Lomituksen palvelut pääkuva

Navigaatiovalikko

Palvelut sisältö

Palvelut

Voit hakea lomitusta vuosiloman ajalle tai tilapäiseen sijaisavun tarpeeseen. Tohmajärvi on Pohjois-Karjalan lomituspalvelujen järjestäjäkunta vuonna 2023.

Vuosiloman lomitus

Vuosiloma on 26 päivää. Hae vuosilomaoikeutta kalenterivuosittain Liperin kunnan lomatoimistosta. 

Sijaisapu

Sijaisapuoikeutta voit hakea muun muassa sairauden tai tapaturman johdosta, perhevapaiden ajalle, kuntoukseen ja työkykyä ylläpitävään toimintaan. Kaikki sijaisapuperusteet löydät Maatalousyrittäjien eläkelaitos Melan sivuilta.

Sijaisavusta peritään tuntihinta, joka perustuu Myel-työtuloosi ja kulloinkin voimassa olevaan säädökseen.

Kun sairastut

Sijaisapua voidaan myöntää  aikaisintaan siitä hetkestä, jona olet jättänyt kirjallisen sijaisapuhakemuksen ja lomituspyynnön lomituspalveluun. Sijaisapuhakemuksen pääset täyttämään omilla pankkitunnuksilla tästä linkistä Asiointipalvelu | Maatalousyrittäjien eläkelaitos Mela

Tuettu maksullinen lomitusapu

Voit saada tuettua maksullista lomitusapua vuosiloman lomituksen ja sijaisapulomituksen lisäksi. Tuettua maksullista lomitusta on haettava vuosilomahaun yhteydessä.

Palvelua annettaessa lomatoimisto varmistaa, ettei tuetun maksullisen lomitusavun käyttö vaikeuta tai estä varsinaisten lomitusmuotojen eli vuosiloman lomituksen ja sijaisavun saatavuutta.

Tuettu maksullinen lomitus maksaa 15,03 euroa / lomitustunti. Sitä voit saada enintään 120 tuntia vuodessa.

Sähköpostiasioinnissa kannattaa posti lähettää osoitteeseen lomatoimisto@tohmajarvi.fi. Näin varmistetaan tiedon kulku sillä hetkellä toimistossa työskentelevälle henkilölle.

Palvelut katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Pohjois-Karjalan maatalousyrittäjien lomituspalvelut keskitetään

Pohjois-Karjalan maatalousyrittäjien lomituspalvelut keskitetään

Tohmajärven kunta saa vuoden 2023 alusta vastuulleen koko Pohjois-Karjalan lomituspalvelujen järjestämisen. Vuoden 2022 alussa testataan uutta toimintamallia yhteistyössä yrittäjien ja lomittajien kanssa.

Tohmajärven, Liperin ja Nurmeksen nykyiset paikallisyksiköt yhdistyvät vuoden 2023 alusta, jolloin niiden hallinnosta vastaa Tohmajärven kunta. Tohmajärven kunta saa vuoden 2023 alusta vastuulleen koko Pohjois-Karjalan lomituspalvelujen järjestämisen.

Päätöksen asiasta teki Maatalousyrittäjien Eläkelaitos (Mela) sosiaali- ja terveysministeriön edellyttämän kokonaisarvion pohjalta, missä ratkaisevia kriteerejä olivat asiakastyytyväisyys, tehokkuus ja johtaminen.

Nykyisellään Pohjois-Karjalassa lomituspalvelujen isäntäkuntina toimivat Tohmajärvi, Liperi ja Nurmes. Tohmajärvi vastaa Keski-Karjalan, Liperi maakunnan keskiosien ja Nurmes pohjoisosien lomituspalveluista.

Lomituspalveluiden tehtävänä on järjestää lomituspalvelulain mukaiset palvelut niin, että alueen lomituspalveluihin oikeutetut maatalousyrittäjät pystyvät irrottautumaan turvallisin mielin päivittäisistä välttämättömistä karjanhoitoon kuuluvista töistä.

Maatilojen määrä on vähenevä ja lomitustilojen vaatimukset lomitustoiminnalle ovat kasvavia. Lomituspalvelujen on pystyttävä vastaamaan tilojen kasvaviin vaatimuksiin, sekä palvelemaan maatalousyrittäjiä mahdollisimman joustavasti sekä ammattitaitoisesti.

Alueellisten lomituspalveluiden kehittäminen

Haluamme tuottaa jatkossakin laadukkaita sekä joustavia lomituspalveluita ja siksi toiminnan kehittäminen on tärkeää. Vuoden 2022 alussa testaamme uutta toimintamallia yhteistyössä yrittäjien ja lomittajien kanssa.

Toimintamalli on rakennettu perustuen kyselyn vastauksiin, joka yrittäjille tehtiin syksyllä 2021. Kyselyllä selvitettiin lomituspalveluiden nykytilaa ja kehittämiskohteita. Olemme satunnaisotannalla valinneet tilat ja lomittajat mukaan toimintamallin kehittämiseen. Toimintamallilla pyrimme kehittämään lomituspalveluiden asiakaslähtöisyyttä ja pyrimme vastaamaan paremmin tilojen nykyisiin sekä muuttuviin tarpeisiin.

Kehittämisen aikana keräämme jatkuvaa palautetta, jolloin voimme reagoida välittömästi tarpeisiin ja pystymme tekemään korjaavat toimenpiteet. Tämä vaatii yrittäjien, lomittajien ja lomahallinnon hyvää yhteistyötä ja tiivistä vuorovaikutusta. Täten saamme rakennettua erinomaisen mallin alueellisten lomituspalveluiden järjestämiseksi.

Lomahallinto ottaa yhteyttä toimintamallin kehittämiseen valittuihin yrittäjiin ja lomittajiin. Projektin etenemisestä tullaan tiedottamaan säännöllisesti. Kehitetty toimintamalli tullaan ottamaan käyttöön tiloilla vuoden 2022 loppuun mennessä.

Keltainen leikkuupuimuri puimassa viljaa pellolla

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute