Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Sähköisen asioinnin verkkopalvelu Miunpalvelut.fi on uudistunut

Sähköisen asioinnin verkkopalvelu Miunpalvelut.fi on uudistunut

Miunpalvelut.fi säästää aikaa, hermoja ja luontoa – sähköisen asioinnin verkkopalvelu kokoaa yhteen Pohjois-Karjalan kunnallisia ja sote-palveluja

Miunpalvelut.fi on Pohjois-Karjalan asukkaille ja yhdistyksille suunnattu arkea helpottava verkkopalvelu. Se kokoaa kätevästi yhteen kaikkien Pohjois-Karjalan kuntien sekä Siun soten palveluja, jotka on mahdollista hoitaa verkossa. Palvelussa voi tehdä kattavasti erilaisia kunnallisten ja sote-palvelujen ilmoituksia ja hakemuksia sähköisesti.

Sähköisen asioinnin suurimpia valtteja on mahdollisuus hoitaa asioita vaivattomasti missä ja milloin vain. Riittää, että käytössä on toimiva internet-yhteys. Verkkopalvelussa asioimalla säästää paitsi aikaa myös hermoja ja luontoa, kun hakemus- ja ilmoituspapereita ei tarvitse erikseen tulostaa ja toimittaa eteenpäin. Miunpalveluissa kaikki tieto kulkee sähköisesti, joten asian käsittelyn etenemistä on myös helppo seurata.

Miunpalvelut.fi-osoitteessa voi tehdä esimerkiksi yksityistieavustushakemuksen tai risujenpolttoilmoituksen kotisohvalta käsin iltauutisten katselun lomassa. Verkkopalvelusta löytyvät lisäksi esimerkiksi hakemus ikääntyvien palveluihin sekä huoli-ilmoitus. Miunpalvelut sopii myös yhdistysten käyttöön. Yhdistykset voivat hakea verkkopalvelun kautta muun muassa kuntien avustuksia.

Miunpalvelut-verkkopalvelu julkaistiin jo vuonna 2016, kun sitä edeltänyt E-palvelut-sivusto muutti nimensä pohjoiskarjalaiseen suuhun sopivammaksi. Vähitellen kaikki maakunnan kunnat sekä Siun sote siirtyivät käyttämään palvelua.

Alkuvuonna 2020 Miunpalvelujen verkkoalusta sekä ulkoasu muuttuivat, ja samalla sivuston käytettävyys parantui. Kehittäminen jatkuu edelleen, ja palveluun lisätään säännöllisesti uusia sisältöjä, jotta siitä olisi kuntalaisille mahdollisimman paljon hyötyä.

Lähikuvassa kädet kannettavan tietokoneen näppäimistöllä

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute