysymyksiä varhaiskasvatuksen järjestämisestä, voit ottaa yhteyttä palvelusuunnittelija Katja Penttiseen, p. 040 042 8397 soittamalla tai tekstiviestillä!

Lapset ovat omanlaisiaan yksilöitä ja sellaisenaan arvokkaita. Varhaiskasvatuksessamme lapset saavat yksilöllistä tukea, tuntevat kuuluvansa ryhmään, ovat tasa-arvoisia keskenään ja saavat äänensä kuuluviin, kun heitä koskevaa toimintaa suunnitellaan. Meille tärkeitä ovat myös terveelliset ja kestävät elämäntavat.

Varhaiskasvatuksessa noudatamme seuraavia periaatteita:

 • Ihmissuhteet ovat pysyviä, sisarukset saavat olla yhdessä ja eri-ikäiset lapset oppivat toisiltaan.
 • Kaikki lapset ovat erilaisia, ja otamme heidät vastaan sellaisina kuin he ovat. Suunnittelemme yksilöllisesti, millaista tukea kukin lapsi tarvitsee.
 • Puhumme lapsille kannustavasti ja teemme heidän vahvuutensa näkyviksi.
 • Annamme lasten rakentaa itse omaa oppimistaan ja otamme heidät mukaan toiminnan suunnitteluun.
 • Teknologia on arjessa mukana ja tukee oppimista.
 • Välitämme toisistamme ja kohtaamme toisemme aidosti. Teemme paljon yhdessä. Arjessa on iloa ja lämpöä.
 • Liikunta tukee oppimista, ja varhaiskasvatus sisältää ohjattua liikuntaa viikoittain. Liikunnan ilo ja riemu tulevat tutuiksi pienestä pitäen.
 • Lapset oppivat leikkiessään. Aikuiset ohjaavat lapsia ja huolehtivat, että tarjolla on monipuoliset leikin puitteet ja välineet.

Maksuton 5-vuotiaiden varhaiskasvatus

Maksutonta varhaiskasvatusta vuonna 2018 syntyneille tarjotaan 20 tuntia viikossa tai 80 tuntia kuukaudessa. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve on laajempi kuin 80 h kuukaudessa, perheet maksavat varattuihin lisätunteihin perustuvan maksun. Maksuttoman varhaiskasvatuksen tavoitteena on:

 • selvittää, miten maksuttomuus vaikuttaa 5-vuotiaiden lasten varhaiskasvatuksen osallistumisasteeseen
 • selvittää kokeilun vaikutusta perheen nuorempien lasten varhaiskasvatuksen osallistumisasteeseen
 • selvittää maksuttoman varhaiskasvatuksen kustannusvaikutuksia
 • edistää vanhempien työllistymistä
 • selvittää 5-vuotiaiden varhaiskasvatuksen toteutustapaa ja pedagogiikan kehittämistarpeita erityisesti suhteessa nykyiseen esiopetukseen
 • varhaiskasvatuksen palveluohjauksen kehittäminen

Maksuton varhaiskasvatus 0-4-vuotiaille

 • maksutonta on joko 20 tuntia viikossa tai 80 tuntia kuukaudessa, jos muuta varhaiskasvatuspalvelua ei käytetä
 • huoltajien kanssa sovitaan joko osaviikkoisesta tai osa-aikaisesta varhaiskasvatuksesta sekä kiinteistä päivistä ja kellonajoista
 

Liperin varhaiskasvatus upoke

Varhaiskasvatus Liperissä katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Jouluisia tapahtumia ympäri Liperiä, kunnan joulupuuro tarjolla 1.12. kirkonkylällä

Jouluisia tapahtumia ympäri Liperiä, kunnan joulupuuro tarjolla 1.12. kirkonkylällä

Kunnan tarjoama maksuton joulupuuro on tänä vuonna tarjolla kirkonkylän joulunavauksen yhteydessä. Katso uutisesta myös muut joulunavaukset ja jouluiset tapahtumat Liperissä!

Paloaukean joulumyyjäiset lauantaina 25.11. klo 10–13 Ylämyllyllä, Jyrin ruokalassa, Patteristontie 12. Myyjäisten järjestäjänä on Vanhempainneuvosto Rumpu ry. Myytävänä muun muassa joululeivonnaisia ja käsitöitä, lapsille poniajelua ja kaverikoiria rapsuteltavana. Myyntipaikkojen tiedustelu sähköpostitse: vanhempainneuvostorumpu@gmail.com.

Liperin kirkonkylän joulunavaus perjantaina 1.12. iltapäivän aikana. Mukana olevia yrityksiä ja tapahtumia on Liperin Keskustien, Myllypuodin ja Yhteisötalon ympäristössä. Liperin kunta tarjoaa tapahtumassa maksuttoman joulupuuron klo 14–17 Yhteisötalolla, Opintie 2. Lue lisää tapahtumakalenterista.

