Mihin kouluun menen pääkuva

Navigaatiovalikko

Mihin kouluun menen sisältö

Miten koulu määräytyy

Pääsääntöisesti lapset menevät lähikouluunsa. Joissakin tapauksissa ensisijainen koulu voi olla jokin muu kuin lähikoulu.

Kun olet ilmoittanut lapsesi kouluun, saat rehtorin päätöksen siitä, mikä on lapsen ensisijainen koulu. Vuonna 2023 koulun ensimmäiselle luokalle ei tarvitse tehdä ilmoitusta itse, vaan hyvinvointipalvelut poimivat väestörekisteristä tulevat ensimmäisen luokan oppilaat.

Ohjaamme lapset lähikouluun eli siihen kouluun, jonka oppilaaksiottoalueella asutte. Joskus perusopetuksen ryhmäkokojen tasaamiseksi on kuitenkin tarpeen osoittaa lapsen ensisijaiseksi kouluksi jokin muu kuin lähikoulu.

Sinulla on oikeus hakea lapsellesi koulupaikkaa myös muualta kuin lähikoulusta. Silloin koulukuljetusten järjestelyt ja kustannukset jäävät sinulle.

Ensisijainen koulu

Ensisijainen koulu on pääasiassa lähikoulu eli se koulu, jonka oppilaaksiottoalueella lapsesi asuu.

Näet koulupiirit Alueet-valikon alta.

Ensisijaisen koulun päätämme koulumatkajärjestelyjen, koulumatkan turvallisuuden ja koulun perusopetusryhmien määrän perusteella.

Lapsen ensisijaiseksi kouluksi voimme osoittaa kunnan alueella toimiva toisen koulun, jos yksi seuraavista kohdista täyttyy:

  • Osoitteen mukainen lähikoulu on täynnä eli luokassa on yli 24 oppilasta ja kuljetuksen avulla oppilaalle voidaan mahdollistaa koulunkäynti toisessa koulussa,
  • lapsen tukitoimet sitä edellyttävät tai
  • jos kyseessä on maahanmuuttajaopetuksen valmistava jakso.

Toissijainen koulu

Sinulla on oikeus hakea lapsellesi koulupaikkaa myös muualta kuin lähikoulusta. Ano koulunkäyntioikeutta hyvinvointikoordinaattori-rehtorilta.

Jos sinulla on kouluvalinnan perusteeksi asiantuntijalausuntoja, laita ne liitteeksi hakemukseen. Lausunto voi olla esimerkiksi perhekeskuksesta, lääkäriltä, psykologilta, sairaanhoitopiiriltä tai oppilashuoltotyöryhmältä, ja se voi liittyä terveydentilaan tai se voi olla jokin muu painava syy.

Kun lapsesi käy toissijaista koulua, vastaat itse lapsen kuljettamisesta aiheutuvista kustannuksista.

Mihin kouluun menen katos myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Liperin kunnan uusi tilavarausjärjestelmä käytössä

Liperin kunnan uusi tilavarausjärjestelmä käytössä

Kunnan työntekijät hallinnoivat varauspyyntöjä ja vakiovarauksia. Maksuttomia vakiovuoroja saaneet toimijat saavat tunnukset järjestelmään.

Liperin kunnan uusi tilavarausjärjestelmä on otettu käyttöön 31. tammikuuta. Tilavarausjärjestelmässä näkyy kalenterimuodossa tilojen varaustiedot, ja sivuston lomakkeen kautta voi tehdä varaustiedusteluja.

Palvelun osoite on https://kunta.asio.fi/liperi.

Niin sanotulle peruskäyttäjälle kyseessä on selauskalenteri, eli yksityiset käyttäjät eivät luo tilavarausjärjestelmään omia tunnuksia. Kunnan työntekijät hallinnoivat varauspyyntöjä ja vakiovarauksia.

Maksuttomia vakiovuoroja saaneet toimijat saavat tunnukset järjestelmään, jolloin ne voivat tehdä yksittäisiä vakiovuorojen peruutuksia ja tehdä myös vakiovuorojen ulkopuolisia, yksittäisiä varauksia.

Liperin kunnan vapaa-aikapalvelut järjestää maksuttomia vakiovuoroja käyttävien tahojen yhteyshenkilöille erillisiä koulutustilaisuuksia.

Ensimmäinen koulutustilaisuus on torstaina 9.2.2023 klo 17.30–19 Ylämyllyn koulun Patteriston yksikön ruokalassa (Laavupolku 2). Toinen koulutus järjestetään tiistaina 2.5.2023 klo 17.30–19 Liperin koulun ruokalassa (Koulukuja 2). Kunnan vapaa-aikapalvelut ovat suoraan yhteydessä näihin toimijoihin.

Tilavarausjärjestelmän toimittaja on Asio Data Oy.

Kädet tietokoneen näppäimistöllä

Lisätietoja:

Yhteystiedot

Riitta Lappalainen

Hyvinvointijohtaja
 040 834 7185
riitta.lappalainen@liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

Eeva Karttunen

Koulusihteeri
 040 630 5919
eeva.karttunen@edu.liperi.fi
Laavupolku 2, 80400 Ylämylly

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute