Navigaatiovalikko

Kunnan kirjaamo sisältö

Kunnan kirjaamo

Kirjaamo on kunnan hallinnossa keskeinen paikka.

Siellä kirjataan kuntaan tulevat asiakirjat saapuneiksi, jonka jälkeen ne lähtevät käsittelyyn kunnan hallinnossa.

Kirjaamo toimittaa asiakirjan käsiteltäväksi sille viranhaltijalle tai toimielimelle, jolle kyseinen asia kuuluu. Kirjaamo kertoo tarvittaessa, missä vaiheessa asioiden käsittely on.

Kirjaamo vastaa myös Liperin kunnan virallisen ilmoitustaulun hoitamisesta. Liperin kunnan virallinen ilmoitustaulu sijaitsee kunnanvirastolla, osoitteessa Varolantie 3 sekä Liperin kunnan verkkosivuilla

Liperin kunnan kirjaamo
Kirjaamon aukioloaika on maanantaista perjantaihin klo 09.00–15.00.
Varolantie 3, 83100 Liperi
kirjaamo@liperi.fi

Aineistojen tutkimuskäyttö

Liperin kunnan päätearkistoaineistot ovat tutkijoiden käytettävissä ja tutkimusluvat pyydetään Liperin kunnan kirjaamosta.

Tutkimusluvan arkistoaineistojen käyttöön myöntää tiedonhallintasuunnittelija ja tutkimusluvan yhteydessä annetaan tutkijalle asiakirjojen salassapitosäännökset (Julkisuuslaki 621/1999 24 §). Tutkimuslupaa hakiessaan tutkija sitoutuu salassapitosäännösten noudattamiseen.

Tutkimuslupapyyntö lähetetään sähköpostitse kirjaamo@liperi.fi, suojatulla sähköpostilla tai postitse osoitteella Liperin kunta/Kirjaamo, Varolantie 3, 80100 Liperi

 

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Liperin kunnan työhyvinvointikyselyn tuloksissa positiivista virettä

Liperin kunnan työhyvinvointikyselyn tuloksissa positiivista virettä

Liperin kunta toteutti koko organisaation kattavan työhyvinvointikyselyn Kevan tarjoamalla verkkotyökalulla 04.09.2020–30.09.2020. Kokonaisuudessaan kyselyyn vastasi yhteensä 304 työntekijää. Kyselyn vastausprosentti oli noin 69,4 %.

Liperin kunta toteutti koko organisaation kattavan työhyvinvointikyselyn Kevan tarjoamalla verkkotyökalulla. Edellinen koko henkilöstölle suunnattu kysely toteutettiin vuonna 2018 ja tämän kyselyn tulokset ovat olleet vertailuaineistona.

Kysely toteutettiin sähköisenä kyselynä 04.09.2020–30.09.2020.

Kokonaisuudessaan kyselyyn vastasi yhteensä 304 työntekijää. Kyselyn vastausprosentti oli noin 69,4 %.

Parannuksia nähtävissä

Useimmissa kyselyn kohdissa oli nähtävissä merkittävää parannusta edellisen kyselyn tuloksiin.

Kehittämistä vaativia asioita ovat muun muassa:

  • Perehdyttäminen (19,5 % mielestä vaatii kehittämistä runsaasti)
  • Ajanhallinta ja priorisointi (28,8 % kokee, ettei ole aikaa tarpeeksi tehtävien hoitoon. Isoja vaihteluita eri alueilla)
  • Osallisuus (12,1 % kokee, ettei voi vaikuttaa työtänsä koskeviin asioihin)
  • Palautteen kerääminen asiakkailta ja palautteen hyödyntäminen (12 % kokee, ettei hyödynnetä, eroja eri alueilla)

Etenkin esimiestyö on kokonaisuudessaan parantunut vastaajien mukaan merkittävästi. Myös yllä mainituissa kehittämistä vaativissa asioissa oli tapahtunut parannuksia edelliseen kyselyyn verrattuna.

Nyt yli 72 % vastaajista suosittelisi Liperin kuntaa työpaikaksi, mikä on 11,3 %-yksikön parannus edelliseen tulokseen verrattuna.

61,4 % vastaajista on myös täysin tai melko samaa mieltä siitä, että yhteistyö eri yksiköiden välillä toimii hyvin. Kyselyn verrokkikunnissa luku on 56,8 %.

Noin kolme vastaajaa neljästä on sitä mieltä, että työ tarjoaa mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen. Valtaosalle vastaajista (81 %) työn tavoitteet olivat hyvin selvillä.

Tulokset suunnitelmiksi

Tulosten perusteella voidaan todeta, että satsaukset esimieskoulutuksiin ovat olleet kannattavia ja että varhaisen tuen malli on saatu hyvin jalkautettua henkilöstön pariin.

Liperin kunnan henkilöstöpäällikkö Mari Pitkänen iloitsee positiivisesta vireestä vastauksissa.

- Näiden eteen on tehty töitä kaikilla tasoilla. Vaihtelua on luonnollisesti eri yksiköiden välillä, ja työhyvinvointikyselyn tarkoituksena onkin auttaa työhyvinvoinnin kehittämisessä, joten tulosten käsittely on yksi vaihe työhyvinvoinnin kehittämisessä. Saimme kyselyllä arvokasta tietoa jatkoa varten.

Pitkäsen mukaan seuraavaksi aloitetaan yksikkökohtaisten tulosten arviointi ja sen pohjalta laaditaan työyksikkökohtaiset toimenpidesuunnitelmat tilanteen edelleen kehittämiseksi.

- On tärkeää, että työssä voi hyvin!

Villasukkien peittämät jalat ja muki, taustalla takkatuli

Yhteystiedot

Minna Saarelainen

Asianhallintasihteeri
 040 630 0763
minna.saarelainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

Sivu arviointi ja palaute