Navigaatiovalikko

Maksut ja taksat sisältö

Maksut ja taksat

Täältä löydät Liperin kunnan käytössä olevat maksut ja taksat.

Maksuosoite

Liperin kunnan laskuilla on jatkossa Liperin Osuuspankin tilinumero FI98 5234 0320 0001 82.

E-lasku- tai suoramaksusopimuksen tehneille asiakkaille uusi tilinumero päivittyy automaattisesti ja maksut ohjautuvat seuraavan kerran kunnan uudelle tilille.

Jos olet paperilaskuasiakas ja sinulla on verkkopankissa tallennettuja maksupohjia, toivomme sinun muuttavan maksupohjiin kunnan uuden tilinumeron.

Aiemmin käytössä ollut Danske Bankin tili jää kuitenkin Liperin kunnan käyttöön, eli maksut välittyvät edelleen myös vanhoilla tilitiedoilla.

Laskutamme kuluttaja-asiakkaitamme e-laskulla, paperilaskulla tai suoramaksusopimuksella.

Suosittelemme siirtymistä e-laskuun.

Tarvittaessa lähetämme edelleen myös paperilaskuja

Kunnan laskut saat muutettua e-laskuiksi tehtyäsi sopimuksen omassa verkkopankissasi. Käytä tunnisteena Liperin kunnan edellisen laskun viitettä. Tämän jälkeen kaikki Liperin kunnan laskut tulevat verkkopankkiisi.

Maksut ja taksat 2024:

Elinympäristöpalveluiden taksoista löydät Liperin kunnan vesihuoltolaitoksen, maankäytön, maa-ainesten, rakennusvalvontaviranomaisen, ympäristönsuojeluviranomaisen, ruokapalveluiden sekä myös muut elinympäristöpalveluihin liittyvät yleiset taksat.

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Varhaiskasvatuksen tuntivarausjärjestelmään muutoksia

Varhaiskasvatuksen tuntivarausjärjestelmään muutoksia

Maksullisen varhaiskasvatuksen ja esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen tuntivarausluokkia on päivitetty. Kaikille maksutonta varhaiskasvatusta on tarjolla 80 h/kk.

Liperin varhaiskasvatuksessa on vuodesta 2005 alkaen ollut voimassa tuntiperusteinen maksujärjestelmä. Järjestelmää on laajennettu ja päivitetty vuosien aikana saamamme palautteen perusteella. Käytössä on tähän asti ollut 13 tuntivarausluokkaa kymmenen tunnin välein.

Teimme huhtikuussa ja elokuussa seurannan tuntivarausluokkien käytöstä. Käytössä on selvästi havaittavissa keskittymiä tiettyihin tuntiluokkiin ja osassa tuntiluokista on vain yksittäisiä lapsia. Selvityksen perusteella hyvinvointilautakunta päätti (14.10.2021 § 111) muuttaa tuntivarausjärjestelmää 1.8.2022 alkaen seuraavasti:

Kaikille maksutonta varhaiskasvatusta on tarjolla 80 h/kk. Tällöin kiinteät läsnäolopäivät sovitaan ennakkoon.

Tämän lisäksi on saatavilla maksullista varhaiskasvatusta ja esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta, joista veloitetaan seuraavilla tavoilla:

Maksullinen varhaiskasvatus:

110 h/kk           45 % kokoaikaisesta maksusta

140 h/kk           60 %

160 h/kk           70 %

180 h/kk           75 %

181–210 h/kk 100 %

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus:

50 h/kk              15 % kokoaikaisesta maksusta

70 h/kk              25 %

90 h/kk              35 %

110 h/kk           45 %

130 h/kk           55 %

Perhepäivähoitajien palkka määräytyy varattujen paikkojen ja lasten läsnäolotuntien perusteella. 1.8.2022 alkaen perhepäivähoitoon sijoitetaan lapsia, joilla on 140 h/kk tai sitä enemmän varhaiskasvatuksen tarvetta. Perhepäivähoidossa hoitajan työajan tasausvapaiden ja työloman aikana varhaiskasvatuksen maksut hyvitetään perheille, jos nämä järjestävät lapsen varahoidon itse.

Loma-aikojen hyvityksiin tulee 1.1.2022 alkaen muutoksia. Koulujen syysloma- ja talvilomaviikot hyvitetään jatkossakin asiakasmaksuissa, jos lapset ovat näinä aikoina lomalla. Joulunajan hyvitysjakso ilmoitetaan aina erikseen, riippuen jouluaaton ja loppiaisen sijoittumisesta kalenteriin.

Kesäaikana maksuissa hyvitetään asiakasmaksulain mukaisesti heinäkuu, jos lapsen varhaiskasvatus on alkanut edellisen vuoden elokuussa. Lisäksi hyvitetään 40 toimintapäivän yhtäjaksoinen poissaolo 1.6–31.8 välisenä aikana.

Puinen puheenjohtajan nuija pöydällä

Lisätietoja:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute