Navigaatiovalikko

Sidonnaisuusilmoitukset sisältö

Sidonnaisuusilmoitukset

Keskeisten päättäjien ja viranhaltijoiden sidonnaisuudet ovat kaikkien luettavissa.

Keskeisissä tehtävissä Liperissä toimivat luottamushenkilöt sekä viranhaltijat ilmoittavat julkisesti, missä kaikissa johtotehtävissä tai luottamustoimissa he toimivat Liperin kunnan lisäksi.

Kun sidonnaisuudet ovat kaikkien nähtävillä, päätöksenteko ja hallinto toimivat avoimesti ja liperiläiset pystyvät itse arvioimaan vaikuttavatko sidonnaisuudet päätöksiin.

Sidonnaisuusilmoitukset tehdään, että päätöksenteko olisi mahdollisimman avointa.

Sidonnaisuusilmoituksissa kerrotaan johtotehtävistä tai luottamustoimista elinkeinotoimintaa harjoittavissa yrityksissä ja muissa yhteisöissä, merkittävästä varallisuudestaan (liittyy elinkeinotoimintaan tai sijoitustoimintaan) sekä muistakin sidonnaisuuksista, joilla voi olla merkitystä luottamus- ja virkatehtävien hoitamisessa.

Ilmoitusvelvollisia luottamushenkilöitä ovat:

  • valtuuston puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat
  • kunnanhallituksen puheenjohtajat, jäsenet ja varajäsenet
  • lautakunnan puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat (myös keskusvaalilautakunta)
  • maankäyttö- ja rakennuslain tarkoittamia tehtäviä hoitavan toimielimen jäsenet (elinympäristölautakunta ja sen lupajaos) - velvollisuus koskee myös toimielinten varajäseniä

Viranhaltijoista ilmoitusvelvollisia ovat:

  • kunnanjohtaja
  • kunnanhallituksen ja lautakunnan esittelijät

Ilmoitukset ja muutokset

Ilmoitus sidonnaisuuksista täytyy tehdä kahden kuukauden kuluessa tehtävään valitsemisesta. Sidonnaisuusilmoitusta ei tarvitse tehdä vuosittain, mutta mahdolliset muutokset sidonnaisuuksissa on ilmoitettava heti.

Sidonnaisuusilmoituksen tai muutoksen aiemmin ilmoitettuun voit tehdä tästä

Sidonnaisuusilmoitusten rekisteriseloste 

Liperin kunnan sidonnaisuusilmoitukset voit katsoa tästä:

Sidonnaisuusilmoitukset_upote

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Koronarokotusten ajanvaraus avautuu 50 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille

Koronarokotusten ajanvaraus avautuu 50 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille

Koronarokotukset etenevät Siun sotessa suunnitelmien mukaisesti. Viikolla 22 rokotuksia laajennetaan 50–54-vuotiaisiin.

Lauantaista 29.5. alkaen rokotusaikoja voivat varata:

  • vuonna 1971 tai sitä ennen syntyneet henkilöt sekä
  • vuonna 1972–2005 syntyneet henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava tai erittäin voimakkaasti altistava sairaus (riskiryhmä 1 ja 2)

Varaathan ajan koronarokotukseen vain, jos kuulut rokotusvuorossa olevaan ryhmään. Väärin perustein varatut rokotusajat hidastavat rokotusten etenemistä ja vaikeuttavat rokotusten järjestelyjä.

Koronarokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta.

Linkki ja ohjeet verkkoajanvaraukseen löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset.

Maanantaisin klo 8–9 koronarokotusten ajanvaraus on mahdollista myös puhelimitse numerosta 013 330 2131.

On tärkeää ottaa molemmat rokoteannokset

Koronarokotukseen kuuluu kaksi rokoteannosta. Tehosterokote on tärkeää ottaa, jotta rokotteen suojateho vahvistuu. Toinen annos myös varmistaa, että suoja kestää mahdollisimman pitkään.

Aika toiseen koronarokotukseen annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Toinen rokoteannos annetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta.

Rokotteen tai rokotusajan vaihtamiseen liittyvät kysymykset puhelinpalvelun kautta

Koronarokotusten puhelinajanvarauksen numero 013 330 2131 palvelee maanantaisin klo 9–11 koronarokotusajan tai -rokotteen vaihtamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Huomioithan, että tehosterokotetta varten annetun rokotusajan voi vaihtaa vain välttämättömästä syystä, esimerkiksi terveyteen liittyvän esteen vuoksi.

Yli 65-vuotiailla, jotka ovat saaneet 1. rokoteannoksen AstraZenecaa, on mahdollisuus kieltäytyä AstraZenecan tehosterokotteesta. Suositus on kuitenkin edelleen, että yli 65-vuotiaat ottaisivat tehosterokotteen saman valmistajan rokotteella kuin ensimmäinen rokote.

Rokotetta ei suositella vaihdetavaksi kuin lääketieteellisen perustein.

Yli puolet 16-vuotiaista ja sitä vanhemmista on saanut koronarokotteen

Pohjoiskarjalaisista yli 16-vuotiaista on tähän mennessä rokotettu 51 prosenttia. Rokotuskattavuudet eri ikä- ja riskiryhmissä ovat pysyneet korkealla. Yli 80-vuotiaissa rokotuskattavuus on noin 92 prosenttia ja 70–79-vuotiaissakin 90 prosenttia.

Tällä hetkellä 60–69-vuotiaista 1. rokotuksen on saanut noin 81 prosenttia ja 55–59-vuotiaistakin jo noin 63 prosenttia on rokotettu.

Samaan aikaan ensimmäisten rokotusten kanssa Siun sote rokottaa tehosterokotteita. Tällä hetkellä tehosterokotteita annetaan viikoittain noin 3 500 kappaletta.

Tämänhetkisen arvion mukaan heinäkuun loppuun mennessä kaikki halukkaat pohjoiskarjalaiset ovat saaneet 1. koronarokotteen.

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on pysynyt rauhallisena

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemia on pysynyt rauhallisena. Alueelliset suositukset ja rajoitukset pysyvät toistaiseksi ennallaan.

Alueellinen tilannekuvatyöryhmä kokoontui 27.5. arvioimaan tilannetta sekä tartuntojen ehkäisemiseksi tarkoitettuja suosituksia.

 

Rokoteruisku hoitajan kädessä

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute