Uutiset pääkuva

Navigaatiovalikko

Sisältöjulkaisija

angle-left YTYÄ! – YhteisTYÖLLÄ tuloksiin -hanke käynnistyy

YTYÄ! – YhteisTYÖLLÄ tuloksiin -hanke käynnistyy

Liperin, Kontiolahden ja Polvijärven kunnat sekä Outokummun kaupunki ovat helmikuussa käynnistäneet yhteisen työllisyyshankkeen vuosille 2020-2022. YTYÄ! – YhteisTYÖLLÄ tuloksiin -hanke toimii tiiviisti kunkin kunnan työllisyyspalvelujen yhteydessä.

YhteisTYÖLLÄ tuloksiin -hankkeella edesautamme hankekuntien ja koko seudun työttömyysasteen laskua valtakunnalliselle tasolle. Hankkeella ennaltaehkäistään työttömyyden pitkittymistä ja vaikutetaan ennaltaehkäisevästi kuntien työmarkkinatukikustannusten syntymiseen. YTYÄ!-hanke saa valtaosan rahoituksesta Euroopan sosiaalirahastolta. Hankkeen kokonaisbudjetti on runsaat 1,8 miljoonaa euroa. Hanketta hallinnoi Liperin kunta ja hanke työllistää hankekoordinaattorin lisäksi kuusi kuntiin sijoittuvaa työhönvalmentajaa

Tukea työnhakijoille ja työnantajille

Työnhakijoille tarjoamme vahvaa henkilökohtaista tukea ja neuvontaa työnsaannin helpottamiseksi tai osaamisen kehittämiseksi. Tavoitteena on, että työnhakijat löytäisivät mahdollisimman varhaisessa vaiheessa oikean palvelun piiriin.
Luomme työnantajille matalan kynnyksen työllistämisen palvelumallin ja selvitämme hankkeessa myös rekrytointiapu-mallia, jossa kunta palkkaa työntekijän ja siirtää työntekijän työskentelemään yritykseen, joka vastaa syntyvistä palkkakustannuksista.

Yhteydenottoja matalalla kynnyksellä

YTYÄ! -hankkeessa työskentelee kuusi työhönvalmentajaa, jotka sijoittuvat kaikkiin neljään hankekuntaan. Tämän lisäksi hankekoordinaattori Paula Mattila on jo aloittanut työnsä hankkeesta vetovastuussa olevan Liperin kunnan palveluksessa.
Toiminnan päästessä täyteen vauhtiin hankkeen työntekijät kontaktoivat eri tavoin työnhakijoita ja työnantajia, mutta asiasta kiinnostuneet voivat mielihyvin ottaa myös itse suoraan yhteyttä hankehenkilöstöömme. Haluamme rohkaista kiinnostuneita tulemaan esimerkiksi erilaisissa tapahtumissa hanketoimijoiden juttusille!

     

Useiden ihmisten käsiä yhdessä yhteistyön merkkinä, kuvattuna alhaalta päin.

Lisätietoja antavat: