Navigaatiovalikko

Maksut ja taksat sisältö

Maksut ja taksat

Täältä löydät Liperin kunnan käytössä olevat maksut ja taksat.

Maksuosoite

Liperin kunnan laskuilla on jatkossa Liperin Osuuspankin tilinumero FI98 5234 0320 0001 82.

E-lasku- tai suoramaksusopimuksen tehneille asiakkaille uusi tilinumero päivittyy automaattisesti ja maksut ohjautuvat seuraavan kerran kunnan uudelle tilille.

Jos olet paperilaskuasiakas ja sinulla on verkkopankissa tallennettuja maksupohjia, toivomme sinun muuttavan maksupohjiin kunnan uuden tilinumeron.

Aiemmin käytössä ollut Danske Bankin tili jää kuitenkin Liperin kunnan käyttöön, eli maksut välittyvät edelleen myös vanhoilla tilitiedoilla.

Laskutamme kuluttaja-asiakkaitamme e-laskulla, paperilaskulla tai suoramaksusopimuksella.

Suosittelemme siirtymistä e-laskuun.

Tarvittaessa lähetämme edelleen myös paperilaskuja

Kunnan laskut saat muutettua e-laskuiksi tehtyäsi sopimuksen omassa verkkopankissasi. Käytä tunnisteena Liperin kunnan edellisen laskun viitettä. Tämän jälkeen kaikki Liperin kunnan laskut tulevat verkkopankkiisi.

Maksut ja taksat 2024:

Elinympäristöpalveluiden taksoista löydät Liperin kunnan vesihuoltolaitoksen, maankäytön, maa-ainesten, rakennusvalvontaviranomaisen, ympäristönsuojeluviranomaisen, ruokapalveluiden sekä myös muut elinympäristöpalveluihin liittyvät yleiset taksat.

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left UNICEFin ja Liperin kunnan välinen yhteistyö käynnistyy 2021

UNICEFin ja Liperin kunnan välinen yhteistyö käynnistyy 2021

Liperin kunta on valittu mukaan UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malliin. Yhteistyö UNICEFin kanssa alkaa kunnan Lapsiystävällinen kunta -koordinaattorin ja -koordinaatioryhmän koulutuksella.

Liperin kunta on valittu mukaan UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malliin.

UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malli on väline, jonka avulla kunnassa voidaan varmistaa, että lapsen oikeudet toteutuvat mahdollisimman hyvin jokaisen lapsen arjessa.

Malli auttaa kuntia tekemään lasten kannalta oikeita ratkaisuja niin kunnan hallinnossa kuin lasten arjen palveluissa. Malli on tutkitusti vaikuttava väline kunnille lapsen oikeuksien edistämiseen. Malli on myös linjassa kansallisen lapsistrategiatyön kanssa.

Lapsiystävällinen kunta -malli perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja UNICEFin kansainväliseen Child Friendly Cities -malliin. Suomessa mallia on toteutettu vuodesta 2012 lähtien.

Yhteistyö UNICEFin kanssa alkaa kunnan Lapsiystävällinen kunta -koordinaattorin ja -koordinaatioryhmän koulutuksella. Koulutuksen jälkeen työ käynnistyy kunnan tekemällä nykytilan kartoituksella. Siinä kunta arvioi, miten hyvin lapsiystävällisyys nykyään kunnassa toteutuu.

- Suuri osa Suomessa asuvien lasten ja nuorten arkeen vaikuttavista päätöksistä tehdään kunnissa. Lapsiystävällinen kunta -malli auttaa varmistamaan, että kunta tekee lasten kannalta hyviä päätöksiä, sanoo lapsiystävällisen hallinnon erityisasiantuntija Sanna Koskinen Suomen UNICEFilta.

Kartoitukseen osallistuu myös kunnan lapsia ja nuoria. Arvioinnissa ovat tukena UNICEFin kehittämät, lapsen oikeuksien sopimukseen perustuvat materiaalit ja indikaattorit.

Liperissä Lapsiystävällinen kunta -koordinaattorina toimii Liperin kunnan koulunuorisotyöntekijä Miia Nivala. Koordinaattorin tehtävä tulee olemaan osa Nivalan työnkuvaa.

- Toiveeni on, että tavoitamme mahdollisimman monen liperiläisen lapsen, nuoren ja perheen, Miia Nivala kertoo.

- Haastan myös kuntapäättäjät pohtimaan asioita lapsiystävällisen kunnan näkökulmasta.

 

Liperin kunnan logo harmaalla pohjalla

Lisätietoja:

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute