Perhekeskus pääkuva

Navigaatiovalikko

Perhekeskus, sisältö

Perhekeskus

Perhekeskus on verkostomainen toimintamalli, joka tarjoaa tukea perheiden arkeen, vanhemmuuteen ja perhe-elämän solmukohtiin.

Perhekeskus on lapsille, nuorille ja perheille suunnattu palvelujen kokonaisuus.

Vanhemmuus on lapsen ja aikuisen välinen ihmissuhde. Välillä vanhemmuus voi olla raskasta ja haasteellista. Aikuisella on omanlainen suhde lapseen ja jokaisen lapsen suhde läheisiinsä on yksilöllinen. Lapsella voi olla merkityksellisiä ja kiinteitä suhteita moniin aikuisiin. Perhekeskuksen palvelut auttavat perheitä, kun arki tuntuu kuormittavalta, perheessä on esimerkiksi erotilanne tai muuten uusi elämäntilanne edessä.

Alta löydät tietoa kunnan palveluista sekä linkkivinkkejä Siun soten ja järjestöjen sivuille.

Perhetyö

Perhetyö on keskustelua ja ohjaamista vanhemmuuteen ja arjen sujumiseen liittyvissä asioissa. Perhetyöllä tuetaan perheen toimintakyvyn vahvistumista ja perheen vuorovaikutustaitoja. Tavoitteena on perheen elämänhallinnan ja omien voimavarojen tukeminen ja arjessa selviytymisen vahvistaminen.

Lue lisää: www.siunsote.fi/perhetyo

Apua ja tukea erotilanteissa

Parisuhteesta eroaminen on usein raskas tilanne. Erilaisten ajatusten ja tunteiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin vaan voit luottamuksellisesti käsitellä kokemuksiasi asiantuntijoiden kanssa ja siten edesauttaa sopeutumista uuteen elämäntilanteeseen. Jos eroon liittyy haasteita ja perheeseen kuuluu lapsia, voi eroauttamisella edistää sovinnollista eroa niin, että lapsilla säilyy yhteys ja suhde molempiin vanhempiinsa.

  • Ensi- ja turvakotiliiton sivuilta löydät paikkakuntakohtaista tietoa erotilanteeseen liittyvissä asioissa: www.apuaeroon.fi
  • Myös Joensuun alueen ev.lut. seurakunta tarjoaa apua parisuhteen ja perhe-elämän ongelmiin tai tukea erotilanteessa. Puolisot voivat tulla keskustelemaan perheneuvojan kanssa yhdessä tai erikseen. Keskustelut ovat maksuttomia. Ajanvaraus p. 050 430 8472, perheneuvonta.joensuu@evl.fi

Kohtaamispaikka, hyte-sisältö

Liperin kohtaamispaikka Kota

Liperin perheiden kohtaamispaikka Kota on kaikille perheille avoin tila, jossa voi viettää aikaa rennon ja vapaamuotoisen yhdessäolon merkeissä. Tiloissa toimii kootusti lapsiperheiden tukipalveluita kuten järjestöjä, perhetyö, varhaiskasvatus ja seurakunta, joiden apua kuka tahansa voi hyödyntää.

Kota on matalan kynnyksen paikka, jossa saa vertaistukea, juttu- ja leikkiseuraa. Kodassa on erilaisia tapahtumia, kerhoja ja ammattilaisten vierailuja.

Osoite:

Viljatie 1 (yläkerta), 80400 Ylämylly

Aukioloajat ja tapahtumat:

www.facebook.com/liperinkota

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Hyvinvointipalveluiden maksuihin ja taksoihin tulossa muutoksia 1.1.2024 alkaen

Hyvinvointipalveluiden maksuihin ja taksoihin tulossa muutoksia 1.1.2024 alkaen

Liprakan kertakäynteihin ja sarjakortteihin on tulossa hinnankorotuksia. Ei-liperiläisille yhdistyksille vuorot ovat maksullisia 1.1.2024 alkaen, poikkeuksena jo myönnetyt talven vakiovuorot.

Liperin kunnan hyvinvointilautakunta päätti 16.11.2023 kokouksessaan palvelumaksujen, tilavuokrien ja vuorojakoperusteiden päivittämisestä 1.1.2024 alkaen.

Liperin liikuntatilat, nuorisotilat, Penttilän auditorio ja koulujen luokkatilat ovat edelleen maksuttomia Liperin kunnan eri toimielimille sekä liperiläisille järjestöille ja yhdistyksille, pois lukien Liprakan uimahallin ja kuntosalin tilat.

Ei-liperiläisille yhdistyksille vuorot ovat maksullisia 1.1.2024 alkaen, poikkeuksena jo myönnetyt talven vakiovuorot, jotka säilyvät maksuttomina 31.5.2024 saakka.

Tämän lisäksi urheilukenttien hoito on jatkossa maksullista viikonloppuisin, mikäli tapahtuman tai tilaisuuden luonteen vuoksi arkena tehty kentänhoito ei riitä. Tarkemmat tiedot ja taksat löytyvät asiakirjasta Hyvinvointipalvelujen palvelumaksut, tilavuokrat ja vuorojakoperusteet 1.1.2024 alkaen.

Käyttövuorojen hakeminen

Vakiovaraus liikunta- ja nuorisotiloihin sekä Penttilän auditorioon tehdään kirjallisesti. Koululuokkahuonetilat varataan ko. koululta. Voimassa oleva tilojen varausohje löytyy Liperin kunnan nettisivuilta kohdasta Tilojen varaaminen.

Kertaluontoiset varaukset, esimerkiksi turnaukset ja kulttuuritapahtumat, tehdään sähköisen tilavarausjärjestelmän kautta 14 vrk ennen toivottua ajankohtaa.

Tilojen varauksen tai vuorojen peruutus tai muutos tulee tehdä osoitteeseen tilavaraukset@liperi.fi

Liprakan hinnastoon muutoksia

Myös Liprakan uimahallin ja kuntosalin maksuihin tulee korotuksia vuoden 2024 alusta. Lipputyypit säilyvät ennallaan ja aiemmin ostetut liput ja sarjakortit ovat edelleen käytettävissä.

Kertakäynti

Käyntiaika 2 h/kerta, ajan voi käyttää uimahallissa ja/tai kuntosalissa.

  • Aikuinen 6 € (sis. alv 10 %)
  • Lapset 5–15-v, opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset, työttömät 3,80 € (sis. alv 10 %)
  • Lapset alle 5-v vanhemman kanssa maksutta.

Sarjakortit

Yhdellä käyttökerralla voit liikkua kahden tunnin ajan Liprakassa sen aukioloaikoina. Sarjakortti on henkilökohtainen.

  • Aikuinen 10 x kortti 55 €, 30 x kortti 150 € (sis. alv 10 %)
  • Muut 10 x kortti 35 €, 30 x kortti 95 € (sis. alv 10 %)
Liprakan uimahallin allasosasto

Lisätietoja:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute