Lastensuojelu ja perheneuvola pääkuva

Navigaatiovalikko

Lastensuojelu ja perheneuvola sisältö

Lastensuojelu ja perheneuvola

Arjen pulmissa ja isommissa kriisitilanteissa apu on lähellä.

Perheneuvola

Siun soten perheneuvolapalvelut auttavat lapsen tai perheen pulmatilanteissa tai jos jokin lapsen kasvussa, kehityksessä tai oppimisessa huolettaa. Perhekeskus tukee myös esimerkiksi kriisitilanteissa ja avioeron hetkellä.

Liperissä perheneuvolapalvelut sijaitsevat Ylämyllyllä. Katso yhteystiedot täältä.

Lastensuojelu

Lastensuojelu kuuluu Siun soten palveluihin. Lastensuojelu tukee ja neuvoo perheitä erityisesti elämän kriisitilanteissa. Lastensuojelu on vanhemmuuden tukemista, paikkaamista tai äärimmillään sen korvaamista.

Tärkein tavoite on, että jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen ja virikkeelliseen kasvuympäristöön, tasapuoliseen ja monipuoliseen kehittymiseen sekä erityiseen suojeluun ja huolenpitoon.

Lastensuojelu, puh. 013 330 5143.

Lape

Lape tarkoittaa lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelmaa. Se on valtakunnallinen kärkihanke, jonka tavoitteena on kehittää palveluja lapsi- ja perhelähtöisiksi sekä vahvistaa lapsen asemaa ja oikeuksia.

Lape-työn tarkoituksena on tehdä perheiden arjesta sujuvaa ja tuoda palvelut lähelle, helposti tavoitettaviksi.

Perheiden ja lasten sirpaleisesta palvelujärjestelmästä haluamme Lape-ohjelmalla siirtyä ehjään palveluiden kokonaisuuteen.

Lape-työstä Liperin kunnassa vastaa hyvinvointijohtaja Riitta Lappalainen.

Lastensuojelu ja perhekeskus katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Kouluun ilmoittautuminen 2022

Kouluun ilmoittautuminen 2022

Tervetuloa kouluun Liperin kunnassa syksyllä 2022! Perusopetukseen ilmoittautuminen on nyt käynnissä ja päättyy 6.2.2022.

Kouluun ilmoittautuminen tapahtuu 6.2. mennessä sähköisen Wilma-järjestelmän kautta. Koulunsa syksyllä 2022 aloittavien koteihin saapuu postia tammikuun alkupuolella.

Wilma-avainkoodi ja ohjeet Wilma-tunnusten tekemiseksi löytyvät postin tuomasta kirjeestä. Tunnukset luotuasi kirjaudut järjestelmään, josta ilmoittautumislomake kouluun löytyy.

Jos lapsesi ei ole osallistunut Liperin kunnan järjestämään esiopetukseen, tulee ilmoittautuminen tehdä paperisella ilmoittautumislomakkeella. Lomake palautetaan Liperin kunnan hyvinvointipalveluihin, Varolantie 3, 83100 Liperi.

Jos lapsenne ei aloita koulua Liperin kunnan kouluissa, pyydämme ilmoittamaan siitä hyvinvointipalveluiden toimistosihteeri Minna Lavikaiselle, p. 040 670 4392.

Lukuvuonna 2022–2023 perusopetus alkaa torstaina 11.8.2022 ja päättyy lauantaina 3.6.2023.

Esiopetukseen ilmoittautumisesta tiedotamme erikseen viikolla 2.

 

Karttapallo, taustalla pöydällä muita koulun tarvikkeita

Yhteystiedot

Riitta Lappalainen

Hyvinvointijohtaja
 040 834 7185
riitta.lappalainen@liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute