Navigaatiovalikko

Maksut ja taksat sisältö

Maksut ja taksat

Täältä löydät Liperin kunnan käytössä olevat maksut ja taksat.

Maksuosoite

Liperin kunnan laskuilla on jatkossa Liperin Osuuspankin tilinumero FI98 5234 0320 0001 82.

E-lasku- tai suoramaksusopimuksen tehneille asiakkaille uusi tilinumero päivittyy automaattisesti ja maksut ohjautuvat seuraavan kerran kunnan uudelle tilille.

Jos olet paperilaskuasiakas ja sinulla on verkkopankissa tallennettuja maksupohjia, toivomme sinun muuttavan maksupohjiin kunnan uuden tilinumeron.

Aiemmin käytössä ollut Danske Bankin tili jää kuitenkin Liperin kunnan käyttöön, eli maksut välittyvät edelleen myös vanhoilla tilitiedoilla.

Laskutamme kuluttaja-asiakkaitamme e-laskulla, paperilaskulla tai suoramaksusopimuksella.

Suosittelemme siirtymistä e-laskuun.

Tarvittaessa lähetämme edelleen myös paperilaskuja

Kunnan laskut saat muutettua e-laskuiksi tehtyäsi sopimuksen omassa verkkopankissasi. Käytä tunnisteena Liperin kunnan edellisen laskun viitettä. Tämän jälkeen kaikki Liperin kunnan laskut tulevat verkkopankkiisi.

Maksut ja taksat 2024:

Elinympäristöpalveluiden taksoista löydät Liperin kunnan vesihuoltolaitoksen, maankäytön, maa-ainesten, rakennusvalvontaviranomaisen, ympäristönsuojeluviranomaisen, ruokapalveluiden sekä myös muut elinympäristöpalveluihin liittyvät yleiset taksat.

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Liperi liittyi Kunta-alan energiatehokkuussopimukseen – tavoitteena 7,5 prosentin energiansäästö

Liperi liittyi Kunta-alan energiatehokkuussopimukseen – tavoitteena 7,5 prosentin energiansäästö

Sopimukseen liittyminen on jo selkiyttänyt kuvaa kunnan energiankulutuksen jakautumisesta ja suurimmista säästökohteista.

Liperin kunta on liittynyt Kunta-alan energiatehokkuussopimukseen (KETS) 5.5.2023. Liperin kunnan tavoitteena on 7,5 prosentin energiansäästö sopimuskaudella 2017-2025.

Sopimukseen liittymisen ansiosta kunnan energia-asioiden hallinta paranee, samoin kuin ymmärrys kunnan energiankulutuksesta, energiajärjestelmistä ja energiatehokkuusinvestointien kannattavuudesta. Sopimukseen liittymisen myötä kunta saa energiatehokkuusasioihin tukea myös muilta KETS-kunnilta ja koko verkostolta.

Sopimukseen liittyminen vaati kunnassa tehtävää selvitystyötä, jonka aikana selkiytyi kokonaiskuva kunnan energiankulutuksen jakautumisesta. Lisäksi on muodostunut käsitys siitä, missä energiaa voidaan eniten säästää. Eniten energiaa kuluu rakennusten ja käyttöveden lämmittämiseen, ja sieltä on myös mahdollista löytää suurimmat energiasäästöt. Kuitenkin rahassa tarkasteltuna sähköön kuluu melkein sama määrä euroja kuin lämpöön, joten myös sähkönkäytöstä on löydettävissä merkittäviä säästöjä. Liperissä onkin jo käynnissä valaistukseen liittyvä energiansäästöhanke.

Sopimukseen liittyminen on yksi osa Liperin kunnan kestävän kehityksen ohjelmaa vuosille 2022-2030 (laaja versio, kuvitettu versio). Se on myös edellytys Hinku-verkostossa pysymiselle. Energiatehokkuussopimus perustuu vapaaehtoisuuteen eikä sisällä sanktioivia velvoitteita.

Kunta-alan energiatehokkuussopimus on työ- ja elinkeinoministeriön, Energiaviraston ja Kuntaliiton välinen sopimus tehokkaammasta energiankäytöstä kunta-alalla 2017-2025.

Kunta-alan energiatehokkuussopimus: https://energiatehokkuussopimukset2017-2025.fi/wp-content/uploads/2016/10/Kunta-ala.pdf

Lisätietoja sopimuksesta: https://energiatehokkuussopimukset2017-2025.fi/

Ruohikkoa, sinistä taivasta, autotien reunakaiteita ja katuvalolamppuja maan tasosta viistosti ylöspäin otetussa kuvassa.

Lisätietoja

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute