Perhekeskus pääkuva

Navigaatiovalikko

Perhekeskus sisältö

Perhekeskus

Perhekeskus auttaa perheiden ongelmatilanteissa, kriiseissä ja huolissa.

Liperin perhekeskus sijaitsee Ylämyllyllä. Perhekeskuksen asiakkaita ovat kaikki kunnan alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret sekä heidän perheensä.

Keskuksessa työskentelee psykologeja, sosiaalityöntekijä, kuraattoreita, puheterapeutti, toimintaterapeutti, perheohjaaja, perhetyöntekijä ja lapsiperheiden kotipalvelutyöntekijä.

Perhekeskuksen palvelut

Perhekeskus auttaa perheen tarpeiden mukaan räätälöidysti. Aihepiirejä ovat esimerkiksi seuraavat:

  • ikäkausikriisit
  • perheen kehitysvaiheisiin ja elämäntilanteisiin liittyvät kriisit tai muu vaikea perhetilanne
  • vanhemmuuden ongelmat
  • varhaisen vuorovaikutuksen ongelmat
  • avioeron jälkeiset pulmat
  • epäily lapsen viivästyneestä kehityksestä
  • lapsen tai nuoren käyttäytyminen huolestuttaa
  • lapsen vaikeus keskittyä, aggressiivisuus, kyvyttömyys toimia ryhmässä, vaikeus noudattaa rajoja, pelokkuus, arkuus, univaikeudet, jännitysoireet, lievä masennus

Työmuotoja ovat kotipalvelu, keskusteluapu, ryhmätoiminta, ohjaus ja neuvonta, kuntoutus ja terapia sekä lastenpsykiatrin palvelut. Perhekeskuksen työntekijä voi tulla perheen kotiin tai muuhun lapsen kasvuympäristöön, tai apua voidaan antaa perhekeskuksen työpisteessä.

Ota yhteyttä perhekeskukseen

Ajanvaraus- ja neuvontapuhelin: 013 330 5164. Puhelin on auki ma–ke ja pe kello 12–13 sekä tiistaisin kello 12–16.

Puhe- ja toimintaterapiaan lapset ohjataan ensisijaisesti lähetteen kautta.

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Ylämyllyn koulu mukaan kestävän kehityksen hankkeeseen

Ylämyllyn koulu mukaan kestävän kehityksen hankkeeseen

Ylämyllyn koulu on päässyt mukaan ENO verkkokoulun ”Kestävää kehitystä yhteisoppien”-hankkeeseen kevätlukukaudeksi 2021. Hanke keskittyy ilmaston muutoksen hillitsemiseen ja sopeutumiseen.

Ylämyllyn koulu on päässyt mukaan ENO verkkokoulun ”Kestävää kehitystä yhteisoppien”-hankkeeseen kevätlukukaudeksi 2021.

Hankkeen tarkoituksena on suunnitella ja toteuttaa ohjatusti kestävän kehityksen ymmärrystä lisääviä oppimistapahtumia. Hanke keskittyy ilmaston muutoksen hillitsemiseen ja sopeutumiseen, mutta prosessia voidaan soveltaa muuhunkin kestävän kehityksen opetukseen ja oppimiseen.

Tavoitteena on käytännössä tehdä erilaisia projekteja: teemaviikkoja, tapahtumia, tempauksia, näyttelyitä, leikkimielisiä kilpailuja ja vierailuja. Toiminnot dokumentoidaan ja hyödynnetään oppimisessa.

Lopputuloksena saadaan vapaasti käytössä olevaa materiaalia pilottien suunnittelusta, toteutuksesta, kokemuksista ja tuloksista. Julkaisua voidaan jatkossa hyödyntää kestävän kehityksen opetuksessa.

Osa materiaalista käännetään englanniksi ENO:n kansainvälisen verkoston käyttöön. Hankkeen esittely laajemmalle yleisölle tapahtuu muun muassa SciFesteillä Joensuussa vuonna 2021 ja muissa mahdollisissa kestävän kehityksen kasvatusalan tapahtumissa.

Seuraa tiedotustamme!

Usean ihmisen kädet pitelemässä multapaakkua ja siinä kasvavaa versoa

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute