Laadunarviointi pääkuva

Navigaatiovalikko

Laadunarviointi sisältö

Laadunarviointi

Liperin varhaiskasvatuksessa laadunarviointia tehdään varhaiskasvatuslain mukaisesti. Laadunarviointiin kuuluu sekä itsearviointi että ulkopuolinen arviointi.

Varhaiskasvatuslaissa on säädetty varhaiskasvatuksen arvioinnista. Arvioinnin tarkoituksena on turvata varhaiskasvatuslain toteutuminen ja tukea varhaiskasvatuksen kehittämistä sekä edistää lapsen kehityksen, oppimisen ja hyvinvoinnin edellytyksiä.

Varhaiskasvatuksen järjestäjän ja tuottajan tulee arvioida antamaansa varhaiskasvatusta sekä osallistua ulkopuoliseen toimintansa arviointiin.

Sekä kunnallisten että yksityisten palveluntuottajien tulee suorittaa arviointia. Arviointien keskeiset tulokset tulee julkaista.

Karvi:n kaaviokuva vaikuttavuudesta

Laadunarviointi perustuu KARVI:n (Kansallinen koulutuksen arviointikeskus) laatimiin laadun indikaattoreihin, jotka puretaan laatukriteereiksi.

Pedagogisen toiminnan tason arvioinnista ja kehittämisestä vastaa tulosyksikön esimies ja paikallisen tason arvioinnista ja kehittämisestä varhaiskasvatuksen johtaja.

Varhaiskasvatuksen arviointia ja kehittämistä toteuttamaan, koordinoimaan ja valvomaan perustetaan laadunarviointiryhmä. Ryhmään valitaan vanhempien, hyvinvointilautakunnan ja henkilöstön edustajat.

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Yksityisteiden kunnossapitoavustukset haetaan jatkossa vuosittain

Yksityisteiden kunnossapitoavustukset haetaan jatkossa vuosittain

Hae kunnossapitoavustusta 31. elokuuta 2022 mennessä.

Vuodesta 2022 alkaen yksityisteiden kunnossapitoavustukset on haettava ajantasaisuuden seurannan vuoksi vuosittain uudestaan, vaikka tiekunta olisi saanut aiempina vuosina myöntävän kunnossapitoavustuksen.

Hae avustusta 31. elokuuta 2022 mennessä

Hae kunnossapitoavustusta 31.8.2022 mennessä. Toimita hakemuksen liitteenä viimeisimmän tiekunnan kokouksen pöytäkirjan kopio ja tosite siitä, että tiedot on ilmoitettu Väyläviraston Digiroad-järjestelmään.

Yksityistielaissa edellytetään, että vuosikokousta vastaava kokous on pidettävä vähintään joka neljäs vuosi, joten tämän on käytävä ilmi tiekunnan kokouksen pöytäkirjan kopiosta. Digiroadin Vyyti-lomakkeella voit ilmoittaa puuttuvat tiedot tai tehdä niihin muutoksia. Voit myös tilata pelkän tositteen hakemusta varten, jos olet vienyt tiedot jo aiemmin Digiroadiin.

Haku ensisijaisesti Miunpalveluissa

Haku ensisijaisesti sähköisellä hakemuksella: https://miunpalvelut.fi/liperi/tieavustus

Voit myös toimittaa hakemuksen liitteineen postitse osoitteeseen Liperin kunta, elinympäristöpalvelut, Varolantie 3, 83100 Liperi tai sähköpostilla kirjaamo@liperi.fi.

Katso avustusehdot ja hakemuslomake täältä.

Hakemukset käsitellään hakuajan päättymisen jälkeen ja päätös tehdään syksyn 2022 aikana, kuitenkin viimeistään ennen vuodenvaihdetta.

Henkilöauto ajaa hiekkatietä, jonka laidassa on yksityistien kyltti.

Yhteystiedot

Tiina Korhonen

Varhaiskasvatuksen johtaja
 040 766 0940
tiina.korhonen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute