Kuntalaisten tarinat pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left Liikuntaneuvonta asiakastarina 2

Liikuntaneuvonta rohkaisi kokeilemaan uusia lajeja

Hanne Mähönen kannustaa muitakin kuntalaisia ottamaan yhteyttä liikuntaneuvontaan.

nainen sinisessä ulkoliutakissa ja ruskeissa housuissa seisoo syksyisessä metsässä

Liikuntaneuvonta – erinomainen palvelu meille kuntalaisille

Olen ollut tähän asti hyvin laiska liikkumaan ja en edes kuvitellut, että osallistuisin johonkin liikuntaryhmään. Tähän tuli kuitenkin muutos keväällä.

Vuoden 2021 alussa pääsin mukaan ENE-teholaihdutusryhmään. Kyseisessä ryhmässä sain kuulla yhdellä käyntikerralla Joensuun liikuntaneuvontapalveluista. Siellä tuli esille, että myös muilla kunnilla on tarjolla maksutonta liikuntaneuvontapalvelua.

Tämä oli hyvä tieto ja niinpä minäkin otin selville Liperin kunnan osalta tästä palvelusta. Yhteystiedot sain omalta hoitajalta Siun Sotesta ja seuraavaksi kirjoitinkin sähköpostia terveysliikunnanohjaaja Mira Kostamolle ja tiedustelin palvelusta. Vastaus tuli pian ja siitä lähti tutustuminen liikuntaneuvontapalveluun ja yhteistyö Miran kanssa.

Tsemppari mukana

Tapaamisia oli yhteensä 5 ja liikkeelle lähdettiin keskustelemalla läpi taustoja, odotuksia ja toiveita. Liikuntaneuvonnan tapaamiskerrat määräytyivät pitkälti sen mukaan, mitä itse halusin kokeilla ja tehdä.

Kävimme muun muassa tutustumassa ulkokuntosaliin sekä sain kotiin kehonpaino- ja kuminauhajumppaohjeet, jotka kävimme tapaamisissa yhdessä läpi. Ensimmäisestä kerrasta lähtien otin mukaan myös siskoni ja hän olikin mukana lähes joka kerta kuulemassa hyviä ohjeita. Hänestä tuli tärkeä tsemppari ja liikuntakaveri.

Syksyn alussa kävimme myös Miran ohjauksessa tutustumassa Liprakassa vesijumppaan ja tästä hyvänä kimmokkeena vesijumpat jatkuvat nyt joka maanantai kunnan vesijumpparyhmässä. Lisäksi keskiviikkoisin Jyrin kuntosalilla osallistun ohjattuun kuntosaliryhmään.

Muutos näkyy

Viimeinen tapaamiskerta oli kuukauden päästä liikuntaneuvonnan päättymisestä. Se vietettiin Pärnävaaran maisemissa pienen kävelylenkin merkeissä. Hyvin jaksoin, vaikka yksi iso nousu oli matkalla. Puuskutin, mutta sain kuitenkin jokusen sanan suustani ulos. Huomasin kuitenkin muutoksen kevääseen, silloin en olisi voinut kuvitella käveleväni mäkisessä maastossa jutustellen.

Keskustelut Miran kanssa olivat mukavia ja hän kannusti minua hyvin. Itselle tuli halu osallistua ja tehdä annetut liikkeet hyvin. Siten, että niistä saa oikeasti hyötyä omaan olotilaan. Jaksan paremmin, olo on virkeä ja elinvoimainen.

Nämä opit mielessä liikuntaneuvonta on siis onnistunut tukemaan minua ja olen siitä erittäin iloinen ja tyytyväinen. Suosittelen muitakin ottamaan rohkeasti yhteyttä liikuntaneuvontaan, jos kaipaa tukea liikunnan aloittamiseen ja hyvään olotilaan.

Teksti: Hanne Mähönen – liikuntaneuvonnan tyytyväinen asiakas


Liperin kunta järjestää maksutonta liikuntaneuvontaa eri ikäisille ja eri elämänvaiheissa oleville kuntalaisille. Varaa aika maksuttomaan, henkilökohtaiseen liikuntaneuvontaan. Liikuntaneuvonta on suunnattu liikuntaa aloitteleville ja painonhallinnan kanssa kamppaileville henkilöille, joilla ei ole akuuttia hoitoa tai kuntoutusta vaativaa sairautta, tai vaikka yhdessä koko perheelle, jotka haluavat lisätä liikuntaa omaan arkeensa.

Ota yhteyttä terveysliikunnanohjaajiin Mira Kostamo (040 582 6726, mira.kostamo@edu.liperi.fi) tai Kaisa Mäkeläinen (050 413 1480, kaisa.makelainen@edu.liperi.fi)

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute