Navigaatiovalikko

Sidonnaisuusilmoitukset sisältö

Sidonnaisuusilmoitukset

Keskeisten päättäjien ja viranhaltijoiden sidonnaisuudet ovat kaikkien luettavissa.

Keskeisissä tehtävissä Liperissä toimivat luottamushenkilöt sekä viranhaltijat ilmoittavat julkisesti, missä kaikissa johtotehtävissä tai luottamustoimissa he toimivat Liperin kunnan lisäksi.

Kun sidonnaisuudet ovat kaikkien nähtävillä, päätöksenteko ja hallinto toimivat avoimesti ja liperiläiset pystyvät itse arvioimaan vaikuttavatko sidonnaisuudet päätöksiin.

Sidonnaisuusilmoitukset tehdään, että päätöksenteko olisi mahdollisimman avointa.

Sidonnaisuusilmoituksissa kerrotaan johtotehtävistä tai luottamustoimista elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudestaan (liittyy elinkeinotoimintaan tai sijoitustoimintaan) sekä muistakin sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamisessa.

Ilmoitusvelvollisia luottamushenkilöitä ovat:

  • valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat
  • kunnanhallituksen puheenjohtajat, jäsenet ja varajäsenet
  • lautakunnan puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat (myös keskusvaalilautakunta)
  • maankäyttö- ja rakennuslain tarkoittamia tehtäviä hoitavan toimielimen jäsenet (elinympäristölautakunta ja sen lupajaos) - velvollisuus koskee myös toimielinten varajäseniä

Viranhaltijoista ilmoitusvelvollisia ovat:

  • kunnanjohtaja
  • kunnanhallituksen ja lautakunnan esittelijät

Ilmoitukset ja muutokset

Ilmoitus sidonnaisuuksista täytyy tehdä kahden kuukauden kuluessa tehtävään valitsemisesta. Sidonnaisuusilmoitusta ei tarvitse tehdä vuosittain, mutta mahdolliset muutokset sidonnaisuuksissa on ilmoitettava heti.

Sidonnaisuusilmoituksen tai muutoksen aiemmin ilmoitettuun voit tehdä tästä

Sidonnaisuusilmoitusten rekisteriseloste 

Liperin kunnan sidonnaisuusilmoitukset voit katsoa tästä:

Sidonnaisuusilmoitukset_upote

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Ylämyllyn eritasoliittymän järjestelyt elinympäristölautakunnan esityslistalla

Ylämyllyn eritasoliittymän järjestelyt elinympäristölautakunnan esityslistalla

Valtatie 9 perusparannus Ylämyllyn alueella ja siihen liittyvät eritasoliittymäjärjestelyt ovat osa pääosin valtion rahoittamaa ja vetämää hanketta, johon kunta osallistuu omalla pienemmällä kustannusosuudella.

Liperin elinympäristölautakunnan 13.10. kokouksen esityslistalla on valtatie 9 Ylämyllyn eritasoliittymä- ja liikennejärjestelyiden toimenpideselvitys ja jakosuunnitteluvaihtoehdon valinta.

Pitkään vireillä ollut valtatie 9 kehittäminen Ylämyllyn kohdalla on nytkähtämässä eteenpäin, sillä valtatie 9 Ylämyllyn toimenpideselvitys ja eritasoliittymän tarkastelutyö, joka käynnistyi keväällä 2020, on juuri valmistunut. 

Koko eritasoliittymän suunnitteluosuus on pituudeltaan noin 6 kilometriä. Selvitystyössä on kartoitettu valtatie 9 liikenteellisen toimivuuden ja turvallisuuden parantamisen lisäksi eritasoliittymän ja koko katuverkoston optimaaliset linjaukset. Samalla on selvitetty Ylämyllyn alueen tulevat liikennemäärät ja liikenneturvallisuuden kannalta riskialttiit paikat. Alue sijoittuu pohjavesialueelle, joten työssä on selvitetty alustavasti myös vaikutukset pohjaveteen ja vesilain mukaisen luvan tarpeellisuus.

Valtatie 9 perusparannus Ylämyllyn alueella ja siihen liittyvät eritasoliittymäjärjestelyt ovat osa pääosin valtion rahoittamaa ja vetämää hanketta, johon kunta osallistuu omalla pienemmällä kustannusosuudella.

Selvitystyön alussa tarkasteltiin useita eri vaihtoehtoja, mutta jatkotarkasteluihin on valittu kaksi vaihtoehtoa. Vaihtoehto 1:n alustavat kokonaiskustannukset olisivat 17,5 miljoonaa euroa. Tämä vaihtoehto vaikuttaa kuitenkin heikentävästi eritasoliittymän ja ramppien toimivuuteen ja muodostaa kevyen liikenteen reiteille riskipaikkoja.

Vaihtoehto 2:n alustavat kokonaiskustannukset ovat 19,47 miljoonaa euroa. Vaikka vaihtoehto 2 on rakentamiskustannuksiltaan kalliimpi kuin vaihtoehto 1, puoltaa sen valintaa eritasoliittymän parempi toimivuus sekä kevyen liikenteen turvallisuus. Lisäksi valtatie 9 osuus voidaan toteuttaa 100 km/h nopeuden väylänä koko matkalla, myös liittymäalueen osalla.

Turvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden vuoksi tekninen johtaja esittää elinympäristölautakunnalle, että Liperin kunta valitsee valtatie 9 toimenpideselvityksessä estetyn vaihtoehdon 2 Ylämyllyn eritasoliittymän jakosuunnittelun vaihtoehdoksi.

Esitykseen sisältyy myös, että toteutusvaiheessa kartoitetaan ja selvitetään tarkemmin Kuopiontien alittavan sillan kustannusjakoperiaatteet.

Lisäys uutiseen 14.10.2020:

 

 

Puinen puheenjohtajan nuija pöydällä

Lisätietoja:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute