Oppilashuolto pääkuva

Navigaatiovalikko

Oppilashuolto sisältö

Oppilashuolto

Oppilashuolto toimii oppimisen ja koulunkäynnin tuen rinnalla. Se edistää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja ehkäisee ongelmien syntymistä.

Oppilashuolto jaetaan yhteisölliseen ja yksilölliseen oppilashuoltoon. Se toimii oppimisen ja koulunkäynnin tuen rinnalla, ennaltaehkäisee ongelmien syntymistä ja täydentää oppilaan saamaa yleistä, tehostettua tai erityistä tukea.

Oppilashuolto edistää myös koko kouluyhteisön hyvinvointia, turvallisuutta ja yhteisöllistä toimintaa, parantaa ympäristön esteettömyyttä ja lisää kodin ja koulun välistä yhteistyötä.

Yhteisöllinen oppilashuolto

Oppilashuolto on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää yhteisöllistä oppilas- tai opiskelijahuoltoa. Yhteisöllinen oppilashuoltotyö kuuluu kaikille koulussa työskenteleville. Se vahvistaa koulun yhteisöllistä toimintakulttuuria ja tukee kokonaisvaltaisesti hyvinvointia ja turvallisuutta. 

Koulukohtaisen oppilashuoltotyön suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaa tehtävää varten perustettu oppilashuoltoryhmä. Ryhmään voivat kuulua rehtori, erityisopetuksen edustaja, opettajat, oppilashuollon palveluiden työntekijät, huoltajien edustaja ja kutsuttaessa alueella toimivat muut asiantuntijat.

Yhteisöllisen oppilashuollon kokousmuistiot ovat julkisia ja niitä voit lukea koulujen kotisivuilla.

Yksilöllinen oppilashuolto

Oppilaalla on oikeus myös yksilökohtaiseen oppilashuoltoon. Se tarkoittaa koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoa, psykologi- ja kuraattoripalveluita, monialaista yksilökohtaista opiskeluhuoltoa sekä tarvittavia sosiaali- ja terveyspalveluita.

Yksilökohtainen oppilashuolto edistää oppimista, psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä sosiaalista hyvinvointia.

Yksilökohtainen oppilashuolto on suunnitelmallista ja monialaista yhteistyötä, johon voi kuulua opetustoimi, sosiaali- ja terveystoimi, oppilas ja hänen huoltajansa sekä muut tarvittavat tahot. Asiantuntijaryhmä kutsutaan koolle, kun lapsen fyysisestä, psyykkisestä tai sosiaalisesta hyvinvoinnista herää huolia. Yksilökohtainen oppilashuolto perustuu vapaaehtoisuuteen, eli sitä varten tarvitaan huoltajan suostumus.

Oppilashuollon suunnitelmat, toteutumisen ja arvioinnin kirjaamme oppilashuoltokertomukseen ja potilastietojärjestelmään tai asiakastietojärjestelmään. Näitä salassa pidettäviä tietoja luovutetaan vain hyvin perustellusta pyynnöstä. Oppilashuoltokertomuksista muodostuu oppilashuoltorekisteri.

 

Oppilashuolto katso myös nämä

Katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Liperin kunta aloittaa aterioiden tarjoamisen etäopetuksessa oleville oppilaille ja varhaiskasvatuksen lapsille

Liperin kunta aloittaa aterioiden tarjoamisen etäopetuksessa oleville oppilaille ja varhaiskasvatuksen lapsille

Liperin kunnassa tarjotaan keskiviikosta 25. maaliskuuta alkaen ateria myös niiden perheiden lapsille, jotka ovat kotona varhaiskasvatuksesta tai perusopetuksesta. Olemme päivittäneet tietoja 2.4.2020.

Liperin kunnassa tarjotaan ateria myös niiden perheiden lapsille, jotka ovat kotona varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta tai perusopetuksesta.

Huoltajilla on mahdollisuus hakea ruokaa koulujen keittiöiltä ennakkoilmoituksella. Etukäteen ilmoittaminen on tärkeää, että osaamme varata riittävästi ruokaa. Ohjeistusta on päivitetty 2.4.2020.

Siirrymme käytäntöön, jossa ruuat tilataan aina noutoa edeltävällä viikolla.

Olemme päivittäneet myös muutamia muita kohtia ohjeistuksessamme, jotta välttyisimme ruuhkilta ja saisimme valmistettua ja toimitettua ruuan mahdollisimman sujuvasti.

Ohjeet tilaukseen

  • Tee seuraavan viikon ruokien tilaus viimeistään edeltävän viikon torstaihin mennessä. Tee koko viikon ruokatilaus kerralla.
  • Valmistamme kuitenkin enintään kolmen päivän annokset kerralla varmistaaksemme tuoreuden, joten mikäli tilaat enemmän kuin kolme annosta, nouda ruuat kahdessa tai useammassa erässä.
  • Voit noutaa ruokia kaikkina arkipäivinä.
  • Ilmoita tilauksessasi selkeästi, kuinka monta annosta haet minäkin päivänä ja monelta.
  • Huomaathan, että maanantaiaamun noutoon on aikataulusyistä mahdollista valmistaa vain yksi annos. Maanantai-iltapäivän ja muiden päivien noutoon voit tilata 1-3 annosta.
  • Ilmoita tilauksen yhteydessä oppilaan/lapsen nimi ja koulu, luokka/päiväkoti ja ryhmä, onko/ei ole erityisruokavaliota (keittiö tarkastaa tiedon
  • Ilmoita tilausta tehdessäsi myös ruuan hakijan nimi. Jaamme ateriat ilmoitetun nimilistan mukaan.
  • Ruokien nouto ruokasalin ovelta, ei suoraan keittiöiden sisäänkäynneistä. Käynti vain ruokasalien pääovelta.
  • Pese kädet huolellisesti ennen noutoa ja noudata muutenkin THL:n ohjeistusta. Älä nouda ruokia flunssaisena tai muuten sairaana.

Muuta huomioitavaa:

  • Nykyisessä poikkeusolossa emme täysin noudata kiertävää ruokalistaamme, koska aterioiden määrät eivät ole vakiintuneita.
  • Pakkaamme vain jäähdytettyä ruokaa kertakäyttörasioihin, emme käytä asiakkaan omia astioita.
  • Ruoka-annos sisältää jäähdytetyn pääruoan ja sille suunnitellut lisukkeet, esimerkiksi salaattia, hedelmää, tuorepalaa sekä leipää. Annos ei sisällä juomaa.

Yhteystiedot ruuan tilaamiseen ja noutamiseen

YLÄMYLLY:

Ruuan tilaus:

  • Jos perheessä on vain varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen lapsia, tilaukset Taikametsän päiväkodin kautta: Anna Oinonen, kuusisepat@edu.liperi.fi.
  • Jos perheessä on myös Ylämyllyn koululla perusopetuksessa olevia lapsia, tilaa ruuat Ylämyllyn koulun Wilman kautta viestillä Nina Mattilalle
  • Jos perheessä on muissa kouluissa opiskelevia lapsia, mutta haluatte noutaa ruuat Ylämyllyn keittiöltä, niin ruuat tilataan sähköpostilla suoraan keittiöstä ylamylly.keittio@liperi.fi

Ruuan nouto:

  • Ylämyllyn keskuskeittiö/Jyrin ruokala, Patteristontie 12c, 80400 Ylämylly.

LIPERI:

Ruuan tilaus ja nouto: Koulukeskus, Koulutie 1, 83100 Liperi: koulunkeittio@liperi.fi

VIINIJÄRVI

Ruuan tilaus ja nouto: Viinijärven koulu, Kirkkotie 4, 83400 Viinijärvi: viinijarven.keskuskeittio@liperi.fi

 

Käsi ottamassa lautaselle lounasta linjastolta

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute