Uimarannat alisivun pääkuva

Navigaatiovalikko

Uimarannat, sisältö

Uimarannat

Liperin runsaslukuisten vesistöjen ääreltä löydät mainioita uimapaikkoja.

Liperin kunnan ylläpitämät uimarannat löydät Honkalammelta, Kuoringalta, Leinosenlammelta, Liperin kirkonkylältä ja Viinijärveltä. Lisäksi Liperissä on lukuisia kyläyhdistysten tai vastaavien tahojen ylläpitämiä rantoja.

Kaikilla kunnan ylläpitämillä rannoilla on pelastusvälineinä heittoköysi ja pelastusrengas.

Liperin kunnan ylläpitämät uimarannat:

Honkalammen uimaranta
Ranta sijaitsee Honkalammen rannalla Ylämyllyllä (Honkaranta 2e) Katso sijainti.
Honkalammen uimarannalle pääset vanhan Kuopiontien kautta. Tien varressa on uimarannasta kertova kyltti ja matkaa rantaan on noin 500 metriä.

Kuoringan uimaranta ja levähdysalue
Kuoringan uimaranta sijaitsee Kuopion tien varrella (Kuopiontie 44) Katso sijainti.
Kuorinka on erittäin kirkasvetinen järvi, joka kuuluu Natura 2000-alueisiin. Uimarannalla on matala hiekkapohja 200 metriin saakka, jonka jälkeen ranta syvenee voimakkaasti noin 15 metriin saakka. Ranta sijaitsee levähdysalueella 9-tien varressa. Rannalla on wc, pukukoppi ja kesäisin kioski. Turvallinen uintialue on merkitty poijuin. Rannalla ei ole järjestettyä uimavalvontaa, pelastusvälineinä on heittoköysi ja pelastusrengas. Liperin kunta vastaa uimarannan, uima-alueen ja pukukoppien siisteydestä. Pohjois-Savon ELY-keskus vastaa levähdysalueen yleisestä siisteydestä, jäteastioiden ja WC:n tyhjennyksestä.

Kuoringan uimarannan uimavesiprofiili

Leinosenlammen uimaranta
Leinosenlampi sijaitsee Ylämyllyn Jyrinkylässä (Patteristontie 19a) Katso sijainti
Rannalle pääset kulkemalla Patteristontietä. Vähän ennen Jyrin koulua tien varressa on oikealla numerokyltti 19, jonka kohdalta lähtee tie alas rantaan veneenlaskupaikalle. Kulje tästä vasemmalle uimarannalle, jonne on matkaa noin 200 metriä. Leinosenlammen uimarannalla on parkkipaikka muutamalle autolle.

Liperin kirkonkylän uimaranta
Uimaranta sijaitsee kirkonkylällä (Tohtorintie 11a) Katso sijainti.
Kulje Tutjuntieltä Tohtorintien päähän, jossa on tienvarsilla uimarannasta kertovat kyltit. Kirkonkylän uimarannalla on hyppylaituri ja uimarannan yhteydessä on beachvolley-kenttä ja mattojen pesupaikka. Matonpesupaikalla on viemäröinti, mattomankeli ja kuivatustelineitä.

Viinijärven uimaranta
Uimaranta sijaitsee Viinijärven rannalla (Uimalantie 4) Katso sijainti.
Uimalantien liittymän löydät Viinirannantien 1 ja 3 välistä. Viinijärventien varressa on kyltti ”uimaranta”, josta rantaan on matkaa noin 600 metriä.

Levähavainnot

Uimarantojen ja vesistöjen sinilevätilannetta seuraa Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus). Kaikki levätilannetiedot kootaan Järviwikiin, jonne voi myös ilmoittaa itse suoraan havaintoja.

Asiakirja- ja mediatiedostot

Kansiot
Asiakirjat
Näytetään tulokset 1 - 17 / 17
 • thumbnail
  Juuri nyt käyttäjältä

  {title}

 • Muut uimarannat sisältö

  Muut uimapaikat:

  Kyläyhdistysten tai muiden vastaavien tahojen ylläpitämiä uimapaikkoja on ympäri Liperiä lähes 30.

  Kyläyhdistysten ylläpitämillä uimapaikoilla uiminen tapahtuu omalla vastuulla, eikä niillä ole viranomaisvalvontaa.

  Uimarannat katso myös nämä

  Uutisen lisäys (ylläpito)

  angle-left Liiku ja harrasta Liperissä -opas on ilmestynyt

  Liiku ja harrasta Liperissä -opas on ilmestynyt

  Oppaassa on tietoa Liperin kunnan järjestämistä liikuntaryhmistä sekä tietoisku syyskuussa avattavasta Liprakan uimahallista. Lue lisää!

  Liperin kunnan opas tulevan syksyn ja talven liikuntaryhmistä on ilmestynyt. Opas jaellaan Liperin kunnan kotitalouksiin Kotisuora-jakeluna 1. elokuuta 2019 alkaen. Opasta on myös saatavilla muun muassa Liperin kunnanviraston aulasta ja palvelupisteeltä osoitteesta Varolantie 3, 83100 Liperi.

  Oppaassa on esiteltynä Liperin kunnan järjestämät liikuntaryhmät ja ohjeet ilmoittautumiseen. Voit tutustua ryhmiin myös verkkosivuillamme!

  Opas löytyy myös sähköisenä Issuu-palvelusta.

  Ilmoittautuminen Liperin kunnan järjestämiin alkaa torstaina 8. elokuuta klo 9:00 sähköisesti. Huomaathan, että emme ota vastaan ilmoittautumisia puhelimitse, vaan ilmoittautuminen tapahtuu verkossa. Pääset ilmoittautumaan allaolevasta linkistä, joka aukeaa 8.8.2019 klo 9.

  Huom! Oppaassa on virheellinen aloituspäivämäärä Ylämyllyn Seniorikuntopiirin kohdalla. Oikea aloituspäivämäärä on perjantaina 23.8.2019 klo 12.30.

  Oppaassa on paljon tietoa myös syyskuussa avautuvasta Liprakan uimahallista. Liprakan uimahalli ja kuntosali palvelvat 1. syyskuuta 2019 alkaen ja kulkukorttien ja lippujen myynti alkaa myöhemmin elokuussa. Ilmoitamme tarkan ajan myöhemmin, seuraathan ilmoittelua! Liprakan uimahalli ja kuntosali sijaitsevat Luovin ammattiopistolla osoitteessa Silmutie 11, 83430 Käsämä. Voit tutustua Liprakan palveluihin myös sen omalla sivulla.

   

  Liprakan uimahallin logo valkoisella pohjalla. Logossa i-kirjaimen pisteenä turkoosi pisara.

  Yhteystiedot

  Teppo Ikonen

  Kiinteistörakennusmestari
  0400 574 896
  teppo.ikonen@liperi.fi
  Varolantie 3, 83100 Liperi

  SOME painikkeet

   

  Sivu arviointi ja palaute