Jätehuolto pääkuva

Navigaatiovalikko

Jätehuollon laskeutumissivun sisältö

Jätehuolto

Jätehuoltoyhtiö Puhas Oy palvelee Liperin kunnan asumiseen liittyvissä jätehuoltoasioissa.

Liperissä asumiseen liittyvät jätehuoltopalvelut järjestää kunnallinen jätehuoltoyhtiö Puhas Oy. Puhas vastaa jäteastioiden tyhjennyksistä, jätteiden kuljetuksesta ja käsittelystä sekä vaarallisten jätteiden jätehuollosta ja ylläpitää osaa ekopisteistä. 

Kaikkien Liperin kunnan alueella olevien kiinteistöjen tulee liittyä järjestettyyn jätehuoltoon. Jätehuollon järjestämisessä kiinteistöillä on kolme vaihtoehtoa:

  • oma jäteastia
  • kimppa eli yhteinen jäteastia naapurin tai muun lähikiinteistön kanssa
  • aluekeräyspisteen käyttö

Asiakaspalvelu

Kiinteistön jätehuoltoon liittyvissä asioissa ota yhteyttä Puhas Oy:n asiakaspalveluun: p. 013 318 198, asiakaspalvelu@puhas.fi.

Valvonta ja viranomaistehtävät

Jätehuollon viranomaistehtävät hoitaa Joensuun alueellinen jätelautakunta. Lautakunta päättää muun muassa jätehuoltomääräyksistä, jätetaksasta ja siitä, millainen jätehuollon palvelutaso kuntalaisille tarjotaan. Alueellisen jätelautakunnan jäsenet löydät alla olevasta linkistä.

Jätehuollon valvonta kuuluu kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle, joka valvoo muun muassa roskaamiskiellon ja jätehuoltomääräysten noudattamista sekä jätteenkäsittelyn asianmukaisuutta.

Kunnan ympäristönsuojeluviranomaiseen voit olla yhteydessä esimerkiksi silloin, kun haluat ilmoittaa epäasianmukaisesta jätteenkäsittelystä kuten jätteiden poltosta tai huomaat jossain roskaantuneen alueen.

Katso myös nämä jätehuolto

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Kesän 2020 tapahtumakalenteri on julkaistu

Kesän 2020 tapahtumakalenteri on julkaistu

Tänä vuonna tapahtumakalenteri julkaistaan poikkeuksellisesti vain sähköisenä. Tutustu oppaaseen ja katso vinkit kesälle!

Liperin kunta julkaisee joka toinen vuosi toukokuussa LiperiOppaan ja välivuosina keväisin tapahtumakalenterin, johon on koottu tulevan kesän menovinkkejä ja tapahtumia. Tänä vuonna tapahtumakalenteri julkaistaan poikkeuksellisesti vain sähköisenä, sillä koronavirustilanteen takia kesän aikataulut ovat muuttuneet nopeasti monen tapahtuman ja järjestäjän kohdalla.

Tapahtumakalenteri on myös ladattavissa pdf-tiedostona Liperin kunnan verkkosivuilla osoitteessa https://www.liperi.fi/kulttuuritapahtumat sekä tämän uutisen lopussa olevasta linkistä.

Aineisto on koottu ennakkotietojen perusteella huhti-toukokuussa 2020, joten viime hetkien muutokset ovat mahdollisia.

Mikäli kesän edetessä tapahtumia tai esimerkiksi näyttelyitä voi järjestää, niistä voi ilmoittaa myös kunnan verkkosivujen etusivulla oleviin tapahtumiin.

 

Rentukoita lähikuvassa

Yhteystiedot

Jouni Martikainen

Valvontainsinööri
 0400 428 653
jouni.martikainen@liperi.fi
Varolantie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute