Oppilashuolto pääkuva

Navigaatiovalikko

Oppilashuolto sisältö

Oppilashuolto

Oppilashuolto toimii oppimisen ja koulunkäynnin tuen rinnalla. Se edistää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia, vahvistaa yhteisöllisyyttä ja ehkäisee ongelmien syntymistä.

Oppilashuolto jaetaan yhteisölliseen ja yksilölliseen oppilashuoltoon. Se toimii oppimisen ja koulunkäynnin tuen rinnalla, ennaltaehkäisee ongelmien syntymistä ja täydentää oppilaan saamaa yleistä, tehostettua tai erityistä tukea.

Oppilashuolto edistää myös koko kouluyhteisön hyvinvointia, turvallisuutta ja yhteisöllistä toimintaa, parantaa ympäristön esteettömyyttä ja lisää kodin ja koulun välistä yhteistyötä.

Yhteisöllinen oppilashuolto

Oppilashuolto on ensisijaisesti ennaltaehkäisevää yhteisöllistä oppilas- tai opiskelijahuoltoa. Yhteisöllinen oppilashuoltotyö kuuluu kaikille koulussa työskenteleville. Se vahvistaa koulun yhteisöllistä toimintakulttuuria ja tukee kokonaisvaltaisesti hyvinvointia ja turvallisuutta. 

Koulukohtaisen oppilashuoltotyön suunnittelusta ja toteuttamisesta vastaa tehtävää varten perustettu oppilashuoltoryhmä. Ryhmään voivat kuulua rehtori, erityisopetuksen edustaja, opettajat, oppilashuollon palveluiden työntekijät, huoltajien edustaja ja kutsuttaessa alueella toimivat muut asiantuntijat.

Yhteisöllisen oppilashuollon kokousmuistiot ovat julkisia ja niitä voit lukea koulujen kotisivuilla.

Yksilöllinen oppilashuolto

Oppilaalla on oikeus myös yksilökohtaiseen oppilashuoltoon. Se tarkoittaa koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoa, psykologi- ja kuraattoripalveluita, monialaista yksilökohtaista opiskeluhuoltoa sekä tarvittavia sosiaali- ja terveyspalveluita.

Yksilökohtainen oppilashuolto edistää oppimista, psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä sosiaalista hyvinvointia.

Yksilökohtainen oppilashuolto on suunnitelmallista ja monialaista yhteistyötä, johon voi kuulua opetustoimi, sosiaali- ja terveystoimi, oppilas ja hänen huoltajansa sekä muut tarvittavat tahot. Asiantuntijaryhmä kutsutaan koolle, kun lapsen fyysisestä, psyykkisestä tai sosiaalisesta hyvinvoinnista herää huolia. Yksilökohtainen oppilashuolto perustuu vapaaehtoisuuteen, eli sitä varten tarvitaan huoltajan suostumus.

Oppilashuollon suunnitelmat, toteutumisen ja arvioinnin kirjaamme oppilashuoltokertomukseen ja potilastietojärjestelmään tai asiakastietojärjestelmään. Näitä salassa pidettäviä tietoja luovutetaan vain hyvin perustellusta pyynnöstä. Oppilashuoltokertomuksista muodostuu oppilashuoltorekisteri.

 

Oppilashuolto katso myös nämä

Katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Koulukeskuksen kuntosalille pääsee vielä viikolla 50

Kuntosalien aukioloajat joulun ja vuodenvaihteen aikaan

Liperin koulukeskuksen kuntosali vuokrataan 1.1.2020 alkaen Liperin kyläsalin yrittäjille, mikä tuo muutoksia salin aukioloaikoihin. Katso tiedotteesta myös muiden kuntosalien joulun ja uuden vuoden poikkeusaukioloajat.

Kuntalaiset pääsevät käyttämään koulukeskuksen kuntosalia joulukuussa vielä viikolla 50, eli 9.–13. joulukuuta. Tiedotamme uusista aukioloajoista ja yleisövuoroista erikseen niiden varmistuttua!

Päätös kuntosalin vuokraamisesta Kyläsalille on nähtävillä kunnanhallituksen 18.11. kokouksen pöytäkirjassa.

Ylimääräisiä, kunnossaolevia kuntosalilaitteita huutokaupataan Kiertonetissä joulukuun aikana.

Muiden Liperin kuntosalien aukioloajat joulukuussa ja vuodenvaihteessa:

  • 5.12.2019 salit menevät kiinni klo 18
  • 6.12.2019 salit kiinni
  • 23.12.2019 salit menevät kiinni klo 18
  • 24.12.-26.12.2019 salit kiinni
  • 31.12.2019 salit menevät kiinni klo 18
  • 1.1.2020 salit kiinni
  • 5.1.2020 salit menevät kiinni klo 18
  • 6.1.2020 salit kiinni

Aukioloajat nähtävissä myös kuntosalien sivulla.

//Uutista päivitetty 19.12.2019 klo 9:13//

Metalliset käsipainot, joiden päälle aseteltu sydämenmuotoinen Liperi-heijastin.

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute