Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Viinijärven koulun suunnittelutyö alkaa käyttäjien kuulemisella

Viinijärven koulun suunnittelutyö alkaa käyttäjien kuulemisella

Alustavan aikataulun mukaan ensimmäiset luonnokset valmistuvat elokuun lopulla.

Viinijärven koulun peruskorjaus- ja uudisrakennushankkeen toteutussuunnittelu on alkanut. Kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelijaksi on valittu Suunnittelutoimisto Pauli Nuutinen Ky Joensuusta.

Muut toteutussuunnittelijat ovat:

  • Rakennesuunnittelu: A-Insinöörit Suunnittelu Oy
  • Lvi-suunnittelu: Insinööritoimisto Kurkinen Oy
  • Sähkösuunnittelu: Sähköinsinööritoimisto Kemppinen Oy
  • Rakennusautomaatio: Granlund Oy
  • Palokonsultti: Sitowise Oy

Alustavan aikataulun mukaan ensimmäiset luonnokset valmistuvat elokuun lopulla ja rakennuslupakuvat sekä alustava kustannusarvio marras-joulukuussa. Rakentamisen aikataulu tarkentuu loppuvuodesta 2023 tai alkuvuodesta 2024. Rakentamisen urakkakilpailutuksen mahdollistavat urakkalaskentakuvat valmistuvat maaliskuun 2024 loppuun mennessä.

Viinijärven väistötilat on otettu suunnitelman mukaisesti käyttöön ja koulutyö on päässyt hyvin käyntiin uusissa tiloissa.

Käyttäjien ajatuksia kuullaan suunnittelutyöpajassa toukokuussa

Suunnittelutyö alkaa kuulemalla käyttäjien ensimmäisiä ajatuksia ja toiveita suunnittelutyöpajassa torstaina 25.5.2023. Kun suunnitelmaluonnokset alkavat hahmottua, kuullaan käyttäjiä vielä matkan varrella.

Työpajapäivä pidetään Viinijärven koulun väistötilojen kielten luokassa klo 12–16. Alkupuolella kuullaan oppilaskunnan hallitusta, keittiön, siivouksen ja opetuksen henkilöstöä sekä päiväkodin ja kirjaston henkilökuntaa. Järjestöjen ja kyläyhdistysten edustajat sekä vanhemmat ovat tervetulleita kuulemiseen klo 15–16.

Hyvinvointialueen toimijoiden kuuleminen järjestetään erikseen sovittuna ajankohtana Teamsin välityksellä kesäkuussa.

Paperista leikattu rivi ihmishahmoja.

Lisätietoja

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute