Pääkuva tontitn hakeminen

Navigaatiovalikko

Tontin hakeminen sisältö

Tontin hakeminen

Vapaana olevia tontteja voit ostaa tai vuokrata.

Uusien asuinalueiden tonteista järjestetään tarjouskilpailu, jonka jälkeen varaamatta jääneet tontit ovat vapaasti haettavissa.

Kononovinharjun tonttien hakuaika on 13.2.-13.3.2023 klo 14. Vapaana olevat tontit löydät tonttityyppien sivuilta!

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Rakennusluvat haetaan tammikuusta 2023 alkaen Lupapisteen kautta

Rakennusluvat haetaan tammikuusta 2023 alkaen Lupapisteen kautta

Sähköiseen asiointiin siirtyminen sujuvoittaa lupaprosessia.

Liperin rakennusvalvonnan lupa-asiointi hoidetaan tammikuusta 2023 alkaen sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta.

Lupapiste-palvelun avulla rakennuslupa-asioita voi hallita verkossa koko hakuprosessin ajan, ennakkokyselystä hankkeen päättymiseen asti. Lupapisteen kautta haetaan Liperin kunnassa jatkossa rakennus- ja toimenpideluvat, toimenpideilmoitukset, purkamisluvat, maisematyöluvat sekä poikkeamispäätökset ja suunnittelutarveratkaisut.

Paperisia hakemuksia tai asiakirjoja ei tarvitse jatkossa toimittaa kuntaan, vaan dokumentit voidaan lisätä hakemukselle Lupapisteen kautta digitaalisena. Sähköiseen asiointiin siirtyminen sujuvoittaa lupaprosessia, sillä palvelun kautta kaikki hankkeen kanssa työskentelevät näkevät prosessin etenemisen ja voivat esimerkiksi tarvittaessa pyytää tai toimittaa lisätietoa. Asiakkaat voivat asioida palvelussa vuorokauden ympäri ja paikasta riippumatta.

Lupapisteen käyttäminen on luvan hakijalle maksutonta. Luvan hakija huolehtii itse vain luvan kuluista kuten tähänkin saakka.

Näin asioit Lupapisteessä:

  1. Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä verkkopankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella. Sen jälkeen pääset kirjautumaan sisään sähköpostiosoitteella ja salasanalla.
  2. Valitse rakennushankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Palvelu ohjaa sinua tarpeidesi mukaan joko tekemään kyselyn hankkeseen liittyen tai luomaan lupahakemuksen.
  3. Kutsu tarvittavat tahot hankkeelle ”Osapuolet”-välilehdeltä. Hyväksyneiden tiedot voidaan valita suoraan hakemukselle. Jos hankkeelle vaaditaan pääsuunnittelija, on hän pääsääntöisesti vastuussa hankkeen edistämisestä ja viranomaiskommunikaatiosta Lupapisteessä.
  4. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti. Voit tarvittaessa keskeyttää ja jatkaa täydentämistä myöhemmin.
  5. Voit kysyä neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen ”Viestit”-ikkunan kautta.
  6. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen” -välilehdeltä.

Vuodenvaihteen tienoilla lupa-asioita voi edistää lähettämällä tiedustelut ja luonnospiirustukset kommenteille sähköpostitse osoitteeseen rakennusvalvonta@liperi.fi, minkä jälkeen rakennusvalvonta neuvoo hankkeen edistämisessä.

Tukea Lupapisteen käyttöön:

Lupapiste-palvelun on kehittänyt kotimainen asiantuntijayritys Cloudpermit Oy.

Sormet tietokoneen näppäimistöllä.

Lisätietoja

Yhteystiedot

Marja-Liisa Piironen

Maankäyttösihteeri
 040 630 0944
marja-liisa.piironen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

Somejako

Sivu arviointi ja palaute