Joulukorttikampanjan korttiaskartelupaja tapahtuman yhteydessä Liperin kirjastolla, Keskustie 12, klo 12–15. Lue lisää joulukorttikampanjasta tästä uutisesta.

Tervetuloa tonttukylään! Luontoliikuntatapahtuma lapsiperheille lauantaina 2.12. klo 10–12 Käsämässä, Silmutie 9. Tonttukylä on luontoliikuntatapahtuma, johon perheet voivat saapua oman aikataulunsa mukaan. Tapahtuma sijoittuu ammattiopisto Luovin maastoon Käsämän Huttulammelle, jonka ympäri kiertävällä polulla seikkaillaan tonttukylän jouluisten tehtävien parissa. Tapahtuman järjestää Liperin kunnan hyvinvointipalvelut osana AVI:n rahoittamaa Perheet liikkumaan -hanketta yhdessä partiolippukunta Liperin Kokkoveikkojen kanssa.

Viinijärven kylän joulunavajaiset lauantaina 2.12. klo 10–14 Viinijärven koululla, Kirkkotie 4. Myytävänä muun muassa koristeita ja jouluherkkuja. Tapahtuman järjestää Viinijärven kyläyhdistys ry, joka vastaa myös myyntipaikkojen varauksista: viinijarvenkyla@gmail.com, p. 040 416 7010.

Yhteislaulutilaisuus Kauneimpia joululauluja sunnuntaina 3.12. klo 16-19 Liperin Yhteisötalolla. Pääsymaksu 5 euroa sisältää kahvin/teen ja kahvileivän. Kahvitus klo 16 alkaen. Tuotto Yhteisötalon hyväksi. Arpajaiset. Tapahtuman järjestää Eläkeliiton Liperin yhdistys, Liperin Eläkkeensaajat, Liperin Karaokekerho ja P-K:n Syöpäyhdistyksen Liperin paikallisosasto.

Tilamyymälän pikkujoulut Koivulan farmilla torstaina 7.12. klo 15–18, Nivankankaantie 11b, Liperi. Paikalla Joulupukki, myös pipari- ja glögitarjoilu. Tapahtumassa Kahvila Mocca myymässä leivonnaisia. Myynnissä myös kransseja, joulukortteja, suklaataloja ja käsitöitä. Tapahtuman järjestää Koivulan farmi, koivulan-farmilla.webnode.fi.

Joulun taikaa -tapahtuma lauantaina 9.12. klo 15–17 Ylämyllyllä, Tehtaantie 6–8. Arpajaiset, poniajelua, tulennielijä. Myynnissä muun muassa käsitöitä, leivonnaisia ja joulukuusia. Huom! Tapahtuman pysäköinti Ylämyllyn koulun Patteriston yksiköllä (yläkoulu), Laavupolku 2. Tapahtuman järjestää HyvänOlon Mylly, info@hyvanolonmylly.fi.

Hyvän joulun toivotus -joulukonsertti torstaina 14.12. Liperin kirkossa, Tutjuntie 1. Solisteina Nina Kari ja Harri Piiroinen, säestää kanttori Hannele Sorvari. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 10 €. Konsertin järjestää Oikea Valinta/Laulaja Nina Kari.

Kauneimmat joululaulut Liperin kirkossa sunnuntaina 17.12. klo 18, Tutjuntie 21.


Tapahtumajärjestäjä: muistathan ilmoittaa tapahtumasi myös maakunnalliseen tapahtumakalenteriin? Sen käyttö on yhdistyksille, järjestöille, yrityksille ja muille toimijoille maksutonta.

Ohjeet tapahtumakalenterin käytöstä löydät suoraan sen etusivulta: https://tapahtumat.pohjois-karjala.fi/fi-FI. Maakunnan, Joensuun kaupungin ja Karjalaisen tapahtumakalenterit ovat linkittyneet toisiinsa, eli riittää, kun täytät tapahtumatietosi vain yhteen!

Kimalteella koristeltu joulukuusen pallo, taustalla muita joulukoristeita

Puuttuuko tapahtumasi? Ota yhteyttä:

Yhteystiedot

Tiina Korhonen

Varhaiskasvatuksen johtaja
 040 766 0940
tiina.korhonen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Sanna Partanen

Päiväkodin johtaja
 040 766 0950
sanna.partanen@edu.liperi.fi
Ylämyllyntie 52, 80400 Ylämylly

Henkilökuva

Taina Kuivalainen

Päiväkodin johtaja
 050 410 7639
taina.kuivalainen@edu.liperi.fi
Viljatie 1, 80400 Ylämylly

Henkilökuva.

Jenni Nissinen

Päiväkodin johtaja
 050 308 6216
jenni.nissinen@edu.liperi.fi
Patteristontie 12 d, 80400 Ylämylly

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute