Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Pohjois-Karjalan pelastuslaitos tiedottaa - risujen polttoa vältettävä

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos tiedottaa - risujen polttoa vältettävä

Tiivistelmä Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen tiedotteesta 26.3.2020. Lue koko tiedote täältä.

Maastopalot ovat jo työllistäneet pelastuslaitoksia naapurimaakunnissa

Risujenpoltto on merkittävä maastopalojen aiheuttaja Pohjois-Karjalassa

On erittäin tärkeää, että pelastuslaitosta ei kuormitettaisi koronavirusepidemian aikana, jotta resursseja riittäisi kiireellisiin tehtäviin. Pelastus- ja ensihoitohenkilön kuormitus tulee epidemian edetessä todennäköisesti kasvamaan, joten ylimääräistä kuormitusta tulisi jo nyt kaiken keinoin välttää.

- Nykyisessä tilanteessa pelastuslaitoksella on muutakin tehtävää, joten maakunnan asukkaiden tulisi tarkkaan harkita, olisiko risujenpoltolle vaihtoehtoisia menetelmiä, tai voisiko tänä keväänä keksiä ihan vaan muuta tekemistä, riskienhallintapäällikkö Tommi Mukkala kysyy.

- Mikäli risujen polttamiseen kaikesta huolimatta ryhdytään, tulee polttamisen luvallisuus varmistaa kunnan ympäristöviranomaiselta.

Pääsääntöisesti polttaminen on kielletty taajama-alueilla. Haja-asutusalueilla polttaminen on usein sallittu, kunhan naapureille ei aiheudu siitä haittaa. Jätteiden polttaminen on aina kielletty. Polttaa saa ainoastaan käsittelemätöntä puutavaraa, hakkuutähteitä, pensaiden leikkuutähteitä, olkia ja heinää, Mukkala luettelee.

- Vetoan maakunnan asukkaiden vastuullisuuteen tässä asiassa, että risujen poltosta, kulotuksesta ja muusta tulipalon vaaraa aiheuttavasta toiminnasta pidättäydyttäisiin tänä keväänä kokonaan oman ja muiden turvallisuuden vuoksi, pelastusjohtaja Markus Viitaniemi.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos kehottaa seuraamaan voimassa olevia varoituksia ja tekemään sähköisen ilmoituksen merkittävistä risujen polttamisista. Ilmoitus löytyy pelastuslaitoksen verkkosivuilta sekä Miunpalveluiden sivustolta.

Mukkala muistuttaa vielä, että avotulen sytyttäminen ruohikko- ja metsäpalovaroituksen aikana on pelastuslain mukaan pelastusrikkomus, josta on seuraamuksena sakkorangaistus.

Liperin logo harmaalla pohjalla

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute