Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus pääkuva

Navigaatiovalikko

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus sisältö

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus

Esiopetuksen lisäksi tarvittavaa täydentävää varhaiskasvatusta järjestetään esiopetusryhmien yhteydessä klo 6.30-17.00. Mikäli lapsen molemmat vanhemmat tai muut huoltajat ovat vuorotyössä, lapsen esiopetus sekä esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus järjestetään Puolivälin päiväkodissa.

Tarvittaessa lapsesi voi olla varhaiskasvatuksessa ennen ja jälkeen esiopetuksen. Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus on samassa paikassa esiopetuksen kanssa, joten lapsen ei tarvitse siirtyä toiseen paikkaan päivän aikana. Näin varhaiskasvatus ja esiopetus muodostavat lapsen näkökulmasta ehjän kokonaisuuden.

Hae varhaiskasvatuspaikkaa

Esiopetuksen lisäksi tarvittavaa varhaiskasvatusta ei tarvitse erikseen hakea, jos lapsesi on jo kunnan varhaiskasvatuksessa. Silloin riittää, että ilmoitat palvelusuunnittelijalle sähköpostilla tarvitsemanne tuntimäärän kuukaudessa. 

1.8.2023 alkaen täydentävän varhaiskasvatuksen tuntivaraukset ovat 70 ja 110 h/kk.

Hae lapsellesi paikkaa täydentävään varhaiskasvatukseen sähköisellä varhaiskasvatuksen hakemuksella, jos lapsellasi ei ole vielä varhaiskasvatussuhdetta Liperin kuntaan. 

 • Ilmoita lapsesi esiopetus- ja varhaiskasvatusaika etukäteen sähköisessä järjestelmässä, viimeistään edellisen viikon tiistaihin mennessä. 
 • Esiopetuksen ja varhaiskasvatuksen aikaa ei tarvitse eritellä, ilmoita päivän kokonaisaika ja ohjelma vähentää siitä esiopetuksen ajan 4 tuntia päivässä. 
 • Voit käyttää varhaiskasvatukseen sen tuntimäärän, jonka olet ennakkoon varannut ja jonka perusteella varhaiskasvatuksen maksupäätös on tehty. 

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus katso myös nämä

Katso myös nämä

Uutisen lisäys (ylläpito)

angle-left Varhaiskasvatuksen joulunajan tiedote

Varhaiskasvatuksen joulunajan tiedote

Muista ilmoittaa lapsen läsnäoloajat hyvissä ajoin sähköisen asioinnin kautta.

Joulun, uudenvuoden ja loppiaisen aikaan 22.12.2023 – 7.1.2024 alustavan suunnitelman mukaan avoinna ovat Puolivälin, Taikametsän, Liperin ja Viinijärven päiväkodit. Vuorohoito järjestetään perheiden tarpeiden mukaisesti niille, joilla on oikeus vuorohoitoon.

Suljettuina ovat Paloaukean päiväkoti, Lautasuon päiväkoti, Liperin Penttilän yksikkö ja Liperin sekä Salokylän esiopetuksen yksiköt.

Alustavan suunnitelman mukaan lasten varahoito järjestetään seuraavasti:

 • Paloaukean päiväkodin lasten varahoito Puolivälin päiväkodissa, Kissankellojen ryhmässä.
 • Lautasuon päiväkodin ja Salokylän esiopetuksen lasten varahoito Taikametsän päiväkodissa.
 • Liperin esiopetuksen ja Liperin Penttilän yksikön lasten varahoito Liperin päiväkodissa, Opintiellä.
 • Perhepäivähoidon lasten varahoito suunnitellaan yksilöllisesti. Perhepäivähoidon varahoidon tarve ilmoitetaan perhepäivähoitajalle 19.11.2023 mennessä.

Varhaiskasvatusta tarvitsevien lasten läsnäoloajat joulun, uuden vuoden ja loppiaisen ajalle tulee ilmoittaa hyvissä ajoin sähköisen asioinnin kautta. Jos tarkoista päivistä ja läsnäoloajoista ei ole vielä tietoa, riittää ilmoitus ryhmään siitä, että lapsenne on läsnä kyseisenä aikana. Näin osaamme varata oikean määrän henkilökuntaa paikalle.

Esiopetuksen joululoma on 21.12.2023-7.1.2023. Tällä aikavälillä ei järjestetä kuljetusta kuljetusoppilaille.

Esioppilaat, jotka ovat esiopetuksen lisäksi täydentävässä varhaiskasvatuksessa ja tarvitsevat sitä myös joulun aikaan, varaavat joulu- ja tammikuulle kokonaistuntimäärän. Kokonaistuntimäärään lasketaan joulunajan varhaiskasvatustunnit ja kuukausien eli neljän tunnin esiopetuksen lisäksi olevat tunnit yhteen. Joulukuun ja tammikuun laskut muodostuvat näiden varausten mukaan.

Hyvitettävän hoitoajan ilmoittaminen

Mikäli lapsi ei tarvitse varhaiskasvatusta, merkitse lomaviikkojen päivät sähköiseen hoitoaikailmoitukseen alasvetovalikosta "muu poissaolo"-merkinnällä tai hyvityksen halutessanne "ennalta ilmoitettu poissaolo"-merkinnällä 19.11.2023 mennessä. Hyvitysaika on 22.12.2023-7.1.2024.

Mikäli lapsi on säännöllisesti joka päivä varhaiskasvatuksessa, loma-ajan poissaolo merkitään kaikille arkipäiville sähköiseen hoitoaikailmoitukseen. Mikäli lapsi käyttää paikkaa vain osan aikaa viikosta, poissaolo merkitään vain näille päiville.

Joulun, uudenvuoden ja loppiaisen ajan hyvitettävä aika vähentää joulu- ja tammikuun käytettävissä olevaa hoitoaikaa.

Mikäli varhaiskasvatuspaikka varataan säännöllisesti joka päivälle ja hoitoaika on säännöllinen, vähennetään koko kuukauden tuntimäärästä laskennalliset tunnit seuraavasti:

 • Varaus kuukaudessa 70 h, vähennettävät tunnit päivässä 3h
 • 110 h/kk, 5h/pv
 • 150 h/kk, 7h/pv
 • 180 h/kk, 8h/pv
 • 181 h/kk, 10h/pv

Mikäli paikkaa käytetään vain osan aikaa viikosta, hyvitys tehdään vain näiden päivien osalta. Käytettävää hoitoaikaa vähennetään samassa suhteessa.

Esimerkki: Kun hyvitettävä aika ajoittuu kahdelle kalenterikuukaudelle, vaikuttaa se joulukuun ja tammikuun laskuihin ja tunteihin.

 • Lapsella on varaus 150 h/kk. Hän on poissa koko joulunajan 22.12.2023.-7.1.2024. Hyvitetään yhteensä 8 päivää.
 • Vähennys joulukuussa: 4 pv (22.12.-31.12.2023) kertaa 7h = 28h. Käytettävissä joulukuussa 150h - 28h = 122h.
 • Vähennys tammikuussa: 4 pv (1.-7.1.2024) kertaa 7 h = 28 h. Käytettävissä tammikuussa 150h - 28h = 122h.
Esiopetuksen lapsia leikkimässä.

Lisätietoja antaa

Yhteystiedot

Henkilökuva.

Katja Penttinen

Palvelusuunnittelija
 0400 428 397
katja.penttinen@liperi.fi
Keskustie 3, 83100 Liperi

SOME painikkeet

 

Sivu arviointi ja palaute