Päivä Liperissä pääkuva

Navigaatiovalikko

Päivä Liperissä sisältö

Vietä päivä Liperissä

Oletko viettämässä retkipäivää Liperissä esimerkiksi seuran kanssa? Liperissä viihdyt kauemminkin, mutta jos sinulla on vain päivä aikaa niin nappaa tästä vinkit! Huomaathan, että kesällä 2020 yritysten palveluissa saattaa olla poikkeustilasta johtuen muutoksia. Katso ajantasaiset tiedot yritysten sivuilta!

Leipäpitäjän "emätaajama" tarjoaa huikean päivän, suuntaa siis kirkonkylälle!

Penttilän museoalue, Tähkä maaseutumuseo
Koulukuja 1, 83100 Liperi

 • Upea museomiljöö kirkonkylällä, peltojen keskellä. Monipuolinen museoalue esittelee mm. kuinka sähkö saapui Liperiin. Useampia kokonaisuuksia kuten maatalousmuseo ja Enwald-museo, jossa pääsee kurkistamaan vuosisadan alun virkamieskotiin
Lounasruokailu Grilli-Kahvio Sisussa
Keskustie 1, 83100 Liperi
 • Sisussa voi nauttia kotiruokalounaan edullisesti seisovasta pöydästä, myös tilausruokailu

Myllypuoti & kahvila Palanen

Meijeritie 1, 83100 Liperi

Aiemmin nimellä Aito Tavara Oy toiminut puoti siirtyi alkuvuodesta 2020 Liperin Myllyn pihapiiriin. Paikallisten (ja vähän kauempaakin olevien) pientuottajien ja käsityöläisten tuotteita, kyläkaupan tunnelmaa ja iloinen palvelu!

Liperin kirkko
Tutjuntie 1, 83100 Liperi

 • Liperin seurakunnan punatiilinen pääkirkko, joka valmistui 1858 tarjoaa rauhoittavan hetken keskellä kirkonkylää

Iltapäiväkahvit Rantamakasiinilla
Heinävedentie 2, 83100 Liperi

 • Rentouttava kahvihetki vesistön ääressä

Suuntaa Viinijärvelle ja Taipaleen historialliseen kyläidylliin

Komperon kotiseutumuseo
Kontkalantie 33, 83400 Viinijärvi   
 • Sarkatehtaan ja Komperon kylän historiaa upeassa koski- ja jokimiljöössä. Täällä voit aistia vanhan tehtaan tunnelmaa ja varata vaikka perinteisen saunaelämyksen!

Kumilauttaretket

 • Kumilautalla Taipaleenjoelle ja Siikakoskelle. Monipalvelu Kari Väisänen järjestää melontaretkiä Taipaaleenjoella. Vietä hauska melontahetki porukalla idyllisen joen rannoilla tai heittäydy hurjaan koskiseikkailuun!

Käsityömyymälä/työpaja Varpunen ja Parviaisten kotimuseo
Kontkalantie 20 a, 83400 Viinijärvi

 • Mirja Parviaisen käsityöverstas ja myymälä. Mirja on monipuolinen käsityöläinen, mutta paju on hänen lempimateriaalinsa

Ruokailu tilausravintola Viinimarjassa
Siikoniementie 35, 83400 Viinijärvi

 • Maukas paikallinen ruoka ja iloinen emäntä toivottavat tervetulleeksi nauttimaan maalaismaiseman tunnelmasta viljavien peltojen keskelle

Taipaleen ortodoksinen kirkko Viinijärvellä
Viinijärventie 7, 83400 Viinijärvi

 • Jumalansynnyttäjän Tihvinäläiselle ikonille pyhitetty, vuonna 1906 valmistunut Taipaleen seurakunnan puinen pääkirkko. Tämä kirkko kannattaa nähdä jo sen upeiden koristeiden vuoksi!

Kahvit Leipomo-Kahvila Pulla Puljussa
Viinijärventie 26, 83400 Viinijärvi

 • Pulla Puljun työntekijät valmistavat suussa sulavat kahviherkut

Ylämylly tarjoaa puitteet päiväretkeilylle

Automuseo Myllyn Vanhat Autot
Ylämyllyntie 87, 80400 Ylämylly

 • Vuoden ajoneuvomuseo 2017, laaja kattaus vanhoja ajoneuvoja, yli 300 kpl

Ruokailu Shell HelmiSimpukassa
Ylämyllyntie 77, 80400 Ylämylly

 • Shell Ylämylly on avoinna 24 h. Samasta osoitteesta löydät myös Burger Kingin!

Ostoksille Kauppakeskus Mylläriin
Ylämyllyntie 78, 80400 Ylämylly

 • Mylläristä löydät K-Marketin, Tokmannin, Osuuspankin ja Heinosen leipomon kahvilan

Käsityömyymälä Lippi
Kievarintie 2 A 3, 80400 Ylämylly

 • Monipuolinen kattaus upeita käsitöitä oman paikkakunnan tekijöiltä!

Urheilemaan Pärnävaaran urheilukeskukseen
Pärnävaarantie 32, 80400 Ylämylly

 • Pärnävaaran urheilukeskus on ihanteellinen paikka harrastaa ulkoilua ympäri vuoden. Pärnävaara tarjoaa hyvät puitteet maastohiihdolle, rullaluistelulle, rullahiihdolle, suunnistukselle tai maastopyöräilylle, lumikenkäilylle ja patikoinnille. Urheilukeskuksen monipuoliset ladut tarjoavat riittävästi haastetta niin kuntoilijoille kuin huippu-urheilijoillekin.

Iltapäiväkahvit Ollilan tuvalla
Mattisenlahdentie 37, 80400 Ylämylly

 • Ollilan tuvalla pääset nauttimaan hetken perinteisen vuonna 1822 rakennetun tuvan tunnelmasta ja tutkimaan tilan mielenkiintoista historiaa kesäkahvilassa

Muita kohteita Liperissä:

Lammu Oy
Parrenmäentie 17, 83100 Liperi (Leppälahti) 

 • Paikka, jossa pääsee tutustumaan ParrenParonin Pienoisrautatiehen ja Mummon MaalaisMuseoon. Tilalla myös majoitusta ja hunajan tuotantoa. Mahdollisuus tutustua hunajan tuotantoon

Päivilän sanktuari
Päivilä-Leskelä 28, 83100 Liperi

 • Filosofian tohtori Sylvi-Sanni Manninen (1914–2009) teki elämäntyönsä herkkien ihmisten tutkijana ja tukijana. Päivilän sanktuarin säätiö jatkaa Sylvi-Sanni Mannisen elämäntyötä herkkiin ihmisiin liittyvän tiedon ja ymmärryksen lisäämiseksi

Maatilamatkailu Karvisen Kissanpäivät
Roukalahdentie 33, 83150 Roukalahti

 • Vietä aktiivinen päivä veden äärellä tai rauhoitu kotieläinten keskellä

Sun Ahonlaita
Koira-aho 1B, 83480 Ahonkylä

 • Oivalluksia hyvinvoinnista. Sun Ahonlaidassa voi viettää aktiivisen tai rentouttavan, erilaisen päivän. Sun Ahonlaidassa voi nauttia puhdasta kasvisruokaa ja osallistua esim. joogatunnille tai nauttia luontaishoidoista

Ristin kesäteateri
Ristinkyläntie 1, 83330 Kaatamo

 • Ristin kesäteatteri sijaitsee Kaatamon kylällä upeassa maalaismaisemassa. Monipuolinen ohjelmisto on Liperin harrastajateatteri ry:n käsialaa

Roukalahden kesäteatteri
Tutjuntie 88, 83150 Roukalahti

 • Roukalahden kesäteatteri on tarjonnut kulttuurielämyksiä jo 20 vuoden ajan! 

Tervetuloa Liperiin!

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Koronavirustilanne rauhallinen, rokotuskattavuudessa on vielä parannettavaa

Koronavirustilanne rauhallinen, rokotuskattavuudessa on vielä parannettavaa

Pohjois-Karjalan koronavirustilanne on pysynyt rauhallisena, mutta into rokotteiden ottamiseen on maakunnassa hiipunut. Valtakunnallisena tavoitteena on päästä avaamaan yhteiskuntaa laajemmin, kun 80 % väestöstä on saanut molemmat rokoteannokset. Pohjois-Karjalassa molemmat rokoteannokset on saanut tällä hetkellä noin 62 % yli 12-vuotiaista. Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 82 % yli 12-vuotiaista.

– Vanhempien ikäluokkien rokotuskattavuus on erinomainen, sen sijaan nuorempien ikäluokkien rokotuksissa on vielä parannettavaa. Erityisesti nuorten aikuisten sekä pienten lasten vanhempien ja lasten kanssa työskentelevien olisi viimeistään nyt tärkeää huolehtia oma rokotesuojansa kuntoon, toteaa ylilääkäri Jukka Heikkinen Siun sotesta.

Tartuntoja todetaan tällä hetkellä eniten alle 30-vuotiailla ja toisaalta noin 40-vuotiaiden ikäryhmissä. Tartunnan saaneista valtaosa ei ole saanut rokotetta lainkaan tai he ovat saaneet vasta rokotteen ensimmäisen annoksen. Rokotteen saaneilla tauti on ollut lieväoireinen tai lähes oireeton.

Viikolla 36 uusia tartuntoja todettiin yhteensä 13 tapausta, kun edellisellä viikolla tapauksia kirjautui 19. Pohjoiskarjalaisilla tartuntoja oli 10. Kuluvalla viikolla tartuntoja on todettu 13, joista neljä ulkopaikkakuntalaisilla. Karanteenissa on yhteensä 78 henkilöä.

Tartuntoja todettiin viikolla 36 Joensuussa, Kontiolahdella, Lieksassa ja Polvijärvellä. Tartuntojen alkuperä saatiin selville 70 prosentissa todetuista tapauksista. Kuusi tartunnoista todettiin jo karanteenissa olleilla henkilöillä.

Pohjois-Karjalan tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina 16.9. arvioimaan tilannetta sekä toimenpiteitä koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Pohjois-Karjalassa suositellaan edelleen kasvomaskin käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Maskin käyttö on suositeltavaa myös työpaikoilla, julkisissa sisätiloissa ja muissa tilaisuuksissa, kun samassa tilassa toimii ja oleskelee useampia henkilöitä.

Yleisötilaisuuksissa ja harrastustoiminnassa on edelleen tärkeää huolehtia hygieniaohjeistusten noudattamisesta. Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Testauskäytännöt muuttuvat

Siun sote on muuttanut koronavirustestaukseen liittyviä ohjeistuksiaan valtakunnallisten linjausten mukaisesti. Jatkossa molemmat koronavirusrokotteet saaneita tai edeltävän puolen vuoden sisällä koronavirustaudin sairastaneita ei automaattisesti testata koronaviruksen varalta.

Koronavirustestiin ohjataan kuitenkin edelleen myös täyden rokotesarjan saaneet henkilöt, jos he ovat altistuneet koronavirukselle ja heillä on siihen sopivia oireita. Myös muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden työntekijät ja asukkaat sekä vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluvat henkilöt testataan edelleen lievissäkin oireissa.

Koronavirustesteihin pääsee edelleen ensisijaisesti verkossa toimivan Omaolo-palvelun kautta. Jos netin käyttö on mahdotonta tai on epävarma omasta tilanteestaan, voi ajan koronavirustestiin varata myös omalta terveysasemalta.

 

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute