Navigaatiovalikko

Sidonnaisuusilmoitukset sisältö

Sidonnaisuusilmoitukset

Keskeisten päättäjien ja viranhaltijoiden sidonnaisuudet ovat kaikkien luettavissa.

Keskeisissä tehtävissä Liperissä toimivat luottamushenkilöt sekä viranhaltijat ilmoittavat julkisesti, missä kaikissa johtotehtävissä tai luottamustoimissa he toimivat Liperin kunnan lisäksi.

Kun sidonnaisuudet ovat kaikkien nähtävillä, päätöksenteko ja hallinto toimivat avoimesti ja liperiläiset pystyvät itse arvioimaan vaikuttavatko sidonnaisuudet päätöksiin.

Sidonnaisuusilmoitukset tehdään, että päätöksenteko olisi mahdollisimman avointa.

Sidonnaisuusilmoituksissa kerrotaan johtotehtävistä tai luottamustoimista elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudestaan (liittyy elinkeinotoimintaan tai sijoitustoimintaan) sekä muistakin sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamisessa.

Ilmoitusvelvollisia luottamushenkilöitä ovat:

  • valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat
  • kunnanhallituksen puheenjohtajat, jäsenet ja varajäsenet
  • lautakunnan puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat (myös keskusvaalilautakunta)
  • maankäyttö- ja rakennuslain tarkoittamia tehtäviä hoitavan toimielimen jäsenet (elinympäristölautakunta ja sen lupajaos) - velvollisuus koskee myös toimielinten varajäseniä

Viranhaltijoista ilmoitusvelvollisia ovat:

  • kunnanjohtaja
  • kunnanhallituksen ja lautakunnan esittelijät

Ilmoitukset ja muutokset

Ilmoitus sidonnaisuuksista täytyy tehdä kahden kuukauden kuluessa tehtävään valitsemisesta. Sidonnaisuusilmoitusta ei tarvitse tehdä vuosittain, mutta mahdolliset muutokset sidonnaisuuksissa on ilmoitettava heti.

Sidonnaisuusilmoituksen tai muutoksen aiemmin ilmoitettuun voit tehdä tästä

Sidonnaisuusilmoitusten rekisteriseloste 

Liperin kunnan sidonnaisuusilmoitukset voit katsoa tästä:

Sidonnaisuusilmoitukset_upote

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Kumppanuussopimus täydennyskoulutuksesta Riverian kanssa

Kumppanuussopimus varhaiskasvatuksen täydennyskoulutuksesta Riverian kanssa

Täydennyskoulutuksen tavoitteena on muun muassa yhdenmukaistaa kasvatuskäytäntöjä. Uusi varhaiskasvatuslaki ja -suunnitelma ovat käännekohtia toiminnan laatuvaatimuksissa. Ensimmäisinä täydennyskoulutukseen osallistuvat Liperin päiväkotien lähihoitajat.

Valtakunnallisessa varhaiskasvatuksessa on tapahtunut paljon muutoksia viimeisten vuosien aikana. Uusi varhaiskasvatuslaki ja -suunnitelma ovat historiallinen käännekohta toiminnan laatuvaatimuksissa. Uusien asioiden käytäntöön vieminen on tuonut koko varhaiskasvatuksen henkilökunnalle uudenlaisen haasteen: on hankittava ja päivitettävä tietoa ja osaamista.

- Liperin kunnassa arvostamme ammattitaitoa ja haluamme tukea henkilöstömme kouluttautumista. Liperin kunnalla on kumppanuussopimus Riverian kanssa. Kumppanuussopimuksen myötä olemme lähteneet Liperin varhaiskasvatuksen ja Riverian kanssa toteuttamaan ainutlaatuista, yhdessä suunniteltua täydennyskoulutusta, kertoo hyvinvointivastaava-varhaiskasvatuksen johtaja Sirkka Helisten.

Ensimmäisenä täydennyskoulutukseen osallistuvat päiväkotien lähihoitajat, yhteensä 39 henkilöä. Uuden varhaiskasvatuslain myötä työnimike muuttuu elokuun alusta varhaiskasvatuksen lastenhoitajaksi. Koulutuksen kautta lähdetään yhdessä suunnittelemaan ja täydentämään tehtävänkuvaa ja yhdenmukaistamaan erilaisten peruskoulutusten tuomaa osaamista.

Täydennyskoulutus kestää 1,5 vuotta ja henkilöstö on osallistunut sen sisältöjen suunnitteluun. Kunta yhdessä Riverian kanssa hioo tavoitteita työelämälähtöiseksi koulutuspaketiksi. Tavoitteena on yhdenmukaistaa kasvatuskäytäntöjä, lisätä tietotaitoa tukea tarvitsevien lasten ohjaamisesta, lasten osallisuudesta, leikkipedagogiikasta ja monesta muusta keskeisestä varhaiskasvatuksen laatuun vaikuttavasta asiasta. Tärkeimpänä asiana kuitenkin lasten hyvinvoinnin lisääminen.

Kolme nauravaa lasta lähikuvassa.

Lisätietoja antavat:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute