Navigaatiovalikko

Lautakunnat sisältö

Lautakunnat

Lautakunnat tekevät päätöksiä oman palvelualueensa asioista. Liperin kunnassa on viisi lautakuntaa ja yksi jaosto.

Elinympäristölautakunta sisältö

Elinympäristölautakunta

Elinympäristölautakunta vastaa Liperin kunnan maankäytöstä, rakennusvalvonnasta, kunnan kiinteistöistä, kaavateistä, vesihuollosta ja ruokapalveluista. Elinympäristölautakunta huolehtii näiden kokonaisuuksien toiminnan, talouden ja organisaation kehittämisestä. Samalla lautakunta valvoo suunnittelua ja toteutusta ja seuraa tuloksia.

Elinympäristölautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella on henkilökohtainen varajäsen. Lautakunta kokoontuu kerran kuukaudessa.

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaos sisältö

Elinympäristölautakunnan lupajaos

Lupajaos toimii kunnan lakisääteisenä rakennusvalvontaviranomaisena ja ympäristönsuojeluviranomaisena. Lisäksi lupajaos hoitaa tielautakunnan ominaisuudessa yksityistielaissa sille säädettyjä velvoitteita. Lupajaos kokoontuu tarvittaessa.
 

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Elinympäristölautakunnan lupajaoksen jäsenet

Hyvinvointilautakunta sisältö

Hyvinvointilautakunta

Hyvinvointilautakunta vastaa Liperin kunnan varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja vapaa-aikapalveluiden järjestämisestä. Lautakunnan keskeisimpänä tehtävänä on edistää liperiläisten hyvinvointia.

Hyvinvointilautakunnassa on yhdeksän varsinaista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Hyvinvointilautakunta kokoontuu pääsääntöisesti kunkin kuukauden toisena torstaina kello 17. 

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Hyvinvointilautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunta sisältö

Maaseutulautakunta

Maaseutulautakunta on Joensuun seudun maaseutupalveluiden yhteislautakunta. Lautakunta vastaa maaseutupalveluiden järjestämisestä jäsenkuntien alueella.
Lautakunnassa on yksi jäsen jokaisesta mukana olevasta kunnasta (Liperi, Joensuu, Juuka, Ilomantsi, Kontiolahti, Outokumpu, Polvijärvi, Lieksa, Tohmajärvi, Nurmes, Kitee ja Rääkkylä). Kaikkiaan lautakunnassa on kaksitoista jäsentä ja heillä jokaisella henkilökohtainen varajäsen.
Lautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Maaseutulautakunnan puheenjohtajan nimeää Liperin kunta ja varapuheenjohtajan Joensuun kaupunki.

Maaseutulautakunnan jäsenet

Maaseutulautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunta sisältö

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta vastaa Liperin kunnan hallinnon ja talouden tarkastuksesta ja arvioinnista. Tarkastuslautakunta on kuntalain nojalla lakisääteinen toimielin. Lautakunnassa on kuusi jäsentä ja heillä henkilökohtaiset varajäsenet. Tarkastuslautakunta kokoontuu tarvittaessa.

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Tarkastuslautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunta sisältö

Keskusvaalilautakunta

Keskusvaalilautakunta huolehtii vaalien järjestämisestä Liperissä. Lautakunta kokoontuu tarvittaessa vaalien aikana.

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Keskusvaalilautakunnan jäsenet

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Alle 65-vuotiaiden koronarokotukset käynnistyvät piakkoin

Alle 65-vuotiaiden koronarokotukset käynnistyvät piakkoin

Siun sote tiedottaa, että riskiryhmään kuulumattomien alle 65-vuotiaiden rokotukset voidaan aloittaa arviolta viikolla 20.

Siun soten koronarokotukset ovat edenneet siihen vaiheeseen, että riskiryhmään kuulumattomien alle 65-vuotiaiden rokotukset voidaan aloittaa arviolta viikolla 20. Koronarokotusten ajanvarauksen käynnistymisen tarkka ajankohta riippuu rokotteiden menekistä riskiryhmien rokotuksissa ja rokotteiden saatavuudesta.

Siun sote tiedottaa rokotusvuoroista ja ajanvarauksen käynnistymisestä verkkosivuillaan osoitteessa www.siunsote.fi/koronarokotukset.

Alle 65-vuotiaat rokotetaan ikäryhmittäin vanhimmista nuorimpiin edeten. Siun sote on tehnyt laskelmia rokotettavista ikäryhmistä sekä arvioidusta rokotteiden saatavuudesta seuraavien viikkojen aikana. Suunnitelmien mukaan alle 65-vuotiaiden rokotukset toteutetaan seuraavien ikäryhmien mukaisesti:

  • 60–64-vuotiaat 
  • 55–59-vuotiaat 
  • 50–54-vuotaat 
  • 45–49-vuotiaat 
  • 40–44-vuotiaat 
  • 16–39-vuotiaat, ikäryhmän jako tarkentuu myöhemmin

Tämänhetkisen suunnitelman mukaan rokotusryhmiä voidaan laajentaa ikäryhmittäin arviolta 1–2 viikon välein rokotteiden menekin mukaan. Rokotusten etenemiseen vaikuttaa rokotteiden saatavuus ja se, että Siun sote rokottaa samanaikaisesti myös aiemmin rokotettujen henkilöiden 2. rokoteannoksia.  

Koronarokotukset järjestetään jatkossakin ajanvarauksella ja rokotuspisteitä on kaikissa Pohjois-Karjalan kunnissa. Rokotuspisteiden verkostoa tarkennetaan parhaillaan ja siihen saattaa tulla jotakin muutoksia.

Siun sote tiedottaa rokotuspisteistä tarkemmin samalla, kun tiedotetaan alle 65-vuotiaiden koronarokotusten ajanvarauksen käynnistymisen tarkemmasta ajankohdasta.

Muutokset ovat mahdollisia 

Siun sote seuraa jatkuvasti rokotteiden menekkiä ja tekee tarvittaessa muutoksia rokotusryhmiin. Muutokset voivat tapahtua nopeastikin, mikäli rokotusaikoja uhkaa jäädä käyttämättä.

Rokotusryhmät pidetään hieman suurempina kuin mitä rokotteita on kulloinkin varattavissa, jotta varmistetaan, ettei rokotetta mene hukkaan. 

Edellisen rokotusryhmän oikeus koronarokotukseen jatkuu seuraavien ryhmien aikana. Koronarokotuksia jatketaan Siun soten alueella siihen saakka, kunnes kaikki halukkaat ovat saaneet koronarokotuksen.

Rokotusvuorossa ovat parhaillaan yli 65-vuotiaat sekä sairauden perusteella riskiryhmiin kuuluvat yli 16-vuotiaat henkilöt. Siun soten koronarokotuksissa on tällä hetkellä käytössä Biontech-Pfizerin ja Modernan rokotteita. Yli 65-vuotiaat henkilöt, jotka ovat saaneet 1. rokoteannoksen AstraZenecan rokotteella, saavat myös 2. annoksen AstraZenecan rokotteella.

Vältä toisen koronarokoteannoksen ajan siirtämistä

Koronarokotuksen 2. rokoteannos annetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotteesta. 2. rokotteen rokotusaika annetaan samalle rokotuspisteelle, missä 1. rokote on otettu. 

Annettua 2. rokotusaikaa ei tule perua kuin välttämättömästä syystä. Ajan siirtäminen on vaikeaa tilanteessa, jossa rokotteita on saatavilla yhä rajallinen määrä.

Mikäli rokotusajan siirtäminen on välttämätöntä, ota yhteyttä omalle terveysasemalle.

Uutta rokotusaikaa ei voi aikaistaa, vaan uusi aika annetaan 12–15 viikon päähän ensimmäisestä rokotteesta.

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Aloita tekemällä Omaolo-oirearvio www.omaolo.fi tai soita Päivystysapu 116117 -palveluun tai omalle terveysasemallesi

 

Rokote hoitajan kädessä

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute