Hankkeet
Hankkeet ja kehittäminen alisivun pääkuva
Hankkeet
Hankkeet sisältö
Hankkeet ja kehittäminen
Poprasus
Poprasus-hanke tutkii yhdessä ruokapalvelun ja koulujen opetustoimen kanssa, miten kasvisruoan houkuttelevuutta voidaan lisätä kouluruokailussa. Otamme oppilaat mukaan kouluruokailun kehittämiseen tekemällä heille tyytyväisyyskyselyjä ja rakentamalla yhdessä ruokalistoja ja reseptiikkaa. Samalla oppilaat perehtyvät eri oppiaineissa kestäviin elintapoihin. Poprasus-hankkeen on käynnistänyt Suomen ympäristökeskus.
Yhteistyö oppilaiden kanssa
Keräämme kirjallista palautetta kouluruoasta joka toinen vuosi sekä ruokapalveluiden omana toimintana että Poprasus-hankkeen kautta.
Asiakastyytyväisyyskyselyjen ja yhteisten tapaamisten kautta pyrimme yhteisymmärrykseen siitä, mitä on hyvä kouluruoka: se maistuu syöjälleen mutta on samalla kestävien periaatteiden mukaista, ravitsemuksellisesti oikeanlaista ja sekä taloudellisesti että toiminnallisesti hyvä toteuttaa.
Oppilaiden toiveruokaviikkoja järjestämme vuosittain.
Kouluruokadiplomit
Ammattikeittiöosaajat ry on myöntänyt 8.12.2017 kouluruokadiplomit uudestaan Viinijärven koulun, Liperin koulukeskuksen ja Ylämyllyn Jyrin ruokalan kouluruokailuille. Diplomit ovat vuodelta 2013.
Myös päiväkotiruokailuissa täyttyvät Makuaakkoset-diplomin kriteerit.
Lähiruoka
Lähiruoka on meille Liperin ruokapalveluissa tärkeää. Vähintään 20 prosenttia käyttämistämme elintarvikkeista tulee oman maakunnan toimittajalta tai tuottajalta. Koulujen ja päiväkotien elintarvikkeista jopa 30 prosenttia tulee läheltä. Esimerkiksi tuoreen leivän päätoimittaja on Pielispakari Nurmeksesta, kasvikset ja juurekset tulevat suurelta osin Jaakkolan tukusta Ylämyllyltä ja jauhelihakeittojemme jauheliha on luomunautaa Polvijärveltä.
Huomioimme lähituotannon ja luomun, kun suunnittelemme uusia reseptejä ja ruokalistoja. Ruokapalvelujen hankinnat on kilpailutettu Pohjois-Karjalan hankintatoimessa. Liperin kunnan ruokapalvelupäällikkö toimii elintarvikekilpailutusten asiantuntijaryhmässä.