Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Ympäristöministeriöllä avoinna kysely kulttuuriympäristöstä

Ympäristöministeriöllä avoinna kysely kulttuuriympäristöstä

Ympäristöministeriön käynnistämä kysely tukee Kulttuuriympäristöstrategian arviointia. Kysely on avoinna 24. elokuuta 2020 saakka.

Valtakunnallisen kulttuuriympäristöstrategian (2014–2020) arviointi käynnistyi tämän vuoden huhtikuussa. Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä ympäristöministeriön tilaaman arvioinnin toteuttaa Owal Group Oy. Arviointi tehdään kesän ja alkusyksyn aikana.

Sähköisten kyselyiden lisäksi näkemyksiä kulttuuriympäristöstrategian toimivuudesta ja vaikuttavuudesta kerätään asiantuntijahaastatteluin ja kolmessa alueellisessa työpajassa.

Arvioinnin avulla kartoitetaan kulttuuriympäristöasioiden hoitoon liittyviä tarpeita ja tulevaisuuden näkymiä. Tuloksia hyödynnetään muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriön johdolla käynnistettävän kulttuuriperintöstrategian valmistelussa.

Kulttuuriympäristö on laaja käsite, sillä se kattaa kaiken sen ympäristön, joka on syntynyt ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta. Siitä huolehtiminen on yhteinen asia – me kaikki voimme vaikuttaa kulttuuriympäristön hyvinvointiin. Kulttuuriympäristö on myös voimavara, josta kannattaa nauttia.

Nyt käynnistyvä kysely tukee Kulttuuriympäristöstrategian arviointia. Ympäristöministeriö toivoo kyselyn avulla runsaasti näkemyksiä sekä asukkailta että rakennetun ympäristön ja maiseman parissa työskenteleviltä.

Vastaa kyselyyn 24.8.2020 mennessä. Voit mielellään vastata myös molempiin kyselyihin.

 

Punainen mökki puiden ja syreenipensaiden keskellä