Pärnävaaran urheilukeskus sisältö

Navigaatiovalikko

Pärnävaaran urheilukeskus, sisältö

Pärnävaaran urheilukeskus

Pärnävaaran urheilukeskus on ihanteellinen paikka harrastaa ulkoilua ympäri vuoden. Pärnävaara tarjoaa hyvät puitteet maastohiihdolle, rullaluistelulle, rullahiihdolle, suunnistukselle tai pyöräsuunnistukselle, lumikenkäilylle ja patikoinnille. Urheilukeskuksen monipuoliset ladut tarjoavat riittävästi haastetta niin kuntoilijoille kuin huippu-urheilijoillekin.

Pärnävaaran urheilukeskus sijaitsee Ylämyllyllä, osoitteessa Pärnävaarantie 32. Talvisin Pärnävaaralla on hoidettuja latuja kymmeniä kilometrejä, joista valaistua latua on viisi kilometriä. Pärnävaaralta löytyy myös 5 kilometrin asfaltoitu maastorata rullaluistelijoille ja -hiihtäjille. Talviaikaan Pärnävaaran valaistu latu on varattu valjakkohiihtoa varten seuraavasti:

  • Keskiviikkoisin klo 20 alkaen
  • Perjantaisin klo 20 alkaen

Kesällä asfaltoitu viiden kilometrin mittainen valaistu rata tarjoaa turvallisen ympäristön rullilla liikkumiseen. Vastaavasti muut latupohjat palvelevat lenkkeilijöitä ja maastopyöräilijöitä.


Kuntolatujen varrelta löytyy laavuja ja stadionalueelta nuotiokotia, joten alue sopii mainiosti perheiden ja ryhmien retkeilyyn ja ulkoiluun.

 

28-paikkainen ampumahiihdon harjoittelualue tarjoaa laadukkaat puitteet ampumahiihdon harrastajille. Pienimpien liikkujien iloksi stadionalueella on liuku-/pulkkamäki. Myös sisätiloja Pärnävaaralta löytyy monenlaisiin tarpeisiin. Urheilijoiden ja liikkujien tarpeita palvelevat pukuhuone- ja voitelutilat. Erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen meiltä löytyvät kahvio ja muut kokoustilat. Jos haluat järjestää Pärnävaaralla tapahtumia, varaa tilat käyttöösi tästä.

Hiihtokauden aikana Pärnävaaralla on avoinna kahvio ja voitelupalvelu.

Pärnävaaran urheilukeskuksen voitelupalvelua hoitaa MT-suksihuolto Mikko Toivola, p. 0400 172 608 (tavattavissa arkisin klo 11-18). Pärnävaaran latujen kunnossapidosta vastaa Raimo Piiroinen, p. 0400 678 799, raimo.piiroinen@liperi.fi. Latujen kunnossapitoa voit seurata talvella latuseurannasta.

Latujen kunnossapidon seuranta

Pärnävaaran urheilukeskuksen, Ylämyllyn latujen ja Liperin muiden valaistujen latujen osalta voit seurata latujen kunnossapitoa seurantajärjestelmästä.

Klikkaamalla kartalla valitsemaasi ladun kohtaa näet reaaliajassa, milloin latu on viimeksi kunnostettu latukoneella.

Kahvio

Pärnävaaran kahvio on avoinna hiihtokaudella joka päivä (suljettu jouluaattona):
ma-pe klo 11-18
la-su klo 10-17
Lisätietoja antaa Pirjo Häsä, p. 050 595 3836, s-posti: pirjo.hasa@kolumbus.fi.

Patikointiyhteydet

Pärnävaaralta voi aloittaa Kaprakan kinttupolun vaelluksen ja sieltä on yhteys Lykynlammelle ympäri vuoden. Pärnävaaralta on merkitty yhteys myös Jaama trail-reitille. Pärnävaaralla on lukittu kota, jonka voi varata Carelicumista p. 013 2675 222 ja myös avoin kota, joka on kaikkien kävijöiden vapaassa käytössä.

Pärnävaaralta on myös patikointiyhteys Kaprakan kinttupolun varrella oleville Harijärven kodalle (N62 37.797 E29 31.715), Sompalammen laavulle (N62 37.097 E29 31.503), Vaaralammen kodalle (N62 38.028 E29 37.129) ja Huttulammen kodalle (N62 38.260 E29 22.877) sekä Pienen Heinälammen laavulle (N62 39.038 E29 32.335) ja Surmilammin laavulle (N62 39.666 E29 33.588).

Pärnävaaran urheilukeskuksesta on tietoa myös Joensuun kaupungin sivuilla!

Pärnävaaran urheilukeskus katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Hyvinvointilautakunnan 13.6. kokouksen esityslista on nähtävillä

Hyvinvointilautakunnan 13.6. kokouksen esityslista on nähtävillä

Kesäkuun kokouksen esityslistalla on asiaa muun muassa seuraavan lukuvuoden oppiaineista, Liprakan uimahallin uimavalvojan tehtävistä sekä Liperin vammaisneuvoston aloite vammaisliikuntakortista.

Liperin vammaisneuvosto on esittänyt aloitteessaan, että Liperissä otettaisiin käyttöön vammaisliikuntakortti, joka oikeuttaisi ilmaiseen uintiin syksyllä avautuvassa uimahalli Liprakassa. Vapaa-aikasihteeri esittää, että erillisen vammaisliikuntakortin sijaan henkilölle voidaan ladata ilmaisia uintikertoja Liprakan uimahalliin. Edun saamiseksi hakijan tulee täyttää tietty kriteeri vamman suhteen.

Liprakan uimahallin avautuminen tarkoittaa myös kahden uimavalvojan/uimaopettajan tehtävän perustamista ja täyttölupaa. Uimavalvojien pääasiallisena tehtävänä on vastata asiakkaiden turvallisuudesta. Hyvinvointivastaava-varhaiskasvatuksen johtaja esittää, että hyvinvointilautakunta perustaa kahden uimaopettajan/uimavalvojan tehtävät ja myöntää niille täyttöluvan 1.9.2019 alkaen.

Esityslistalla on myös ehdotus 8.-luokkalaisten tunne- ja turvataitojen opetussuunnitelmasta. Uuden oppiaineen tavoitteena on vahvistaa ja lisätä oppilaan taitoja jokapäiväiseen elämään liittyvissä taidoissa. Näihin kuuluvat muun muassa itsestä huolehtiminen ja arjen taidot, tieto- ja viestintätekninen osaaminen, sekä vuorovaikutustaidot.

Koko esityslista liitteineen on nähtävillä Dynasty-tietopalvelussa. Kokouksen jälkeen tarkastettu pöytäkirja tulee myös nähtäville Dynastyyn.

 

Kuva Liprakan uimahallin altaasta tyhjänä.

Yhteystiedot

Raimo Piiroinen

Vapaa-aikasihteeri
0400 678 799
raimo.piiroinen@liperi.fi
Koivutie 4, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute